![]() |
|
klimatyzatory do samodzielnego montażu - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: klimatyzatory do samodzielnego montażu (/showthread.php?tid=488) |
klimatyzatory do samodzielnego montażu - sebagl - 2007-05-21 Czy jakiś fachowiec mógłby coś więcej na ten tamat napisać. Wyposażyli je w jakieś szybkozłącza, ale czy to naprawde się sprawdza. Co o tym myślicie i co byście doradzili Zibro czy może Desa bo takie dwie firmy namerzyłem. Doradźcie prosze. klimatyzatory do samodzielnego montażu - kubowy - 2007-05-22 Obojętne co wybierzesz, szybkozłączka wymaga szybkich ruchów kluczem łączysz i po sprawie. POzdrawiam. klimatyzatory do samodzielnego montażu - sebagl - 2007-05-22 Dzięki już myślałem że nikt się nie odezwie. klimatyzatory do samodzielnego montażu - drake - 2007-05-30 sebagl napisał(a):Czy jakiś fachowiec mógłby coś więcej na ten tamat napisać. Wyposażyli je w jakieś szybkozłącza, ale czy to naprawde się sprawdza. Co o tym myślicie i co byście doradzili Zibro czy może Desa bo takie dwie firmy namerzyłem. Doradźcie prosze.Nie sprawdza się!! klimatyzatory do samodzielnego montażu - korallgoll - 2007-05-31 W Castoramie sprzedają klimkę w zestawach do samodzielnego montazu z instrukcją w j. polskim w której opisują jak wszystko popodłączać. Montaż i odpowietrzanie jest bajecznie proste. Nie wiem jaka jest trwałość takiej klimy ale jej wydajność nie odbiego od markowych. Poza tym cena za komplet z zakielichowanymi rurkami, kablami elektrycznymi, kitem uszczelniającym, izolacją itd. poniżej 800zł za 9000 BTU - to znacznie poniżej ceny za sam montaż w kielcach. Dziś jestem umówiony na montaż - a raczej uruchomienie piątek takiej klimy. Jedyne na co trzeba uważać to solidne połączenie rurek. Ja kupiłem cholernie drogą pastę uszczelniającą. Uważam, że na połączeniach nie należy oszczędzać bo od tego właśnie zależy trwałość instalacji. klimatyzatory do samodzielnego montażu - korallgoll - 2007-05-31 acha! zapomniałem dodać, że nie jestem żadnym fachowcem w dziedzinie chłodnictwa. Jestem tylko elektrykiem. klimatyzatory do samodzielnego montażu - senior - 2007-05-31 trwałość nawet 5 lat ciągłego użytkowania! właśnie dzisiaj wymieniłem na inny, chyba już tyle nie pochodzi:-(, tamten był z makro i była to optima( teraz bardzo podobną budowę ma York klimatyzatory do samodzielnego montażu - drake - 2007-05-31 9000 BTU to dokładnie 2,63kW i oby to nie był Galanz bo to złom totalny. Jak to powiedział Ferdek Kiepski tandeta uciskowa. Szybkozłączki stosuje się do klimatyzacji w samochodach, opisz jak to wygląda. klimatyzatory do samodzielnego montażu - kamaaa - 2007-06-01 Jakie marki klimatyzatorów można uznać za dobre ? Co złego jest w Galanz ? klimatyzatory do samodzielnego montażu - kubowy - 2007-06-01 Nie taki straszny ten Galanz, to że chinszczyzna. Ale teraz wszyscy produkują w Chinach. Mam taką markową klimę w laboratorium na znamionowej ma, że pobiera około 870 W, podczas pracy watomierz wskazuje kosmos 1,4KW. |