![]() |
|
CPS vs Refco - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: CPS vs Refco (/showthread.php?tid=4802) |
CPS vs Refco - gadas - 2011-04-07 Mam pytania do was może ktoś ostatnio sobie sprzęt kupował i może doradzić co wybrać . Sprzęt mój wymaga wymiany jest zniszczony i boję się że w sezonie coś się wysypie kompletnie . Może podpowiecie ... 1) CPS-VP6D wydaje mi się lepszą pompą od Refco RL4 2) CPS-CC220/CPS-CC800A lub Refco i rozbudować o opcje 3) CPS-RL700 czy ?? coś zupełnie innego może Refco Plus-8 (nie mam do tej pory pożyczałem) 4) CPS-FT800FN bo mi się podoba zdjęcie
CPS vs Refco - bartekw - 2011-04-07 cc220 uzywam i nie mam powodów do narzekania CPS vs Refco - gadas - 2011-04-07 bartekw napisał(a):cc220 uzywam i nie mam powodów do narzekaniaTeż mi się bardzo podobała dopóki dzisiaj nie obmacałem CC800A i teraz mam dylemat bo różnica $$$ znaczna CPS vs Refco - bartekw - 2011-04-07 na pewno mocniejsza i przede wszystkim nowsza wersja
CPS vs Refco - gadas - 2011-04-07 Plastic fantastic taki sam co w cc220 Tu jest zdjęcie CC800A ![]() ale funkcjonalność już większa http://www.cpsproducts. /site/ProductsHTML/ChargingScales.html CPS vs Refco - wit - 2011-04-08 gadas napisał(a):1) CPS-VP6D wydaje mi się lepszą pompą od Refco RL4nie wiem -sam używam starej prawie 40-sto letniej Ruskiej pompy i nie wymieniłbym na żadną inną nowoczesną... w firmie gdzie kilka lat robiłem używaliśmy CPS-ów -intensywnie używane sypały się średnio po 2-latach. gadas napisał(a):2) CPS-CC220/CPS-CC800A lub Refco i rozbudować o opcje w firmie używaliśmy cc220 -sam też takiej używam -dokładne i niezniszczalne wagi -bardzo polecam gadas napisał(a):3) CPS-RL700 czy ?? coś zupełnie innego może Refco Plus-8 (nie mam do tej pory pożyczałem) cps-rl700 nie znam -używaliśmy niższych modeli -400 lub 600 -obie mało trwałe, obie kiepsko sobie radzą -głównie za małe skraplacze. da się odzyskać 3kg z klimy. odzyskać tym 15kg to już wyzwanie. Refco Plus-8 -totalna porażka... padła tydzień po kupieniu przy pierwszym użyciu. wymieniona gwarancyjnie -padła po pół roku... wymieniona sprężarka... dalszych losów nie znam .... może po prostu trafił się pechowy -wadliwy egzemplarz. gadas napisał(a):4) CPS-FT800FN bo mi się podoba zdjęciea co to -rozwalcarka? to zdecydowanie "dziadkową" polecam. ogólnie podobno refco jest obecnie jedyną firmą robiącą narzędzia chłodnicze nie w chinach... cps, mastercool -wszystko z Chin i jedynie własne metki... nie wiem ile w tym prawdy... CPS vs Refco - kubabaku - 2011-04-08 CPS-FT800FN - mam na stanie ale rzadko używam...wiadomo jak masz "dziadkową" to chyba nic innego nie potrzebujesz. generalnie nie ma się do czego przyczepić...no i fajnie wygląda
CPS vs Refco - Konrad - 2011-04-11 gadas napisał(a):Mam pytania do was może ktoś ostatnio sobie sprzęt kupował i może doradzić co wybrać . VP6D to dobra pompa, świetny stosunek ceny do wydajności i jakości. Cytat:2) CPS-CC220/CPS-CC800A lub Refco i rozbudować o opcje CC220 jest ok, natomiast wystrzegaj się wag Refco (szczególnie Ref Meter Octa). Nagminnie sypią się wyświetlacze. Szkoda, bo poza tym to całkiem fajna waga, sporo dokładniejsza niż CPS. Cytat:3) CPS-RL700 czy ?? coś zupełnie innego może Refco Plus-8 (nie mam do tej pory pożyczałem) Stacje odzysku Refco są OK, ale ceny z kosmosu. Porównaj sobie ile kosztuje Plus-8 i CPS CR600EC. Głowy sobie nie dam uciąć, ale wygląda na to że z tej samej fabryki wychodzą, a różnica w cenie ze 60-70%. W dobrej cenie są też Aspen EcoWarrior. To ta sama firma od popularnych pompek Mini Orange. Cytat:4) CPS-FT800FN bo mi się podoba zdjęcie Jeśli chodzi o kielicharki to nie będę oryginalny - tylko "dziadkowe". Jedyne "przeciw" może stanowić ciasny budżet, ale tak poza tym to nie ma sobie równych. CPS vs Refco - gadas - 2011-04-11 Konrad napisał(a):To tylko potwierdzasz moje przypuszczenia po za tym cenowo też na korzyść CPS VP6D .gadas napisał(a):Mam pytania do was może ktoś ostatnio sobie sprzęt kupował i może doradzić co wybrać . Już rozmawiałem i wstępnie sobie zamówiłem w maju koszty będę robił więc wszystko hurtem kupię. Konrad napisał(a):Moja waga była w serwisie 2 razy więc już ryzykować nie chcę kupię nową.gadas napisał(a):2) CPS-CC220/CPS-CC800A lub Refco i rozbudować o opcjeCC220 jest ok, natomiast wystrzegaj się wag Refco (szczególnie Ref Meter Octa). Nagminnie sypią się wyświetlacze. Teraz tylko CPS CC220 czy CPS-CC800A pierwszą mają znajomi już długo i twierdzą że jest ok Konrad napisał(a):Skłaniam się na zakup CPS CR700 ponieważ mam kontakt z człowiekiem który sprzedaje je w USA i ma je w dobrej cenie .gadas napisał(a):3) CPS CR700 czy ?? coś zupełnie innego może Refco Plus-8 (nie mam do tej pory pożyczałem)Stacje odzysku Refco są OK, ale ceny z kosmosu. Porównaj sobie ile kosztuje Plus-8 i CPS CR600EC. Głowy sobie nie dam uciąć, ale wygląda na to że z tej samej fabryki wychodzą, a różnica w cenie ze 60-70%. Więc nawet jeśli przyjdzie dopłacić cło,vat czy co tam jeszcze będę musiał to wyjdzie mi stacja za max 3,5-4K. Co do symbolu to byka wstawiłem chodziło oczywiście o CPS CR700 literówka . Konrad napisał(a):Kasa jestgadas napisał(a):4) CPS-FT800FN bo mi się podoba zdjęcieJeśli chodzi o kielicharki to nie będę oryginalny - tylko "dziadkowe". Jedyne "przeciw" może stanowić ciasny budżet, ale tak poza tym to nie ma sobie równych. ale znalazłem kielicharkę w ofercie CPS FT800FN co o niej sądzicie ?
CPS vs Refco - bartekyogico - 2011-04-12 Miałem do czynienia, kielich zrobisz , jest mimośród i sprzęgiełko. Koledzy używali a tak gdzieś po 3 latach nie wszystko działa. Nie wiem jak z ceną ale do dziadkowej gruchy to się nie umywa. |