Forum Klimatyzacja
AUDI A8 brak przyłącza niskiego ciśnienia - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: AUDI A8 brak przyłącza niskiego ciśnienia (/showthread.php?tid=4534)

AUDI A8 brak przyłącza niskiego ciśnienia - michu - 2011-02-01

na wstępie chciałbym wszystkich przywitać bo jestem tu po raz pierwszy,mianowicie mam problem tego typu że w audi a8 nie mogę doszukać się serwisówki niskiego ciśnienia,będę wdzięczny za pomoc

AUDI A8 brak przyłącza niskiego ciśnienia - barbie - 2011-02-01

wszystkie nowoczesne samochody nie mają serwisówki niskiego ciśnienia po to aby ograniczyć dostęp do napraw chałupnikom .

wiem że renault nie ma ale w Audi spotykam się po raz pierwszy,ps. nie jestem chałupnikiem tylko chłodnikiem ,a że posiadam takie auto to dlaczego miałbym sobie go nie zrobić i jeszcze raz proszę o pomoc w tej sprawie,pozdrawiam

AUDI A8 brak przyłącza niskiego ciśnienia - barbie - 2011-02-01

niskie ciśnienie odczytaj z komputera ,napełniaj za pomocą maszyny .

w takim razie musi iść do warsztatu bo nie posiadam automatu do klimatyzacji ,myślałem że da rade na samych manometrach i wadze,widocznie się przeliczyłem, chyba że jest jeszcze jakaś inna metoda,pozdrawiam i dziękuje za szybkie odpowiedzi

AUDI A8 brak przyłącza niskiego ciśnienia - radekklimat - 2011-02-02

Jaki rok produkcji i silnik

AUDI A8 brak przyłącza niskiego ciśnienia - michu - 2011-02-05

silnik 4,2 2004 r

AUDI A8 brak przyłącza niskiego ciśnienia - wenon - 2011-02-06

przejsciówke na presostat niskiego cisnienia i po problemie.

pozatym dobra próżnia i nagrzanie butli i wejdzie tyle ile potrzeba przez samo tłoczenie.

AUDI A8 brak przyłącza niskiego ciśnienia - michu - 2011-02-06

dzięki , a gdzie jestem wstanie taką przejściówkę kupić? pozdrawiam

AUDI A8 brak przyłącza niskiego ciśnienia - wenon - 2011-02-06

euroklima wiekszość sklepów z art. klimatyzacyjnymi ewentualnie samemu zrobić sobie przejsciówke z jakiegoś starego presostatu.

AUDI A8 brak przyłącza niskiego ciśnienia - Bock - 2011-02-08

na allegro ja kupisz. Presa mostkujesz i po problemie masz dostęp do LP.
Pozdro

AUDI A8 brak przyłącza niskiego ciśnienia - awax - 2011-02-08

To oczywiście żarty????

AUDI A8 brak przyłącza niskiego ciśnienia - mister - 2011-02-08

dlaczego to mają być żarty ? nie robię autoklimy ale koledzy dobrze mówią

AUDI A8 brak przyłącza niskiego ciśnienia - awax - 2011-02-09

OK nie żarty,czyli coś na wzór Adama Słodowego? "zrób to sam"
Jeżeli juz wstawimy dodatkowy zaworek to może warto wygospodarować pod maską troszeczkę miejsca i zamontować dodatkową butlę z czynnikiem.Wystarczy wtedy co jakiś czas psiknąć troszkę gazu jak zabraknie i super.

A tak na poważnie to na profesjonalnym forum porada powinna chyba polegać na podaniu jak producent zaleca napełniać.????

AUDI A8 brak przyłącza niskiego ciśnienia - xf - 2011-02-09

Niejestem chłodnikiem ale napełnić można po stronie HP a ciśnienie LP odczytać za pomocą termometru.Dopuki niebędziesz wiedział co się dzieje na niskim pod względem wysokiego twoje kazde posunięcie może okazać się błędem.