Forum Klimatyzacja
"Okno Życia" - ogrzewanie i wentylacja - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: "Okno Życia" - ogrzewanie i wentylacja (/showthread.php?tid=4465)

"Okno Życia" - ogrzewanie i wentylacja - s@p - 2011-01-05

Witam,
Czy ktoś z Szanownego grona forumowiczów spotkał się w swojej karierze z rozwiązaniem systemu ogrzewania i wentylacji w miejscu nazywanym 'Okno Życia', czyli miejsce, w którym matka może anonimowo zostawić nowonarodzone dziecko nie narażając go na niebezpieczeństwo. Okno otwiera się od zewnątrz. Wewnątrz okna jest miejsce na pozostawienie niemowlęcia.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Okno_%C5%BCycia

Dziękuję z góry za wszelkie informacje.

Pozdrawiam,
s@p

"Okno Życia" - ogrzewanie i wentylacja - mentor - 2011-01-05

To miejce niczym się nieróżni w sposobie ogrzewania oraz zapewnieniu komfortu
Naddatek mocy niezaszkodzi dzieciom z odpowiednią regulacją systemu ogrzewania.Po otwarciu okienka system powiadamia o obecności dziecka.I równocześnie przechodzi z temperatury ekonomicznej do temperatury pokojowej.Dajmy szansę innym. niezapominając o odpowiedniej wentylacji w miejscach szczególnych.Zbyt wiele ofiar z powodu niewiedzy ludzi którzy tanim kosztem próbują się z kosmiczną prędkością dorobić.

"Okno Życia" - ogrzewanie i wentylacja - mg - 2011-01-05

Tak na poważnie chętnie podejmę temat bez przewymiarowania Wink

"Okno Życia" - ogrzewanie i wentylacja - mentor - 2011-01-05

Przewymiarowałeś podając numer telefonu w którym załancza się poczta głosowa.

"Okno Życia" - ogrzewanie i wentylacja - majki - 2011-01-06

Witam nie spotkałem się z wentylacją ani ogrzewaniem w oknie życia ,ale miałem okazje oglądać takie okno z zewnątrz jak i od środka i zaobserwowałem mnóstwo czujek ruchu pospinanych z alarmem
pozdrawiam

"Okno Życia" - ogrzewanie i wentylacja - barbie - 2011-01-06

wpisz do wyszukiwarki okno życia ---jest wiele filmów w necie .

"Okno Życia" - ogrzewanie i wentylacja - barbie - 2011-01-07

mg---brawo numer jest sprawdzony .

"Okno Życia" - ogrzewanie i wentylacja - mg - 2011-01-07

,,Uprzejmie prosimy o nie podawanie danych adresowych, numerów telefonu, adresów www i e-maili firm w treści postów, nazwie użytkownika itp.
Posty zawierające reklamy lub inne niedozwolone treści będą usuwane (bądź edytowane) przez Administratorów / Moderatorów forum bez wcześniejszego poinformowania autora. "

Przyjadę do ciebie na swój koszt bez obawy.
Wyślij mi adres sms-em o ile potrafisz.

"Okno Życia" - ogrzewanie i wentylacja - mentor - 2011-01-07

Najpierw się musisz zadenonjować pod wymienionym numerem telefonu i okazać się badaniem przeprowadzonym przez SANEPID że niczego nieposiadasz.Dalsze procedury w poczcie.Choć mam obawy abyś te techniczne związane z wiedzą chłodniczą przeszedł w 15-stu procentach.Póżniej istnieje procedura twarzy-dowód - DNA-rewizja osobista i już prawie jesteś.Ja się niebałem podać publicznie numeru telefonu

"Okno Życia" - ogrzewanie i wentylacja - barbie - 2011-01-07

okien życia jest około 40 .

"Okno Życia" - ogrzewanie i wentylacja - mentor - 2011-01-07

Naprawdę niewiedziałem.Chcesz abym dodał ci plusa?

"Okno Życia" - ogrzewanie i wentylacja - s@p - 2011-01-10

barbie napisał(a):okien życia jest około 40 .

Owszem jest ich już sporo i jak rozwiązany jest system wentylacji i ogrzewania w tych dotychczas wybudowanych oknach życia?
Są to obiekty o bardzo małej kubaturze, dosyć szczelnie zamknięte (wymiary 1,2x1,0x0,7m).
Powiedzmy ogrzewanie możemy rozwiązać poprzez zastosowanie ogrzewania płaszczyznowego, gorzej z wentylacją - szczególnie jeśli chodzi o urządzenia - bardzo małe wydajności.
Ilość powietrza określić w odniesieniu do niewielkiej kubatury (~1m3) i zakładając krotność na poziomie ~4 w/h, czy uwzględniając min. ilość świeżego powietrza w odniesieniu do dziecka - czyli (15 m3/h? daje 15 w/h) ???

"Okno Życia" - ogrzewanie i wentylacja - barbie - 2011-01-10

najlepiej obejrzeć kilka okien w okolicy .w kościele jest zapewne jakiś koordynator okien życia ,najlepiej jego zapytaj o wytyczne .

"Okno Życia" - ogrzewanie i wentylacja - mentor - 2011-01-10

Jest kościelmy który odbierał inwestycję.A karmelitanki zasnęły pod wpływem wina mszalnego i wentylacja i ogrzewanie niedziała. Bo wystarczy przegroda murowana i niezawsze ocieplana.Temperatura spada i spada pomiędzy scianami wymian powietrza tyle co nic.Dziecko leży i leży a każda sekunda niejest ważna aby uchronić je przed hipotermią bo jest ze śmietnika.Jak czytam co niektórych to chce mi się żygać szybkodorobkiewicze.A tak apropo nieprzyszło co niektórym z was aby skasować za profesjonalizm i zastosować taczkę ze słomą.Ponoć też jest ciepło i odpowiednia cyrkulacja świeżego powietrza.