![]() |
|
ciągła praca - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: ciągła praca (/showthread.php?tid=4375) |
ciągła praca - Snekkpol - 2010-11-29 Witam Jeśli klimatyzator on/off będzie pracował w trybie ciągłym przez 3 miesiące to czy sprężarka zostanie uszkodzona? Jak wygląda sprawa z inverterami? pozdrawiam ciągła praca - mg - 2010-11-29 W jakiej instrukcji znalazłeś taką informacje?. Jeśli będziesz jeździł samochodem cały tydzień to silnik się zatrze?
ciągła praca - Snekkpol - 2010-11-29 mg napisał(a):W jakiej instrukcji znalazłeś taką informacje?. Pytam dla pewności, bo klient i dystrybutor mi mydlą oczy
ciągła praca - KlimTech - 2010-11-29 hehe to niech to nagrają, będziesz miał dowód Rzeczy niezniszczalne nie istnieją, każdy jeden sprzęt musi odpoczywać.
ciągła praca - Snekkpol - 2010-11-29 KlimTech napisał(a):hehe Czyli finalnie zatrze się czy nie? ciągła praca - mg - 2010-11-29 Jak dystrybutor mówi że się zatrze, to się zatrze. Swoją drogą to możesz kupić klimatyzatory które nie zacierają się po 3miesiącach ciągłej pracy.
ciągła praca - awax - 2010-11-29 Czy zegarek po trzech miesiącach ciągłej pracy się popsuje? Jak długo może pracować lodówka domowa??? Inteligentne pytania ciągła praca - Snekkpol - 2010-11-29 mg napisał(a):Jak dystrybutor mówi że się zatrze, to się zatrze. Dystrybutor sam nie jest pewien... ciągła praca - mg - 2010-11-29 Zmień dystrybutora. ciągła praca - awax - 2010-11-29 Bez jaj,od tego są zabezpieczenia żeby się nie zatarła ciągła praca - Snekkpol - 2010-11-29 awax napisał(a):Bez jaj,od tego są zabezpieczenia żeby się nie zatarłaCzyli sie nie zatrze i bedzie pracowała długo i dobrze ???
ciągła praca - awax - 2010-11-29 Snekkpol napisał(a):awax napisał(a):Bez jaj,od tego są zabezpieczenia żeby się nie zatarłaCzyli sie nie zatrze i bedzie pracowała długo i dobrze Może wyjaśnij co rozumiesz przez pracę "w trybie ciągłym"? ciągła praca - byniom - 2010-11-29 Ale koledze chodzi o ciągłą pracę sprężarki czy pracę całego układu kiedy po osiągnięciu parametrów zadanych sprężarka sie wyłąłczy ? . ciągła praca - barbie - 2010-11-29 powodem nie wyłączania się sprężarki może być brak czynnika w układzie ,lub zgrzane styki stycznika .wtedy sprżarka się zepsuje . ciągła praca - Kikson - 2010-11-29 Trzy lata temu zamontowałem dwie klimy do chłodzenia serwerowni. Od tamtego czasu wyłączone są na 1h co trzy miesiące - przegląd. Nie ma żadnego problemu z nimi, jak na razie. Dodam, że jest to LG. ciągła praca - awax - 2010-11-29 Ja dodam,że nawet najtańsze klimy nie muszą być wyłączane ,nie jest to nic nadzwyczajnego. ciągła praca - awax - 2010-11-29 Nie wyobrażam sobie pracy w trybie awaryjnym przez trzy miesiące,to byłoby bez sensu.Myślę,że to pytanie dotyczy za małego klimatyzatorka i gość usłyszał,że nie osiągnie żądanej temperatury i się nie wyłączy.O co by nie chodziło to chałtura.Jeżeli chodzi o kompresor to małoprawdopodobne aby doszło do uszkodzenia,chyba,że wszystkie zabezpieczenia zostaną pominięte. Mamy ponownie sytuację gdy pytanie zostało zadane nieprecyzyjnie. ciągła praca - bartekyogico - 2010-11-29 Domyślam się że chodzi o 3 mieś. grzania on-offem non stop. Pewnie za małym na dodatek. Tematu by nie było gdyby SNEKKPOL przeczytał instrukcję. ciągła praca - KlimTech - 2010-11-29 Snekkpol napisał(a):mg napisał(a):Jak dystrybutor mówi że się zatrze, to się zatrze. To co to za dystrybutor, który nie wie jakim sprzętem handluje :/ Ok zmykam do Belgii zajrzę jak wrócę ![]() Pozdrawiam ciągła praca - Snekkpol - 2010-11-30 Już precyzuje: 3-4 miesiące chłodzenia ( sprężarka nie wyłącza się, czujnik temp poza pomieszczeniem do chłodzenia) ciągła praca - awax - 2010-11-30 Nie oczekuj odpowiedzi gdy dalej nie podałeś szczegółów. Jaka temperatura wewnątrz i na zewnątrz?: jakie zapotrzebowanie wydajności?: wilgotność?: itd,itd Wreszcie na koniec po cholerę to kombinowanie,czyżbyś był kolejnym "dobromirem",który zamierza zastąpić agregat chłodniczy klimatyzatorkiem,bo taniej??? ciągła praca - Snekkpol - 2010-11-30 awax napisał(a):Nie oczekuj odpowiedzi gdy dalej nie podałeś szczegółów. Temp.wew 16-21 Temp zew 18-35 wilgotność wew. ok 30% trzeba chłodzić pomieszczenie gdzie temperatura potrafi wzrosnąć o 15 stopni w 30 sekund. Wiem jak zbudować układ który się sprawdzi, ale nie moją winą jest, że inwestorzy w Polsce wybierają rozwiązania budzetowe a nie jakościowe. |