![]() |
|
Przewody nadmuchowe i wyciągowe z klimatyzatora kanałowego - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Przewody nadmuchowe i wyciągowe z klimatyzatora kanałowego (/showthread.php?tid=4810) |
Przewody nadmuchowe i wyciągowe z klimatyzatora kanałowego - pokerstar24 - 2011-04-08 Witam, Mam pytanie jak powinny być prawidłowo rozprowadzone przewody nadmuchowe i wyciągowe od klimatyzatora kanałowego 7kw Qch - średnica przewodów tuboflex 160mm - 3 pokoje o powierzchni 13m kw. każdy - brak czerpni zewnętrznej - jednostka wewnętrzna na strychu Przewody nadmuchowe i wyciągowe z klimatyzatora kanałowego - KlimTech - 2011-04-08 np morda 3x160 nawiew i 3x160 wyciąg po 1 parze w każdym pomieszczeniu. Jaki to klimatyzator? Przewody nadmuchowe i wyciągowe z klimatyzatora kanałowego - pokerstar24 - 2011-04-09 to jest Chigo kanałowy 7kw Qch tak myślę że po 1 parze w kazdym pomieszczeniu tylko jak je rozmieścić względem dzwi i okien? oraz jak rozwiązać dopływ świeżego powietrza? Przewody nadmuchowe i wyciągowe z klimatyzatora kanałowego - byniom - 2011-04-09 Dorób z blachy pudło z krućcami na zasysie i tam zrób dodatkowy kruciec którym doprowadzisz świerze powietrze. Przy tej wielkości klimy dodatkowy kruciec może być gdzieś tak fi 80. Przewody nadmuchowe i wyciągowe z klimatyzatora kanałowego - jacek 64 - 2011-04-09 moim zdaniem za mały przekrój - 3 x 160 - może sie dławić . Najlepiej było by 4 x 160 lub 3x 200. Przewody nadmuchowe i wyciągowe z klimatyzatora kanałowego - crocens - 2011-04-09 fajne dywagacje... jaki jest wydatek wentylatorów w tej kanałówce? chyba od tego trzeba zacząć... jakie przewidujesz długości odcinków? Przewody nadmuchowe i wyciągowe z klimatyzatora kanałowego - bartekw - 2011-04-09 skoro to chigo to co bys nie wymyslil to i tak masz 80% pewnosc ze nie bedzie dzialalo ![]() ![]()
Przewody nadmuchowe i wyciągowe z klimatyzatora kanałowego - crocens - 2011-04-09 hehehe nie wiem, nie znam sie bo klimy to u mnie drugi plan, ja montuje 95% fujitsu i sinclair
Przewody nadmuchowe i wyciągowe z klimatyzatora kanałowego - bartekw - 2011-04-09 oo kolego zamontowalem kolo 200 sinclairow i zawsze bylem z nich zadowolony,nie rozumiem dlaczego wiele firm i monterow traktuje je na rowni z najgorszym szajsem. ale juz od dluzszego czasu skupiam sie na mitsubishi to moj konik
Przewody nadmuchowe i wyciągowe z klimatyzatora kanałowego - crocens - 2011-04-09 mitsubishi są bardzo fajne, ale też bardzo drogie. A Sinclairy są fajne, rzadko się psują, dlatego je montuję... nie mam czasu na wyjazdy gwarancyjne. Przewody nadmuchowe i wyciągowe z klimatyzatora kanałowego - bartekw - 2011-04-09 no tak masz racje. roznica miedzy jednostkami tej samej mocy to nawet ok 1500. ale mitsubishi tez sa praktycznie bezawaryjne. ale za to od paru juz lat maja te sama duza bryle dlatego jezeli ktos stawia na dizajn to nie wezmie miska. dopiero teraz weszly w miare ladne jednostki ale jak narazie tylko 1,5 i 2kw i to w systemie multi. no ale jezeli komus zalezy an parametrach to goraco polecam a sinclairy sa tanie i tez zadko sie psuja. nawet nowe modele sa spoko ale zawsze pozostanie urzadzeniem z nizszej klasowej polki. ale moze juz nie dlugo? ich pole serwisowe i magazynowe wzrasta w polsce a to bardzo duzy krok do przodu
|