Forum Klimatyzacja
Przebicia - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Przebicia (/showthread.php?tid=4824)

Przebicia - miezala5 - 2011-04-11

Jakich przebiciowych wierteł uzywacie!
Czeka mnie niedlugo nabycie sprzetu do brzebic i ciekawy jestem na czym pracujecie!
1000mm znana firma niemiecka 55fi to prawie 800pln - jak zwykle kupa kasy na poczatek!Wink
Do tego jeszcze trzeba dobry sprzet elektryczny!Smile
Podzielcie sie swoimi doswiadczeniami w temacie "dziurek"
!Smile
Pozdrawiam!
R

Przebicia - Fujitsu Szczecin - 2011-04-11

Witam

Nie 55mm tylko wszystko co ma 65-67mm. Wtedy masz otwór do małych i dużych ścienniaków. Najlepiej mieć wiertnice z możliwością pracy na sucho. Do tego statyw w razie żelbetu oraz komplet wymiennych otwornic. Laserowa do cięcia na sucho i do żelbetu na mokro. Przebiciówke Boscha też warto mięć jak już to 65/450 i 65/1000, komplet żeby nie zajeździć młota a mieć możliwość przejścia przez grube mury. Przebiciówki są fajne ale robią spustoszenie na końcu wiercenia jak w porę nie zorientuje się operator Big Grin

Pozdrawiam

Przebicia - byniom - 2011-04-11

Uzywam koronki fi 68/450 a do grubszych ścian przebiciówki fi65/1000, młot boscha

Przebicia - llort - 2011-04-11

W grodzie Kopernika na starówce to tylko niepotrzebny gadżet do dżwigania. :/ W normalnych montażach ok.Fi zależy od mocy i średnicy rurociągów Smile

Przebicia - gadas - 2011-04-11

miezala5 napisał(a):Jakich przebiciowych wierteł używacie!
Czeka mnie niedlugo nabycie sprzetu do przebić i ciekawy jestem na czym pracujecie!
1000mm znana firma niemiecka 55fi to prawie 800pln - jak zwykle kupa kasy na początek!Wink
Do tego jeszcze trzeba dobry sprzęt elektryczny!Smile
Podzielcie się swoimi doświadczeniami w temacie "dziurek"
!Smile
Pozdrawiam!
R
Wierć dwie obok siebie o mniejszej średnicy.

Przebicia - KlimTech - 2011-04-11

Jak będę miał okazję to pokaże wam sposób w jaki zamontowali w aptece splita :/ w szoku byłem :/ co do otworów nie widzę problemu w wywierceniu otworu fi 65 z racji tego że i tak później idzie do środka pianka wypełniająca. W większym otworze łatwiej i wygodniej jest ułożyć całą instalację Smile

Przebicia - tommatiz - 2011-04-11

Witam. My stosujemy fi 55 do instalacji do 1/4 i 1/2. Fi 65 do 5/8 a fi 80 do multi i rekuperatorów. Do tego mamy przedłużkę HILTI i z nią możemy wiercić otwory do 100cm. W korony nie ma co oszczędzać bo dobry sprzęt zwraca się już po kilku montażach. Pzdr

Przebicia - Fujitsu Szczecin - 2011-04-12

gadas napisał(a):
miezala5 napisał(a):Jakich przebiciowych wierteł używacie!
Czeka mnie niedlugo nabycie sprzetu do przebić i ciekawy jestem na czym pracujecie!
1000mm znana firma niemiecka 55fi to prawie 800pln - jak zwykle kupa kasy na początek!Wink
Do tego jeszcze trzeba dobry sprzęt elektryczny!Smile
Podzielcie się swoimi doświadczeniami w temacie "dziurek"
!Smile
Pozdrawiam!
R
Wierć dwie obok siebie o mniejszej średnicy.
Witam

Jak już to cztery. 20mm na 1/4. 30mm na 3/8 lub 1/2, 20mm na Nibco, 12mm na kabel Big Grin

Pozdrawiam

Przebicia - byniom - 2011-04-12

miezala5 napisał(a):Jakich przebiciowych wierteł uzywacie!
Czeka mnie niedlugo nabycie sprzetu do brzebic i ciekawy jestem na czym pracujecie!
1000mm znana firma niemiecka 55fi to prawie 800pln - jak zwykle kupa kasy na poczatek!Wink
Do tego jeszcze trzeba dobry sprzet elektryczny!Smile
Podzielcie sie swoimi doswiadczeniami w temacie "dziurek"
!Smile
Pozdrawiam!
R
To jest oczywiste że na początku trzeba wydać "kupa kasy". Każdy by chciał najpierw zarobić a potem kupować sprzęt ale tak się nie da co do cen wierteł i koronoek to dobry sprzęt musi kosztować ale masz pewnośc że nie zawiedzie . Mnie kiedyś nagle wyskoczyła robota i musiałem kupić wiertło fi 65 o długości 1000mm i jak podliczyłem to większość co zarobiłem na montażu to poszła w to wiertło ale już wkrótce zaczeło na siebie zarabiać i potem sie spłaciło więc nie można tak narzekać ze to kosztuje aż tyle bo z profesjonalnym sprzętem wygodnbiej sie pracuje a i klient też jest zadowowlony że zrobiło się mu dziurkę a nie rozkuło otworu wielkości wiadra

Przebicia - KlimTech - 2011-04-12

Co wy na to?
[Obrazek: ratioqk.jpg]

Przebicia - miezala5 - 2011-04-12

Niezle wyglada!
Podobny system mielismy w firmie wlasnie z dokrecanymi przedluzkami!
Musial by sie wypowiedziec ktos kto tego uzywa jak z trwaloscia glowicy i weglikow!
fi 52 - 507pln za sama glowice
wiertlo pilot -67
Przedluzka 28cm - 190pln
Slimak transportowy - 240pln
uchwyt - 250
Troszku sie nazbiera!Jeszcze z trzy przedluzki!Czasami je ciezko odkrecic ale raczej we dwuch zawsze szlo!Smile
Jak sie sprawuja te Bosche przebiciowe nie skrecane cale?
System fajny!
Pozdrawiam!
R