![]() |
|
Samsung AQV24UGAN/X problem podłączeniem elektryki! kod błędu - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Samsung AQV24UGAN/X problem podłączeniem elektryki! kod błędu (/showthread.php?tid=4392) Strony:
1
2
|
Samsung AQV24UGAN/X problem podłączeniem elektryki! kod błędu - kubabaku - 2010-12-07 Witam, mam problem z podłączeniem elektrycznym splita AQV24UGAN/X samsunga (inverter)...po podłączeniu jednostek nie załącza skraplacza wogóle ale podaje napięcie...zaświecają się diody tzn. 2 pierwsze świecą a trzecia (żółta) mruga...co oznacza ten błąd? podłączone mam tak: jedn. wew. - (1)N - zero 1 = faza 2 = sterowanie 1 3 = sterowanie 2 jedn. zewn. - F1 - sterowanie 1 F2 - sterowanie 2 (1)N - nic (2)L - nic L - faza N - zero zasilanie z jednostki wewnętrznej może ma ktoś jakiś pomysł...chyba że coś namieszałem aha w pierwszej wersji waliło różnicówkę (?) coś nie tak z zerem? z góry dzięki za pomoc bo już mi ręce opadają ![]() a...sprzęt nowy Samsung AQV24UGAN/X problem podłączeniem elektryki! kod błędu - tommatiz - 2010-12-07 Odpowiedź w mailu. Pozdrawiam Samsung AQV24UGAN/X problem podłączeniem elektryki! kod błędu - kubabaku - 2010-12-07 dzięki. chyba nie ma tam mojego błędu (?)...są tylko trzy diody. a co z podłączeniem jak w poście powyżej? myślałem żeby zasilić z jedn. zewnętrznej wewnętrzną tylk onie wiem czy to coś zmieni. Samsung AQV24UGAN/X problem podłączeniem elektryki! kod błędu - barbie - 2010-12-07 w nowym sprzęcie nie było dokumentacji jak podłączyć ? . Samsung AQV24UGAN/X problem podłączeniem elektryki! kod błędu - tommatiz - 2010-12-07 kubabaku napisał(a):dzięki.Czy zasilanie dochodzi do jednostki wewnętrznej w postaci wystającego kabla czy masz dodatkowe styki na listwie typu L N Z ? Hmm... jak dla mnie to zasilanie powinno dochodzić do jednostki zewnętrznej. Jak masz możliwość to zrób zdjęcie listwy zasilającej skraplacza i parownika i podeślij mi na maila. Samsung AQV24UGAN/X problem podłączeniem elektryki! kod błędu - kubabaku - 2010-12-07 dzięki...jutro zrobię fotki i puszcze mailem...pozdrawiam Samsung AQV24UGAN/X problem podłączeniem elektryki! kod błędu - kubabaku - 2010-12-07 barbie napisał(a):w nowym sprzęcie nie było dokumentacji jak podłączyć ? . było...ale niestety taka masówa schemat nie pokrywa się z tym co w rzeczywistości....niestety Samsung AQV24UGAN/X problem podłączeniem elektryki! kod błędu - barbie - 2010-12-07 zawsze są schematy na pokrywkach przyłączy . Samsung AQV24UGAN/X problem podłączeniem elektryki! kod błędu - Shitashii - 2010-12-07 Ja tu widzę zasilanie z j.z. A schematy są na pokrywach. Tyle, że trzeba je umieć czytać/. Samsung AQV24UGAN/X problem podłączeniem elektryki! kod błędu - barbie - 2010-12-07 jeśli w jednostce wewnętrznej brak przewodu zasilającego to zasilanie będzie do jednostki zewnętrznej . Samsung AQV24UGAN/X problem podłączeniem elektryki! kod błędu - gadget - 2010-12-07 kubabaku napisał(a):Witam, Ten błąd to : min. na komunikację - Sprawdzić podłączenie kabla jednostki WYŁ. minucie WYŁ. Kontynu- strona (wykrycie jednostki wewnętrznej-zewnętrznej ustawić ować zewnętrznej) - Sprawdzić bezpiecznik na WYŁ Skopiowane z instrukcji . Czyli niemogą się dogadać , coś pomylone nie podlączone ? Sterowania nie powinieneś upalić podlączając to pod 220V , chociaż ja nie próbowałem ... Może padła któraś z płytek ? Sprawdż kable . Samsung AQV24UGAN/X problem podłączeniem elektryki! kod błędu - kubabaku - 2010-12-07 gadget napisał(a):kubabaku napisał(a):Witam, Samsung AQV24UGAN/X problem podłączeniem elektryki! kod błędu - kubabaku - 2010-12-07 gadget napisał(a):kubabaku napisał(a):Witam, mógłbyś mi podrzucić tą instrukcję na maila. Samsung AQV24UGAN/X problem podłączeniem elektryki! kod błędu - gadget - 2010-12-07 Wyslle instrukcję instalacji ale kody błędów mam od jakiegoś innego niestety w domu mam tylko to , ale raczej się pokrywają . Samsung AQV24UGAN/X problem podłączeniem elektryki! kod błędu - kubabaku - 2010-12-07 gadget napisał(a):Wyslle instrukcję instalacji ale kody błędów mam od jakiegoś innego niestety w domu mam tylko to , ale raczej się pokrywają . ok. dzieki Samsung AQV24UGAN/X problem podłączeniem elektryki! kod błędu - Kikson - 2010-12-07 kubabaku napisał(a):Witam, Na bank żle podłączyłeś. Zasilenie powinno iść do j. zew. L i N to zasilanie. (1)N i (1)L idzie do j.wew. Samsung AQV24UGAN/X problem podłączeniem elektryki! kod błędu - kubabaku - 2010-12-08 Kikson napisał(a):kubabaku napisał(a):Witam, zasilanie idzie z jednostki wewnętrznej do zewnętrznej. Samsung AQV24UGAN/X problem podłączeniem elektryki! kod błędu - byniom - 2010-12-08 Może jednostki sa pomylone i nie są od kompletu ? Samsung AQV24UGAN/X problem podłączeniem elektryki! kod błędu - kubabaku - 2010-12-08 zdjęcia podłączenia: jedn.wew. - http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4abd8ae0ed1cc303.html jedn.zew. - http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7303bcd29500c55e.html Samsung AQV24UGAN/X problem podłączeniem elektryki! kod błędu - JB220765 - 2010-12-08 Witam Możesz zasilić jednostkę wewnętrzną pomijając zaciski indoor power w jednostce zewnętrznej ale pod warunkiem skorzystania z tej samej linii zabezpieczonej różnicówką zasilającą jednostkę zewnętrzna . Podpięcie zasilania jednostki wewnętrznej z " innej " róznicówki będzie " wyrzucało " i tyle . Pozdrawiam Samsung AQV24UGAN/X problem podłączeniem elektryki! kod błędu - tommatiz - 2010-12-08 Możesz podać dokładne symbole urządzeń wewnętrznej i zewnętrznej? Samsung AQV24UGAN/X problem podłączeniem elektryki! kod błędu - Shitashii - 2010-12-08 AQV24UGAN jw AQV24UGAX jz,. Nie wierzę, że mie ma schematu w installator manual's (bo zawsze są) . Koleshko, dawaj skan schematu elektrycznego z instrukcji Samsung AQV24UGAN/X problem podłączeniem elektryki! kod błędu - byniom - 2010-12-08 Możliwe kolego że jednostki są od innych kompletów a mianowicie jednostkę wewnętrzną masz od on/off Samsung AQV24UGAN/X problem podłączeniem elektryki! kod błędu - tommatiz - 2010-12-08 Shitashii napisał(a):AQV24UGAN jwAle Ty podałeś to co powinno być a pytanie co ona ma za symbole tak? Samsung AQV24UGAN/X problem podłączeniem elektryki! kod błędu - Shitashii - 2010-12-08 Racja Tommatiz
|