![]() |
|
Inverter do Baru? - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Inverter do Baru? (/showthread.php?tid=4745) |
Inverter do Baru? - miezala5 - 2011-03-29 Witam jeszcze jeden temat: Czy jest sens montowania do Baru Kebab do Kuchni ktora pracuje od np 9ej do 18ej Invertera? To moze troche zle zadane pytanie bo sens jest ale biorac pod uwage ograniczone mozliwosci finansowe czy przy tego typu dzialalnosci wystarczy on/of? Dzieki! Inverter do Baru? - KlimTech - 2011-03-29 Dlaczego ma nie wystarczyć? Inverter będzie oszczędniejszy jeżeli nie masz kasy na Invertera montuj On-Off, chodzi przecież o efekt schłodzenia
Inverter do Baru? - JB220765 - 2011-03-29 Witam I pamiętaj o przewymiarowaniu klimatyzatora odpowiednim co do mocy opiekacza i ilość ciepła odprowadzonego od niego , oraz ilości powietrza usuwanego przez okap . Pozdrawiam Inverter do Baru? - Fujitsu Szczecin - 2011-03-30 miezala5 napisał(a):Witam jeszcze jeden temat:Witam Ogranicz gwarancje i zwiększ częstotliwość przeglądów do 3 miesięcy. Moim zdaniem lepiej tanie urządzenie On/Off i po dwóch latach wymiana w razie jakby nie zgodzili się na częsty serwis. Pozdrawiam Inverter do Baru? - gadas - 2011-03-30 miezala5 napisał(a):Witam jeszcze jeden temat: Nie wiem jak z elektryką stoi ten lokal ale jak kiepsko to lepiej inverter . Różnice między on/off a inverterem jeśli chodzi o cenę nie są już tak znaczące oczywiście zależy od producenta . stefanbud napisał(a):WitamGwarantem jest producent przedstawiciel w RP ? jeśli tak to on jako sprzedawca i instalator nie może tej gwarancji żadnym stopniu ograniczyć - jeśli jest inaczej to proszę mnie oświecić bo błądzę po omacku . Jest jeszcze coś takiego jak rękojmia (klient końcowy), więc przykładowo jak weźmie innego serwisanta z uprawnieniami i certyfikatami to w chwili awarii klimatyzacji może żądać jej naprawy, usunięcia wady lub wymiany . Oczywiście można się zawsze od tego typu roszczeń zabezpieczyć tylko trzeba pamiętać że nie wystarczy tu tylko faktura sprzedaży. Natomiast co do przeglądów to jak zgadzam się z tym iż częstotliwość przeglądów musi być większa . Inverter do Baru? - Fujitsu Szczecin - 2011-03-30 Witam Oczywiście należy się dwa lata, ale tylko wariat w takich warunkach przedłuży gwarancje do 5 lat. Mogę gwarancje ograniczyć ze względu na ciężkie warunki pracy nie wydłużając jej oraz wprowadzić większą częstotliwość przeglądów. Najlepiej w takiej sytuacji zrezygnować ze zlecenia. Pozdrawiam Inverter do Baru? - barbie - 2011-03-30 do kuchni najlepszy jest klimatyzator kuchenny ze stali nierdzewnej specjalnymi filtrami i lamelami . Inverter do Baru? - llort - 2011-03-30 No kurcza.A ja cały czas myślałem że centrala.Co można zrobić ze syrenki zakładając blachuwę z A1.Pewnie szybciej nie pojedzie ale klientowi można wmówić.To lepsze jak Rosomak.A co z elektroniką zaciskami? Inverter do Baru? - barbie - 2011-03-30 ten to Japończyk kupisz go w Warszawie . Inverter do Baru? - llort - 2011-03-30 Pomysłowość Japończyków przewyższa pomysłowość nad tym co konstruują.Efekty nadmiernej pomysłowości i nie panowanie nad nią możemy zobaczyć dzisiaj w wiadomościach telewizyjnych i radiowych.Myślę że stefanbud na temat napisał wszystko. |