![]() |
|
[Carrier] Maxima 1300 nie działa panel sterujący - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Chłodnictwo w transporcie (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=28) +--- Wątek: [Carrier] Maxima 1300 nie działa panel sterujący (/showthread.php?tid=4609) |
[Carrier] Maxima 1300 nie działa panel sterujący - mariofreezer - 2011-02-20 Witam mam problem z agregatem jak w temacie Problem polega na tym że połowa przycisków na panelu sterowania działa a połowa nie trochę dziwne jest to że 4 przyciski koło siebie działają a kolejne 4 nie moze wiecie jaka jest przyczyna Pozdrawiam [Carrier] Maxima 1300 nie działa panel sterujący - radekklimat - 2011-02-21 Uszkodzona klawiatura albo procesor pod nia. Nic sie raczej nie da zrobic, trzeba nowa kupic. [Carrier] Maxima 1300 nie działa panel sterujący - coolelectric - 2011-02-21 Albo rozbierz panel, prawdopodobnie klawiatura jest w formie PCB, przeczyść wszystko spirytusem (denaturatem) Sprawdź taśmy i styki łączeniowe. Jak jesteś z warszawy lub krakowa to mogę pomóc [Carrier] Maxima 1300 nie działa panel sterujący - mariofreezer - 2011-02-22 no niestety nie jestem z dolnego śląska pozdrawiam dzięki [Carrier] Maxima 1300 nie działa panel sterujący - coolelectric - 2011-02-22 Daj znać na PW jakie dokładnie miasto, mam tam sporo znajomych elektroników, może któryś z nich będzie w stanie pomóc Ci. [Carrier] Maxima 1300 nie działa panel sterujący - wenon - 2011-02-22 można próbować rozebrac panel, delikatnie podgrzac przednią warstwe panelu opalarką i delikatnie ja odkleić. ukażą nam sie ścieżki na foli, któraś napewno zgniła i dlatego nie działa panel. najczesciej uszkadza sie taśma na wyjsciu z panelu do wtyczki. ogólnie naprawiać sie tego nie opłaca, bo taka naprawa na długo sie nie nada, przetestowane, w grę wchodzi tylko zbudowanie panelu od nowa na microstykach i zrobienie nowych scieżek. [Carrier] Maxima 1300 nie działa panel sterujący - mke99 - 2011-03-16 Jestem laikiem, ale czy nie lepiej kupić nowy? Wszystko dobrze jak padnie po raz kolejny, gdy jeźdimy koło komina, ale jak bym pojechał na zachód i tak mi sie rozwali po takiej prowizorycznej naprawie, to koszty mogą być pewnie duuużo wyższe. Tak tylko pytam z ciekawości. [Carrier] Maxima 1300 nie działa panel sterujący - wenon - 2011-03-16 najlepiej kupić nowy i mieć święty spokój ale niektórzy tego nie rozumieją, szkoda im te kilka złotówek, prowadząc dzialalność związana z przewozem żywności trzeba dbać o sprzęt, ale ludzie tego jeszcze nie rozumią, płaczą gdy umoczą towar za paredziesiąt tysiecy euro. wtedy dopiero jadą na serwis. [Carrier] Maxima 1300 nie działa panel sterujący - Robert81r - 2011-03-16 Cytat:najlepiej kupić nowy i mieć święty spokój ale niektórzy tego nie rozumieją, szkoda im te kilka złotówek, prowadząc dzialalność związana z przewozem żywności trzeba dbać o sprzęt, ale ludzie tego jeszcze nie rozumią, płaczą gdy umoczą towar za paredziesiąt tysiecy euro. wtedy dopiero jadą na serwis. dodalbym moze ze czesto jada z prawie uszkodzonym towarem na serwis - i panie zrob pan cos w 5 minut bo sie to wszystko calkiem sierdol%. A gdy wypytac kierowce to zwykle jest opowiesc, ze ten agregat to juz dawno tak chodzi i jest z nim coraz gorzej. Szef o tym oczywiscie wie, ale panie jak pan to zrobisz szybko to robimy tylko jedna trase i pozniej generalny przeglad / remont robimy. Na obiecankach to sie konczy i jezdza dopoki znowu cos sie spieprzy.To jest Polska wlasnie - w wielu przypadkach agragat to rzecz, ktora praktycznie sie nie zuzywa. Wystarczy lac paliwo. Najlepsze sa kwiatki przy nowo zakupionych agregatach, ktore sa juz mocno wyeksploatowane i za granica sprzedaja to zeby nie robic sobie kosztow. Polak oczywiscie kupuje takie cudo, laduje towar i pozniej dziwi sie ze ma same problemy. [Carrier] Maxima 1300 nie działa panel sterujący - barczystygogo - 2011-05-31 mialem ten sam problem i robilem to dzisiaj.... powiem ze jest przerabane... rozkleiłem panel, lecz wszytko było tam ok. problem byl przy samym wtyku tasma byla po pekana. udalo sie to jakos delikatnie podlutowac i smiga. [Carrier] Maxima 1300 nie działa panel sterujący - Robert81r - 2011-05-31 oby tylko od wibracji Ci to nie puscilo, peklo. Z tym ze chyba bardziej wibrujace sa Vectory. [Carrier] Maxima 1300 nie działa panel sterujący - barczystygogo - 2011-05-31 zobaczymy jak dlugo posmiga.... gosc nie ma siana a chcial zeby jakos chulało... to oczywiste ze ten lut dlogo nie wytrzyma. uzywka kosztyje 1400zl netto [Carrier] Maxima 1300 nie działa panel sterujący - wenon - 2011-06-01 barczystygogo napisał(a):uzywka kosztyje 1400zl netto jakieś 350 Euro netto to kosztuje ale nówka sztuka jutro sprawdzę dokładnie. [Carrier] Maxima 1300 nie działa panel sterujący - Robert81r - 2011-06-01 12-00521-00SV - jezeli sie nie myle to chyba nawet ponizej 350E - cos kolo 330, a jak dobrze pogadasz z serwisem to moze nawet rabat jakis dostaniesz ? [Carrier] Maxima 1300 nie działa panel sterujący - radekklimat - 2011-06-02 Moge miec za 1500 nowy [Carrier] Maxima 1300 nie działa panel sterujący - barczystygogo - 2011-06-03 to gosc chcial nas skroic... nie bede pisal kto ale handluje na allegro. dzieki. [Carrier] Maxima 1300 nie działa panel sterujący - Robert81r - 2011-06-03 niech zgadne: miejscowosc na litere R ? pamietam jak kiedys pytalem o pompe wtryskowa do Supry: cena nowki z serwisu byla taka jak u niego po regeneracji, a nowka u niego byla 1,5 razy drozsza niz nowka z serwisu. Prawdopodobnie z cenami niektorych czesci jest kilka lat do tylu. Dlatego zawsze warto zrobic rozeznanie. [Carrier] Maxima 1300 nie działa panel sterujący - chlodnik - 2012-04-13 a ja u nich taką klawiaturę kupiłem za 300 eur : http://tk.istore.pl/pl/router/find?routesubject=panel-sterowniczy-klawiatura-maxima-12-00307-50 [Carrier] Maxima 1300 nie działa panel sterujący - mentor12 - 2012-04-15 Można wypróbować grafitu w spraju skoro niedomagają przyciski
[Carrier] Maxima 1300 nie działa panel sterujący - wenon - 2012-04-15 mentor12 napisał(a):Można wypróbować grafitu w spraju skoro niedomagają przyciskiw sterownikach stosowanych w małych agregatach to się sprawdza ale nie w panelu w maximie, tam wystepuje problem ze ścieżkami na folli. [Carrier] Maxima 1300 nie działa panel sterujący - mentor12 - 2012-04-15 Może dojdżmy do kompromisu co w tych przypadkach jest elementem przenoszącym sygnał po przyciśnięciu przycisku.Moim zdaniem na taśmy jeszcze czas aby je diagnozować. |