![]() |
|
Tania klima - prośba o pomoc - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Tania klima - prośba o pomoc (/showthread.php?tid=4377) |
Tania klima - prośba o pomoc - Pinkmen - 2010-11-30 Witam, Przejdę od razu do rzeczy. Mam 500 litrowe akwarium morskie, w którym temperatura nie może przekroczyc pewnego poziomu Więc potrzebuję do pokoju ok. 12m2 klimatyzację. Dodam że klima potrzebna mi będzie do w/w celu jedynie przez okres lata 3-4 miesiące. Stąd musi byc jak najtańsza i najlepiej b. cicha. Skłaniam się ku klimatyzatorom przenośnym - ale nie wiem czy są coś warte?? Prosiłbym o polecenie czegokolwiek godnego polecenia Z góry dziękuję Tania klima - prośba o pomoc - radekklimat - 2010-11-30 Chinski Galanz, w miare cichy i dosc niezawodny i tani. Przenosne odradzam bo sa głosne. Tania klima - prośba o pomoc - tommatiz - 2010-11-30 Witam. Moc klimy wystarczy 2.5kW ale nie kombinuj z przenośnymi tylko zwykły split a Klimę zawieś jak najdalej od akwarium. Pzdr Tania klima - prośba o pomoc - monterod2002 - 2010-11-30 Nie obraź się ale u nas klima przeważnie w domach jest używana 3-4 miesiące w okresie letnim bo lata długiego niestety nie mamy . A w okresie jesiennym i wiosennym pewnie będziesz się dogrzewał. Proponuje ci jak kolega wyżej 2,5 kW Galanz tanie w miarę ciche. Mam nadzieje że nie mieszkasz w bloku. pozdrowionka Tania klima - prośba o pomoc - awax - 2010-11-30 Jeżeli jednak w tym pokoju sa jakieś urządzenia oddające ciepło to może być lipa. Tak szczerze to nie lepiej iść w kierunku regulcji temperatury wody w akwarium???to chyba znacznie tańsze. Tania klima - prośba o pomoc - monterod2002 - 2010-11-30 Myślę że kolega ma w lato problem z nadmiarem temperatury wody i po to chce klimę w pokoju . pozdrowionka Tania klima - prośba o pomoc - awax - 2010-11-30 monterod2002 napisał(a):Myślę że kolega ma w lato problem z nadmiarem temperatury wody i po to chce klimę w pokoju . Dokładnie to napisałem,trzeba chłodzić wodę,to prostsze.Nikt nie podgrzewa pomieszczenia aby podnieść temp.w akwarium z rybkami ciepłolubnymi Tania klima - prośba o pomoc - monterod2002 - 2010-11-30 Dokładnie rozumie ale wydaje mi się że akwarium to wymówka. Z tego co mi wiadomo istnieje coś takiego jak schładzacz akwariowy. pozdrowionka Tania klima - prośba o pomoc - Pinkmen - 2010-12-01 monterod2002 napisał(a):Dokładnie rozumie ale wydaje mi się że akwarium to wymówka. Z tego co mi wiadomo istnieje coś takiego jak schładzacz akwariowy. Oczywiście że istnieje, ale z jakiej paki tylko ryby mają miec dobrze??? Skoro schładzacz temperatury wody to koszt min. 1500 Więc wykombinowałem że w tej cenie kupię klimę. Na portalu aukcyjnym za 800-900pln kupię splita. Czy tego split'a można samodzielnie zamontowac nie posiadając specjalistycznej wiedzy ? Czy klimy z opcją grzania są generalnie ok? Jakich firm szukac ? Za wszystkie odpowiedzi bardzo dziękuję Tania klima - prośba o pomoc - Shitashii - 2010-12-01 Cytat:Czy tego split'a można samodzielnie zamontowac nie posiadając specjalistycznej wiedzy ?Tak Cytat:Czy klimy z opcją grzania są generalnie ok?Tak Cytat:Jakich firm szukac ?Daikin, Toshiba, itp. Chyba, że pytasz o firmy montujące? Tania klima - prośba o pomoc - barbie - 2010-12-01 akwarium morskie ---zwykłe akwarium razy 10 .to jest zabawka dla bogatych . |