![]() |
|
Fieldpiece SMAN3 - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Fieldpiece SMAN3 (/showthread.php?tid=4804) |
Fieldpiece SMAN3 - Bogdan_New_Jersey - 2011-04-08 Czy może ktoś posiada już to urzadzenie Szukam opinii Aktualnie jest promocja w hurtowni ktorej kupuje 300$ Fieldpiece SMAN3 - Fujitsu Szczecin - 2011-04-08 Witam no ładne cacko. Ja nie posiadam ale już o nim marzę. ,,Professional Jobs'' sam sex .Pozdrawiam Fieldpiece SMAN3 - gadas - 2011-04-08 Bogdan_New_Jersey napisał(a):Czy może ktoś posiada już to urzadzenieTy lepiej zapytaj u Sandersa ile kosztuje transport do PL 100kg .CPSa też mają ?
Fieldpiece SMAN3 - gadas - 2011-04-08 Właśnie oglądam i nie mogę się nadziwić sprzęt rewelacja. http://www.youtube.com/watch?v=eLAZKHAGxfM Fieldpiece SMAN3 - kubabaku - 2011-04-08 sprzedaje to ktos u nas? chciałem kupić testo 550 ale to wydaje się też niezłą opcją? ciekaw jestem ile to wychodzi u nas? Fieldpiece SMAN3 - gadas - 2011-04-08 U nas nikt tego nawet chyba nie widział . Na ebay ma go mój ulubiony sprzedawca niestety dużo drożej ($419) zresztą też ma testo550($384,94) Fieldpiece SMAN3 - bartekw - 2011-04-08 ja mam podobne refco. ale tylko podobne bo zadna rewelacja;D Fieldpiece SMAN3 - Bogdan_New_Jersey - 2011-04-10 Dla tych ktorzy mnie prosili wkladam dokladniejsze zdjecia [h]Target SH mowi nam jaki ma byc superheat w danym momęcie[/h]
Fieldpiece SMAN3 - kubabaku - 2011-04-10 jest opcja zmiany jednostek? (F na C np)?? Fieldpiece SMAN3 - bartekw - 2011-04-10 ehhh cacuszko Bogdan przyslij mi takie w prezencie na swieta
Fieldpiece SMAN3 - byniom - 2011-04-10 Myslę że poza fajnym wyglądem to tak naprawde nie rózni się od tego testo i refco które posiadam . Raczej jest niemożliwe żeby doszły jakies inne funkcje które już są w tego typu sprzętach , tak czy inaczej fajnie wygląda i przyciąga oko
Fieldpiece SMAN3 - Fujitsu Szczecin - 2011-04-10 byniom napisał(a):Myslę że poza fajnym wyglądem to tak naprawde nie rózni się od tego testo i refco które posiadam . Raczej jest niemożliwe żeby doszły jakies inne funkcje które już są w tego typu sprzętach , tak czy inaczej fajnie wygląda i przyciąga okoWitam No właśnie Byniu, chodzi o to że urządzenie, co podkreślił na czerwono Bogdan informuje użytkownika do jakiego Superheat masz dążyć. Pod wynikowym masz rzeczywisty Superheat a niżej cel do którego dążysz. Nie potrzebujesz pomiarów wewnętrznych, zewnętrznych. Urządzenie samo Cię kieruje. Pozdrawiam Fieldpiece SMAN3 - crocens - 2011-04-10 przepraszam, a skąd urządzenie wie, jakie przegrzanie ma uzyskać? Fieldpiece SMAN3 - byniom - 2011-04-10 Pewnie jest tak że SH trzeba samemu wprowadzić . Fieldpiece SMAN3 - Fujitsu Szczecin - 2011-04-10 crocens napisał(a):przepraszam, a skąd urządzenie wie, jakie przegrzanie ma uzyskać?Witam Tak zrozumiałem z rozmowy z Bogdanem. Też się nad tym zastanawiam. Może Bogdanowi chodziło o to że nie jaki ,,ma być'' tylko ,,jaki jest''. Wolałbym urządzenie mieć w ręku podpięte do układu. Mój wylicza Superheat z wynikowego pracy i temperatury przegrzanych par a Superheat muszę sam znać i porównuje go z wyświetlanym. Może ma wpisane wartości Superheat dla różnych układów chłodniczych? Pozdrawiam Fieldpiece SMAN3 - crocens - 2011-04-10 tyle, ze przegrzanie zalezy od budowy układu, rodzaju zaworu, dobrze dobranych urzadzeń... możliwe, że to ty zadajesz mu przegrzanie, które chcesz osiągnąć i ono pilnuje, byś nie przeginał
Fieldpiece SMAN3 - Fujitsu Szczecin - 2011-04-10 byniom napisał(a):Pewnie jest tak że SH trzeba samemu wprowadzić .Witam Wiesz co Byniu wydaje mi się że jak już to Target SH. Target- z ang. to Cel. Pozdrawiam Fieldpiece SMAN3 - Fujitsu Szczecin - 2011-04-10 crocens napisał(a):tyle, ze przegrzanie zalezy od budowy układu, rodzaju zaworu, dobrze dobranych urzadzeń... możliwe, że to ty zadajesz mu przegrzanie, które chcesz osiągnąć i ono pilnuje, byś nie przeginałWitam Myślisz że dodali ułatwienie dla gości ze słabą pamięcią lub początkujących? ![]() Pozdrawiam Fieldpiece SMAN3 - crocens - 2011-04-10 może dla ładowania układów z kapilarą, zamiast na wagę, to na przegrzanie
Fieldpiece SMAN3 - bartekw - 2011-04-10 oby nie bo zaraz juz nie bedzie potrzebny serwisant przy urzadzeniu tylko maszynka sama wszystko sobie zrobi
Fieldpiece SMAN3 - crocens - 2011-04-10 nie ma źle... to ma służyć do tego, byś nie musiał wszystkiego liczyc sam... ale interpretacji nie zastąpi. To może byc niebezpieczne dla nowicjusza który jeszcze nie ma wiedzy/praktyki, może sie na takim czymś przejechać. Osobiście sam kozystam z wielu programów, arkuszów i innych rzeczy gdy buduję różne układy, ale kazdy program najpierw sprawdzam, czy liczy tak jak ja myślę
Fieldpiece SMAN3 - Fujitsu Szczecin - 2011-04-10 Witam Zgodnie z zasadą ,,Umiesz liczyć- licz na siebie ''Pozdrawiam Fieldpiece SMAN3 - bartekw - 2011-04-10 dokladnie jak juz wspomnialem mam podobne refco. u mnie w firmie tylko ja wiem jak sie nimi poslugiwac :/ montezy twierdza ze wola analogi a po prostu nie chce im sie dtr-ki przeczytac i nie maja bladego pojecia o mozliwosciach tego urzadzenia. liczy sie tylko cisnienie a pozniej sie dziwia ze cos jest nie tak
Fieldpiece SMAN3 - byniom - 2011-04-10 Powiem tak, sprżet tego typu pomaga i ułatwia na zadanie ale musimy wiedzieć tez co ten sprzet pokazuje. Często się spotykam jak ludzie ładują czynnik na manometry analogowe według ciśnień , nie biorąc pod uwagę warunków wewnętrznych i zewnętrznych . Przychodzi zmiana temperatury i warunków i się okazuje że klima jest przeładowana i to sporo . Wielu ludzi ( serwisantów) nie wie że jest coś takiego jak przegrzanie par i że jest to jeden z ważniejszych parametrów. Wracając do tematu to tego typu sprzet nawet jak jest w posiadaniu nowicjuszy to też niewiele sie zda bo części parametrów nie biorą pod uwagę . Dla ludzi zaawansowanych to jets tylko ułatwieniem bo przy manometrach analogowych tez każdy potrafi sobie wyliczyć parametry przegrzania z tym że już trzeba uwagę na tym skupić a nie na wykonywaniu innych czynności natomiast przy manometrach elektronicznych można monitorować parametr np. przegrzania i tyko zwracać uwage czy jest juz właściwy czy jeszcze nie a w przypadku demonstrowanych przez Bogdana peznie same sygnalizują o osiągnięciu danego parametru.
Fieldpiece SMAN3 - crocens - 2011-04-10 no to moze mała zagadka Jak sprawdzić czy czynnik w skraplaczu został w calości skroplony nie rozszczelniając układu, nie ma wziernika.
|