Forum Klimatyzacja
program prac serwisowych/awarii - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: program prac serwisowych/awarii (/showthread.php?tid=4417)

program prac serwisowych/awarii - urbus - 2010-12-15

witam serdecznie!

Mam pytanie do serwisantów/ludzi którzy zajmują się archiwizowaniem danych z serwisów. Podpowiedzcie, który program najlepiej się nadaje do archiwizowania danych z serwisów. Firma zajmuje się głównie automatyką klimatyzacyjną ale serwisy dotyczą wszystkiego co z klimatyzacją/wentylacją/ogrzewaniem ma wspólnego. Od biedy zrobię coś takiego w excelu + vb albo accessie ale może istnieją już gotowe programy a ja jedynie nie potrafię ich znaleźć. pozdrawiam

program prac serwisowych/awarii - Fujitsu Szczecin - 2010-12-15

Witam

Ja używam Outlooka Microsoftu, drogi ale można w nim archiwizować w kalendarzu serwisy. Ja go używam bardziej do planowania z powiadomieniem na telefon. Co do archiwizacji w sumie można zrobić spory opis, sklasyfikować, podpiąć linki, pliki itp.

Pozdrawiam

program prac serwisowych/awarii - mentor - 2010-12-15

Czy można w tym programie np. powiadomić mnie telefonicznie o kupnie ubrania ochronnego do pracowników ,a jeśli nieodpowiadam na powiadomienie program połączył się z inspekcją pracy centrala-wybierz- i np.naruszenie KP.Jeśli tak to sprzyjający program do tępienia pseudoprofesjonalnych firm które powinno się spuszczać razem z ciekiem ubikacji. :/

program prac serwisowych/awarii - Fujitsu Szczecin - 2010-12-17

mentor napisał(a):Czy można w tym programie np. powiadomić mnie telefonicznie o kupnie ubrania ochronnego do pracowników ,a jeśli nieodpowiadam na powiadomienie program połączył się z inspekcją pracy centrala-wybierz- i np.naruszenie KP.Jeśli tak to sprzyjający program do tępienia pseudoprofesjonalnych firm które powinno się spuszczać razem z ciekiem ubikacji. :/
Witam

No niestety program nie wyręcza konfidentów. Konfidentów i takie metody działania z konkurencją spuszcza się ze ściekami. Miło że się obnażyłeś, przynajmniej po części wiadomo z kim mamy do czynienia i w jaki jest sposób twojego myślenia oraz działania na rynku. [Obrazek: mixedsmiley002.gif]

Pozdrawiam

program prac serwisowych/awarii - mentor - 2010-12-17

Co za tok myślenia nazywając konfidencję przestrzeganiem kodeksu pracy.Odnoszę wrażenie że masz coś na sumieniuZ resztą widać to na przedstawionych obrazkach w necie.Lepiej być konfidentem niż takim pracodawcą.Pracodawca ma obowiązek zapewnić godne warunki pracy i przestrzeganie zasad BHP.Twoja reklama niejest objęta prawami .Wkleić je na forum?

Nieobawiaj się aż tak niewyprowadzasz mnie z równowagi stefanbud Wink

program prac serwisowych/awarii - Fujitsu Szczecin - 2010-12-17

Witam

Donos całkiem i częściowo honorowy
Oficjalnie i honorowo można w Polsce donosić policji i prokuraturze (o przestępstwie), inspekcji celnej (o przemycie), Straży Granicznej (o nielegalnym przekraczaniu granicy czy kontrabandzie), Urzędowi Ochrony Państwa i Wojskowym Służbom Informacyjnym (o wypadkach szpiegostwa lub działania na szkodę państwa) oraz straży pożarnej. Wkrótce będziemy mogli - w dobrej sprawie - pisać donosy do rzeczników praw dziecka i pacjenta. Od dawna możemy się zwracać do rzecznika praw obywatelskich, od niedawna - do rzecznika praw ubezpieczonych. Legalne, chociaż uznawane za mniej honorowe, jest donoszenie inspekcji skarbowej, inspekcji pracy, ZUS, sanepidowi.

Takich pism wpływa coraz więcej i zgodnie z rozporządzeniem Rady Ministrów, rozpatrujemy tylko te skargi i wnioski, które zawierają dane osobowe składającego zawiadomienia.
Sprawy niezawierające powyższych danych (anonimy) nie podlegają rozpatrzeniu. W przypadku donosów podpisanych każda sprawa jest badana.

Pozdrawiam

program prac serwisowych/awarii - barbie - 2010-12-17

monter jeśli potrzebujesz buty robocze czy kufajkę to mogę Ci przysłać ---numer butów 43 ,kufajka na 175 cm wzrostu na grubasa .

Mam pomysł na twój szeroki wywód.XXX.Niedenerwój siebie ani mnie a wszystko będzie dobrze.Powiedzmy tak niesą brane jako dowody w sprawie ale używane w śledztwie .Podaj swój regon lub NIP a zobaczymy kto ma rację.xxx niejest pod względem prawa anonimem.Dlaczego masz złą opinię o osobie której nawet niewidziałeś na oczy i niezamieniłeś chociażby jednego zdania.Konfidencja dotyczy polityki.Mam pewien pomysł na awaryjny NICK.KONFIDENT A MORALNOŚĆ OBYWATELSKA.Stefanbud rób poprostu to co najlepiej potrafisz :|

barbie napisał(a):monter jeśli potrzebujesz buty robocze czy kufajkę to mogę Ci przysłać ---numer butów 43 ,kufajka na 175 cm wzrostu na grubasa .

Tematy niezgodne z tematyką danego Forum (tzw NTG) będą przenoszone do odpowiadających tematyce, zamykane, lub całkowicie usuwane. Posty bezsensowne lub bardzo odbiegające od tematu będą usuwane. Moderatorzy i Administrator mają prawo do usunięcia postu, który obraża w jakiś sposób innych użytkowników. Zakaz używania przekleństw i wulgaryzmów (nie tylko w języku polskim). Mowa tutaj również o wygwiazdkowanych (***) itp słowach.

program prac serwisowych/awarii - barbie - 2010-12-18

monter --idą święta,mogę Ci zrobić prezent .