![]() |
|
Klimatyzacja do mieszkania ok 36m2 do schlodzenia ktory producent? - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Klimatyzacja do mieszkania ok 36m2 do schlodzenia ktory producent? (/showthread.php?tid=4820) Strony:
1
2
|
Klimatyzacja do mieszkania ok 36m2 do schlodzenia ktory producent? - Kama - 2011-04-10 Witam, zapewne jest mnostwo tematow na ten temat, ja mialam juz 3 wizyty "fachowcow" i mam dwie oferty, nad ktorymi sie zastanawiam. Bardzo prosze o pomoc. Mieszkanie - 49m2 - odchodzi lazienka i glownie sypialnia. Przestrzen otwarta to: salon z otwarta kuchnia, niewielki pokoj przy salonie i przedpokoj (nie musi byc chlodno, ale to przestrzen otwarta) - ok 36m2. Interesuje mnie sprzet typu inwerter, zeby sasiedzi nie narzekali na halas. 9 pietro w 10 pietrowym budynku, nieocieplane bloki, okna poludniowy - zachod. Zdazylam juz przeczytac, ze nie macie pochlebnych opinii na temat kwoty max 3000 pln, ale coz, mieszkam sama, a dzisiejsze czasy nie pozwalaja na wiele, prosze wiec nie szydzic, na temat $ i tym podobnych. Nie zalezy mi, na uzyskaniu temperatury 16 st C, ale na ogolnym ochlodzeniu latem, mieszkanie jest bardzo cieple - tak, ze zima praktycznie nie wlaczam ogrzewania. Oferty, nad ktorymi sie zastanawiam to: 1) KLIMATYZATOR CHIGO SPLIT 3,5kW http://www.chigo.pl/sklep_pliki/78.jpg 2) Vivax LUXURY ACP-09CIFM25GECI http://www.vivaxpolska.pl/sklep/product_info.php?manufacturers_id=10&products_id=100 Mam wprawdzie opcje zdobycia sprzetu Fujitsu za darmo, ale modele starego typu (inverter) wiec nici z estetyki. Bardzo prosze o pomoc w wyborze i z gory dziekuje za rzeczowe odpowiedzi. Klimatyzacja do mieszkania ok 36m2 do schlodzenia ktory producent? - Shitashii - 2011-04-10 Z tym Vivaxem to jakaś ściema. Ja mogę zaproponować klimę inverterową po 499 netto, ale na razie brak na magazynie :-) Wariant 1 może być ciekawszy i pewniejszy. Klimatyzacja do mieszkania ok 36m2 do schlodzenia ktory producent? - bartekw - 2011-04-10 chigo jak najbardziej. pod warunkiem ze jest modelem z nowego katalogu. zmieniony dizajn podzespoly i pare innych. sa modele troche podobne do lg artcool czyli ladne. nowe modele ladne latwe w obsludze i juz nie tak awaryjne jak wczesniejsze wydania. Pozdrawiam Klimatyzacja do mieszkania ok 36m2 do schlodzenia ktory producent? - bartekw - 2011-04-10 Shitashii napisał(a):Z tym Vivaxem to jakaś ściema. Ja mogę zaproponować klimę inverterową po 499 netto, ale na razie brak na magazynie :-)3,5kw inverter?? a jakie to cudenko jesli mozna wiedziec?? Klimatyzacja do mieszkania ok 36m2 do schlodzenia ktory producent? - Kama - 2011-04-10 dziekuje za odpowiedzi, a wiec opcja wybrana, bede pamietac, aby przed instalacja sprawdzic dokladnie dane na temat produkcji, ale z tego, co ogladalam katalog, jest to nowy produkt. Temat mozna zamknac, chyba, ze ktos ma cos bardzo waznego do dodania. Klimatyzacja do mieszkania ok 36m2 do schlodzenia ktory producent? - kubabaku - 2011-04-10 może coś z samsunga np nowa seria P...naprawdę nieźle wygląda Klimatyzacja do mieszkania ok 36m2 do schlodzenia ktory producent? - byniom - 2011-04-10 Vivax to jest jednostka wewnętrzna od klimatyzatora multi tak więc cena to tylko częśc wydatku na sprzęt Klimatyzacja do mieszkania ok 36m2 do schlodzenia ktory producent? - skspert - 2011-04-10 bartekw napisał(a):chigo jak najbardziej. pod warunkiem ze jest modelem z nowego katalogu. zmieniony dizajn podzespoly i pare innych. sa modele troche podobne do lg artcool czyli ladne. nowe modele ladne latwe w obsludze i juz nie tak awaryjne jak wczesniejsze wydania. Jeżeli wcześniejsze wydania były awaryjne ,to skąd wiadomo,że nowe nie okażą się też awaryjne???? Zresztą to pewnie kolejna kryptoleklama typu "czy wyrażacie zgodę na przesłanie oferty .... tu dokładna oferta ...." Klimatyzacja do mieszkania ok 36m2 do schlodzenia ktory producent? - Kama - 2011-04-10 na Samsunga mnie niestety nie stac, ale mam katalog, wiec wiem, ze design jak najbardziej na poziomie
Klimatyzacja do mieszkania ok 36m2 do schlodzenia ktory producent? - KlimTech - 2011-04-10 byniom napisał(a):Vivax to jest jednostka wewnętrzna od klimatyzatora multi tak więc cena to tylko częśc wydatku na sprzęt Tak jak Byniu napisał, do tego urządzenia musiała byś dokupić skraplacz za troszkę więcej niż 699zł
Klimatyzacja do mieszkania ok 36m2 do schlodzenia ktory producent? - kubabaku - 2011-04-11 Kama napisał(a):na Samsunga mnie niestety nie stac, ale mam katalog, wiec wiem, ze design jak najbardziej na poziomie no samsung podrożał w tym roku trochę Klimatyzacja do mieszkania ok 36m2 do schlodzenia ktory producent? - Shitashii - 2011-04-11 bartekw napisał(a):Shitashii napisał(a):Z tym Vivaxem to jakaś ściema. Ja mogę zaproponować klimę inverterową po 499 netto, ale na razie brak na magazynie :-)3,5kw inverter?? a jakie to cudenko jesli mozna wiedziec?? Bartekw, to tylko takie reklamowe lanie wody, jak z tym vivaxem za 699, którego i tak nie ma na stanie. Później Byniom wyjaśnił, że to tylko za j.w. :-) Klimatyzacja do mieszkania ok 36m2 do schlodzenia ktory producent? - bartekw - 2011-04-11 skspert napisał(a):poniewaz w firmie w której pracuje chigo jest dosc czesto montowane. jezdze na przeglady i z starymi modelami wiecznie byly problemy. zreszta czesto bylo tak ze fabrycznie nowa jednostka byla juz uszkodzonabartekw napisał(a):chigo jak najbardziej. pod warunkiem ze jest modelem z nowego katalogu. zmieniony dizajn podzespoly i pare innych. sa modele troche podobne do lg artcool czyli ladne. nowe modele ladne latwe w obsludze i juz nie tak awaryjne jak wczesniejsze wydania. A nowe jednostki sa juz od paru miesiecy i jeszcze nie spotkalem soie ani nie slyszalem o jakims problemie z nimi. jezeli to według Ciebie reklamuje chigo i to w ten sposob to nie chce wiedziec jak sie sprzedaje urzadzenia u Ciebie w firmie pozdrawiam
Klimatyzacja do mieszkania ok 36m2 do schlodzenia ktory producent? - gadas - 2011-04-11 kubabaku napisał(a):... nie podrożałKama napisał(a):na Samsunga mnie niestety nie stac, ale mam katalog, wiec wiem, ze design jak najbardziej na poziomie Kolego to nie było by dobre marketingowo, wprowadził inną ofertę produktową i cenowo się do niej dostosował
Klimatyzacja do mieszkania ok 36m2 do schlodzenia ktory producent? - r407c - 2012-03-19 Jeśli szukasz informacji na temat klimatyzatorów do mieszkania to wpisz w google "artykuł - jaki klimatyzator wybrać do salonu?" . Na pierwszej stronie znajdziesz. Klimatyzacja do mieszkania ok 36m2 do schlodzenia ktory producent? - mentor12 - 2012-03-19 Szukanie informacji gdzie jest czerwony kapturek wywołuje wilki z lasu.Dlaczego nikt nie pisze że niby nie markowy zamontowany w sposób odpowiedni jest dobry.Zakładając że pochodzi z Chin jak większość klimatyzatorów.Części i podzespoły wychodzą z pod jednej ręki.Reszta to zmiana marki.Kwestia marketingu i siły przebicia.Dlaczego na ówczesnych tabliczkach znamionowych nie stosuje się trwałych znaków?Czy to przypadek czy zbieg okoliczności?Kama szukaj wykonawcy z doświadczeniem a nie produktu przereklamowanego.Wilki czasami usypiają ofiarę / Klimatyzacja do mieszkania ok 36m2 do schlodzenia ktory producent? - barbie - 2012-03-20 supermentor407C masz innych za idiotów? Klimatyzacja do mieszkania ok 36m2 do schlodzenia ktory producent? - mg - 2012-03-20 ma... i to jakich
Klimatyzacja do mieszkania ok 36m2 do schlodzenia ktory producent? - mentor12 - 2012-03-20 barbie napisał(a):supermentor407C masz innych za idiotów?barbie jeżeli po raz kolejny sugerujesz że występuje jednocześnie na forum pod wieloma loginami to po raz kolejny jesteś w błędzie.Zresztą ADMINISTRACJA może to sprawdzić.A ciekawe co na to forumowicze z loginami-407C i Lakdag o tym sądzą.Co do twojego pytania nie mam innych za idiotów może poza jednym wyjątkiem.Przesłaniem mojego wątku było to że marka klimatyzatora to nie wszystko.Bo można wybrać z górnej półki i przyjedzie taki barbi z drabiną drewnianą do malowania i pompą próżniową zrobioną z kompresora sprężarki od lodówki i wszystko spier..... . Klimatyzacja do mieszkania ok 36m2 do schlodzenia ktory producent? - miezala5 - 2012-03-20 O przepraszam ja mam drewniana drabine do malowania i bardzo ja lubie!
Klimatyzacja do mieszkania ok 36m2 do schlodzenia ktory producent? - mentor12 - 2012-03-20 Ale mam nadzieję że nie używasz jej tylko do zbierania jabłek i montażu.?
Klimatyzacja do mieszkania ok 36m2 do schlodzenia ktory producent? - popeye - 2012-03-20 mentor12 napisał(a):Bo można wybrać z górnej półki i przyjedzie taki barbi z drabiną drewnianą do malowania i pompą próżniową zrobioną z kompresora sprężarki od lodówki i wszystko spier..... .znam serwisy co jezdza bez drabiny ,pozyczaja od kogos z okolicy i nawet pompy od lodowki nie maja a kasuja jak za zboze psujemy rynek wszyscy a kto bez winy niech pierwszy rzuci zgloszeniem spamu Klimatyzacja do mieszkania ok 36m2 do schlodzenia ktory producent? - mentor12 - 2012-03-20 popeye napisał(a):Najgorszą rzeczą na tym portalu jest że ciastkarz zarejestrowany może wypowiedż fachowca-doświadczonego oznaczyć jako spam. A człowiek będący Moderatorem twierdzi że PT-1000 jest dokładniejsze do pomiaru przegrzania w instalacjach urządzeń chłodniczych.mentor12 napisał(a):Bo można wybrać z górnej półki i przyjedzie taki barbi z drabiną drewnianą do malowania i pompą próżniową zrobioną z kompresora sprężarki od lodówki i wszystko spier..... .znam serwisy co jezdza bez drabiny ,pozyczaja od kogos z okolicy i nawet pompy od lodowki nie maja a kasuja jak za zboze psujemy rynek wszyscy a kto bez winy niech pierwszy rzuci zgloszeniem spamu Klimatyzacja do mieszkania ok 36m2 do schlodzenia ktory producent? - mentor12 - 2012-03-20 mentor12 napisał(a):barbie możesz się ustosunkować do swoich chorych zarzutów?barbie napisał(a):supermentor407C masz innych za idiotów?barbie jeżeli po raz kolejny sugerujesz że występuje jednocześnie na forum pod wieloma loginami to po raz kolejny jesteś w błędzie.Zresztą ADMINISTRACJA może to sprawdzić.A ciekawe co na to forumowicze z loginami-407C i Lakdag o tym sądzą.Co do twojego pytania nie mam innych za idiotów może poza jednym wyjątkiem.Przesłaniem mojego wątku było to że marka klimatyzatora to nie wszystko.Bo można wybrać z górnej półki i przyjedzie taki barbi z drabiną drewnianą do malowania i pompą próżniową zrobioną z kompresora sprężarki od lodówki i wszystko spier..... . Klimatyzacja do mieszkania ok 36m2 do schlodzenia ktory producent? - mentor12 - 2012-03-21 mentor12 napisał(a):Brak odwagi obywatelskiej barbiementor12 napisał(a):barbie możesz się ustosunkować do swoich chorych zarzutów?barbie napisał(a):supermentor407C masz innych za idiotów?barbie jeżeli po raz kolejny sugerujesz że występuje jednocześnie na forum pod wieloma loginami to po raz kolejny jesteś w błędzie.Zresztą ADMINISTRACJA może to sprawdzić.A ciekawe co na to forumowicze z loginami-407C i Lakdag o tym sądzą.Co do twojego pytania nie mam innych za idiotów może poza jednym wyjątkiem.Przesłaniem mojego wątku było to że marka klimatyzatora to nie wszystko.Bo można wybrać z górnej półki i przyjedzie taki barbi z drabiną drewnianą do malowania i pompą próżniową zrobioną z kompresora sprężarki od lodówki i wszystko spier..... .
|