![]() |
|
Kielicharki! - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Kielicharki! (/showthread.php?tid=4746) |
Kielicharki! - miezala5 - 2011-03-29 Pracowalem w firmie na Polskiej Kielicharce i innej nie mialem w rekach teraz robie na swoj rachunek a wlasciwie pomalu zaczynam i nie stac mnie na ta za 590pln! jak sie pracuje na kielicharkach za tak 200-230pln Napewno macie doswiadczenie! Dzieki za Rady! Pozdrawiam! R Kielicharki! - KlimTech - 2011-03-29 hmm jeżeli nie stać się na kielicharke za 590zł załatw sobie rabat w hurtowni z klimatyzacją a dostaniesz rabat na akcesoria wtedy kielicharke kupisz taniej
Kielicharki! - miezala5 - 2011-03-29 KlimTech napisał(a):hmm jeżeli nie stać się na kielicharke za 590zł załatw sobie rabat w hurtowni z klimatyzacją a dostaniesz rabat na akcesoriaDopiero raczkuje wiec ciekawi mnie jakosc kolnierza w kielicharce za 70pln bo i takie widzialem a w kiel. za 230pln! Nie mam porownania bo od poczatku mojej nauki robilem kolnierze na tej Polskiej za 590cyrka! Kielicharki! - KlimTech - 2011-03-29 Tu może bardziej chodzi o umiejętność posługiwania się tą kielicharką. Nie używałem nigdy tych za 70zł więc nic nie poradzę. Kielicharki! - zuku - 2011-03-29 Gdzie masz kolego "dziadkową" za 590 zł. ?? Kielicharki! - KlimTech - 2011-03-29 a chcesz kupic ? Kielicharki! - zuku - 2011-03-29 Mam swoją i nikomu jej nie oddam ![]() A ceny jakie widziałem to były w granicach 800zł. brutto razem z kamieniami Kielicharki! - KlimTech - 2011-03-29 Ja kupiłem kielicharkę chyba za 600zł już nie pamiętam bo trochę czasu już mi służy i na szczęście nic się z nią nie dzieje
Kielicharki! - tommatiz - 2011-03-29 Jeżeli kielicharki to tylko dziadkowe. Jedną mam która ma ok 15 lat i działa idealnie. Drugą kupiłem ok dwa lata temu za 830 brutto z kamieniami też oryginalną cechowaną. Teraz można na Popularnej nabyć kielicharkę dziadkową ale robioną przez wnuczkę czy jakoś tak. Z tego co wiem dają one sobie radę. Różnica jaka jest między tymi dziadkowymi a innymi to taka że trzy walce kręcą się po kielichu wyrabiając go. Kielicharki za 70 pln i więcej mają działanie albo wypychające trąc kielich albo działają mimośrodowo. Kto miał do czynienia z dziadkiem to NIGDY nie przejdzie na inną kielicharkę. Do pytającego. Lepiej zainwestować te 500 czy 600 w dobry sprzęt jak potem jeździć i poprawiać kielichy a zwróci się to przy pierwszej awarii. Ale to nie znaczy że inne źle działają ale na 100 monterów 99 powie że dziadek jest najlepszy.. Pzdr Kielicharki! - miezala5 - 2011-03-29 Dziadkowa!! ![]() Super okreslenie! ![]() Dzieki juz wszystko wiem! Tylko jak Dziadkowa od Wnuczkowej odroznic! ![]() Sa po 590 http://...........................pl/product-pol-350-Rozwalcarka-do-rur-miedzianych-calowa-.html takie! Kielicharki! - Administrator - 2011-03-29 Dziadek z Ursusa zostawił produkcje w dobrych rękach. Rozwalcarki produkuje córka Dziadka - robią to ci sami ludzie na tych samych maszynach i jest identyczna, jak dziadkowa. Na szczęście . Kielicharki! - tommatiz - 2011-03-29 Ja bym powiedział że prawie identyczna . Dziadkowa ma nr cechu a córkowa chyba nie ma cechu, jak ktoś ma inną wiedzę może mnie poprawić. Pzdr
Kielicharki! - JB220765 - 2011-03-29 Witam Kielicharki Dziadkowe miały kamienie metryczne ( 6-18)....na miedzi do wody się jechało...... Pozdrawiam Kielicharki! - barbie - 2011-03-29 kto używał rurkę 6 mm do wody ?-kiedyś rury chłodnicze były metryczne i kwita .w tamtych czasach była normalizacja . Kielicharki! - JB220765 - 2011-03-29 Witam W tamtych czasach ??? A gdzie za przeproszeniem można było kupić ??? Pozdrawiam Kielicharki! - barbie - 2011-03-29 firmy typu Klimor Pebuch miały rury bez ograniczeń,równierz w wykonaniu morskim o grubszych ściankach,statki były budowane taśmowo i materiał musiał być . Kielicharki! - irroda - 2011-03-29 Dziadek nie miał dzieci, ale widocznie na potrzeby marketingu, ma wnuczkę. Kielicharki! - gadas - 2011-03-30 Popularna wystawia się w Hotelu Gromada (29-30) widziałem kielicharkę mieli ją na stoisku . Jakościowo i wykonaniem nie ma jej co zarzucić . Bardzo solidna i niezawodna w użytkowaniu . Kielicharki! - KlimTech - 2011-03-30 gadas napisał(a):Bardzo solidna i niezawodna w użytkowaniu . hehe nie zrozum mnie źle ale na podstawie czego możesz stwierdzić ze jest bardzo solidna i niezawodna skoro była na wystawie
Kielicharki! - JB220765 - 2011-03-30 Witam Kolega barbie ma rację i tu nie neguję , ale...kupić rurkę miedzianą można było przez Metaleksport a po zwykły przekaźnik trzeba było jechać do Włocławka . Pozdrawiam Kielicharki! - gadas - 2011-03-30 KlimTech napisał(a):Bo taką mam i jak mam ochotę to ją organoleptycznie macam kiedy tylko chcęgadas napisał(a):Bardzo solidna i niezawodna w użytkowaniu .
Kielicharki! - KlimTech - 2011-03-30 hahaha dobrze trzeba dbać o sprzęt
Kielicharki! - Administrator - 2011-03-30 irroda, nie masz racji. Dziadek ma wnuczkę, ale kielicharki robi córka. poza tym przez szacunek dla Dziadka proszę używać słowa ROZWALCARKA. pzdr Kielicharki! - zuku - 2011-03-30 Nie tak dawno temu rozwalcarka "dziadkowa" robiłem kielichy na samochodowych przewodach hamulcowych. Problemem było zakleszczenie cieńszej rurki miedzianej w rozwalcarce żeby się nie wysuwała podczas rozwalcowywania. Kielicharki! - Administrator - 2011-03-30 do dziadkowej rozwalcarki są dwa komplety kamieni: metryczne i calowe. może użyłeś niewłaściwych? a może przewody hamulcowe mają inne średnice? zresztą to chyba nie jest problem |