Forum Klimatyzacja
Instalacja klimatyzacyjna. - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Instalacja klimatyzacyjna. (/showthread.php?tid=4839)

Instalacja klimatyzacyjna. - inabordable - 2011-04-12

Poszukuję informacji dotyczących rodzajów przewodów instalacji klimatyzacyjnej (w budynkach), wymagań jakościowych i odbioru dla niej. Jednakże dotąd nie udało mi się znaleźć niczego, co w jakimkolwiek stopniu by mi pomogło. Dlatego byłabym dozgonnie wdzięczna, gdyby ktoś coś na ten temat zechciał napisać.

Instalacja klimatyzacyjna. - llort - 2011-04-12

Zacznij w wyszukiwarce wpisując klapa przeciwpożarowa w instalacji wentylacyjnej Smile

Instalacja klimatyzacyjna. - inabordable - 2011-04-12

A dowiem się czegoś dzięki temu na "pożądany" temat?

Instalacja klimatyzacyjna. - bartekw - 2011-04-13

stosujesz zwykla miedz chlodnicza atestowana oczywiscie, przejscia przez sciany na ogol tak jak ilort napisal zamykasz przejsciami p.poz, instalacja w bruzdach powinna byc czyms zabezpieczona n.p peszlem, woda nigdy z kablem elektrycznym i komunikacyjnym i to chyba tyle jesli chodzi o podstawy Smile

Instalacja klimatyzacyjna. - barbie - 2011-04-14

nie napisałaś o jakie przewody chodzi .

Instalacja klimatyzacyjna. - bartekw - 2011-04-14

barbie toz to przeciez jakas wypucha jest Big Grin no albo juz mi sie cos w glowie poprzestawialo
Smile

Instalacja klimatyzacyjna. - inabordable - 2011-04-14

Bo - przyznaję się bez bicia - tak naprawdę nie mam pojęcia, o co w tym chodzi... ;D Miałam po prostu zrobić zadanie na instalacje, ale nie mogłam znaleźć odpowiedzi na podane przez nauczycielkę zagadnienia. Dlatego zostałam 'przekierowana' tutaj. Smile

Instalacja klimatyzacyjna. - llort - 2011-04-14

Może warto było by pewne rzeczy odróżniać.WENTYLACJA-KLIMATYZACJA.KLIMATYZOWANE OBIEKTY POSIADAJĄ ODPOWIEDNIĄ TEMPERATURĘ,WILGOTNOŚĆ,ODPOWIEDNIĄ WYMIANĘ POWIETRZA I WIELE INNYCH PARAMETRÓW.TE RÓŻNICE OPISAŁEM JAKO r12 Sad POWTARZAĆ I COFAĆ się w rozwoju nie zamierzam.Czasami FARELKA POTRAFI BYĆ KLIMATYZATOREM ZIMĄ. Smile

Instalacja klimatyzacyjna. - llort - 2011-04-14

Zaryzykuję to prowokację .100 procent mnie nie żdziwi.Bo - przyznaję się bez bicia - tak naprawdę nie mam pojęcia, o co w tym chodzi... Smile :/ Wink Pocałuj mnie w ........... ja też nie wiem o co KAMAN.PTD.

Instalacja klimatyzacyjna. - bartekw - 2011-04-15

llort napisał(a):Zaryzykuję to prowokację .100 procent mnie nie żdziwi.Bo - przyznaję się bez bicia - tak naprawdę nie mam pojęcia, o co w tym chodzi... Smile :/ Wink Pocałuj mnie w ............. ja też nie wiem o co KAMAN.PTD.
ilort dlaczego? Sad pamietaj ze przeciez to ty cierpisz na takim slownictwie. wyluzuj i bedzie ok Smile

Instalacja klimatyzacyjna. - byniom - 2011-04-15

llort możesz troszeczkę grzeczniej ? . Jeżeli nie masz ochoty tłumaczyć b ktoś na to nie zasługuje według ciebie to sobie odpuśc.

Instalacja klimatyzacyjna. - inabordable - 2011-04-15

Wychodzi na to, że zbyt wiele oczekiwałam. Nic, trudno. Przeboleję jakoś ten fakt.
Ilort, raczej nie jestem zainteresowana całowaniem Cię w cokolwiek.

Instalacja klimatyzacyjna. - Administrator - 2011-04-15

inabordable zadałaś pytanie typu "jak dobrze żyć" i dziwisz się niekonkretnym odpowiedziom. Pomijam nieelegancką formę odpowiedzi llorta, ale zanim otworzysz nowy temat to zastanów się jakich informacji oczekujesz. I posiądź jakąś wstępna wiedzę na dany temat. Inaczej będziesz miała odpowiedzi "w cały świat"
pozdrawiam

Instalacja klimatyzacyjna. - Shitashii - 2011-04-15

Podstawą to jest dobrze zadane pytanie.

Instalacja klimatyzacyjna. - inabordable - 2011-04-15

Miałam nadzieję, że ktoś poda mi odpowiedzi na te konkretnie zagadnienia, czyli omówi, jakie są te rodzaje przewodów, jakie są te wymagania jakościowe i na czym polega odbiór.
Cóż ja poradzę, że jestem zbyt tępa, żeby poprawnie i zrozumiale sformułować pytanie (pomijając, że pytania to nawet nie zadałam).

Instalacja klimatyzacyjna. - Shitashii - 2011-04-15

Ale chodzi Ci o kanały wentylacyjne, czy o same rury freonowe?