![]() |
|
Instalacja klimatyzacyjna. - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Instalacja klimatyzacyjna. (/showthread.php?tid=4839) |
Instalacja klimatyzacyjna. - inabordable - 2011-04-12 Poszukuję informacji dotyczących rodzajów przewodów instalacji klimatyzacyjnej (w budynkach), wymagań jakościowych i odbioru dla niej. Jednakże dotąd nie udało mi się znaleźć niczego, co w jakimkolwiek stopniu by mi pomogło. Dlatego byłabym dozgonnie wdzięczna, gdyby ktoś coś na ten temat zechciał napisać. Instalacja klimatyzacyjna. - llort - 2011-04-12 Zacznij w wyszukiwarce wpisując klapa przeciwpożarowa w instalacji wentylacyjnej
Instalacja klimatyzacyjna. - inabordable - 2011-04-12 A dowiem się czegoś dzięki temu na "pożądany" temat? Instalacja klimatyzacyjna. - bartekw - 2011-04-13 stosujesz zwykla miedz chlodnicza atestowana oczywiscie, przejscia przez sciany na ogol tak jak ilort napisal zamykasz przejsciami p.poz, instalacja w bruzdach powinna byc czyms zabezpieczona n.p peszlem, woda nigdy z kablem elektrycznym i komunikacyjnym i to chyba tyle jesli chodzi o podstawy
Instalacja klimatyzacyjna. - barbie - 2011-04-14 nie napisałaś o jakie przewody chodzi . Instalacja klimatyzacyjna. - bartekw - 2011-04-14 barbie toz to przeciez jakas wypucha jest no albo juz mi sie cos w glowie poprzestawialo
Instalacja klimatyzacyjna. - inabordable - 2011-04-14 Bo - przyznaję się bez bicia - tak naprawdę nie mam pojęcia, o co w tym chodzi... ;D Miałam po prostu zrobić zadanie na instalacje, ale nie mogłam znaleźć odpowiedzi na podane przez nauczycielkę zagadnienia. Dlatego zostałam 'przekierowana' tutaj.
Instalacja klimatyzacyjna. - llort - 2011-04-14 Może warto było by pewne rzeczy odróżniać.WENTYLACJA-KLIMATYZACJA.KLIMATYZOWANE OBIEKTY POSIADAJĄ ODPOWIEDNIĄ TEMPERATURĘ,WILGOTNOŚĆ,ODPOWIEDNIĄ WYMIANĘ POWIETRZA I WIELE INNYCH PARAMETRÓW.TE RÓŻNICE OPISAŁEM JAKO r12 POWTARZAĆ I COFAĆ się w rozwoju nie zamierzam.Czasami FARELKA POTRAFI BYĆ KLIMATYZATOREM ZIMĄ.
Instalacja klimatyzacyjna. - llort - 2011-04-14 Zaryzykuję to prowokację .100 procent mnie nie żdziwi.Bo - przyznaję się bez bicia - tak naprawdę nie mam pojęcia, o co w tym chodzi... :/ Pocałuj mnie w ........... ja też nie wiem o co KAMAN.PTD.
Instalacja klimatyzacyjna. - bartekw - 2011-04-15 llort napisał(a):Zaryzykuję to prowokację .100 procent mnie nie żdziwi.Bo - przyznaję się bez bicia - tak naprawdę nie mam pojęcia, o co w tym chodzi...ilort dlaczego? pamietaj ze przeciez to ty cierpisz na takim slownictwie. wyluzuj i bedzie ok
Instalacja klimatyzacyjna. - byniom - 2011-04-15 llort możesz troszeczkę grzeczniej ? . Jeżeli nie masz ochoty tłumaczyć b ktoś na to nie zasługuje według ciebie to sobie odpuśc. Instalacja klimatyzacyjna. - inabordable - 2011-04-15 Wychodzi na to, że zbyt wiele oczekiwałam. Nic, trudno. Przeboleję jakoś ten fakt. Ilort, raczej nie jestem zainteresowana całowaniem Cię w cokolwiek. Instalacja klimatyzacyjna. - Administrator - 2011-04-15 inabordable zadałaś pytanie typu "jak dobrze żyć" i dziwisz się niekonkretnym odpowiedziom. Pomijam nieelegancką formę odpowiedzi llorta, ale zanim otworzysz nowy temat to zastanów się jakich informacji oczekujesz. I posiądź jakąś wstępna wiedzę na dany temat. Inaczej będziesz miała odpowiedzi "w cały świat" pozdrawiam Instalacja klimatyzacyjna. - Shitashii - 2011-04-15 Podstawą to jest dobrze zadane pytanie. Instalacja klimatyzacyjna. - inabordable - 2011-04-15 Miałam nadzieję, że ktoś poda mi odpowiedzi na te konkretnie zagadnienia, czyli omówi, jakie są te rodzaje przewodów, jakie są te wymagania jakościowe i na czym polega odbiór. Cóż ja poradzę, że jestem zbyt tępa, żeby poprawnie i zrozumiale sformułować pytanie (pomijając, że pytania to nawet nie zadałam). Instalacja klimatyzacyjna. - Shitashii - 2011-04-15 Ale chodzi Ci o kanały wentylacyjne, czy o same rury freonowe? |