![]() |
|
klimatyzacja Sinclair - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: klimatyzacja Sinclair (/showthread.php?tid=4936) |
klimatyzacja Sinclair - europejczyk - 2011-05-07 Witam kolegów mam dziwny obiaw u klijenta a mianowicie gdy włacze pilotem klime to sie wyłancza a jak załacze na pilocie to wyłaczy, nie mogę nic z mienic w ustawieniach bo nie reaguje i cały czas grzeje. klimatyzacja Sinclair - Shitashii - 2011-05-07 Masz uprawnienia SEP ? klimatyzacja Sinclair - barbie - 2011-05-07 do sterowania pilotem uprawnienia są niepotrzebne . klimatyzacja Sinclair - jackie - 2011-05-07 Witam, podałeś za mało informacji. Nie wiadomo, czy po Twoim montażu ona (klima) się tak od razu zachowuje, czy jest to wezwanie awaryjne, nie wiadomo czy pracowała normalnie itp Nie wiadomo jakiego typu to jest jednostka. Sprawdź połączenia - jeżeli nie padła już elektronika - to myślę, że błąd tkwi właśnie w połączeniach. Montuję 95% Sinclairr'ów i nigdy nie miałem z nimi problemu - zawsze jednak może zdarzyć się błąd fabryczny. Dlatego uważam, że powinieneś podać więcej szczegółów. Pozdrawiam kolegów jackie klimatyzacja Sinclair - europejczyk - 2011-05-07 koledzy wiem jak to brzmi ale naprawde nie mam pojecia co z nia zrobic, klime wyłączyłem od napiecia podobie w pilocie baterie wyjołem i problem sie nie zmienił jeszcze takiego numeru nie miałem.Pilot działa odwrotnie a jeszce klima jest ustawiona na auto i za cholere nie moge tego zmienic . klimatyzacja Sinclair - jackie - 2011-05-07 europejczyk napisał(a):koledzy wiem jak to brzmi ale naprawde nie mam pojecia co z nia zrobic, klime wyłączyłem od napiecia podobie w pilocie baterie wyjołem i problem sie nie zmienił jeszcze takiego numeru nie miałem.Pilot działa odwrotnie a jeszce klima jest ustawiona na auto i za cholere nie moge tego zmienic .Witam ponownie, zastanawiam się czy Ty czytasz posty... Pozdrawiam raz jeszcze klimatyzacja Sinclair - byniom - 2011-05-07 Może jest pomylony pilot od innego modelu klimatyzacja Sinclair - europejczyk - 2011-05-07 standardowa konserwacja i czyszczenie poobno przed moim czyszczeniem działała a teraz nic nie mozna zrobic.Po czyszczeniu je.wew. nie moge przejsc na chłodzenie. klimatyzacja Sinclair - barbie - 2011-05-07 s prawdź podłączenie wtyczek do płytki drukowanej,sprawdź czy jest filtr polaryzujący na odbiorniku podczerwieni , klimatyzacja Sinclair - monterod2002 - 2011-05-08 A nie zalałeś elektroniki podczas czyszczenia ? ![]() pozdrowionka klimatyzacja Sinclair - kubabaku - 2011-05-08 no całkiem mozliwe że zalałeś płytki...sprawdź też połączenia...może przy ściąganiu obudowy coś ci odpięło...w sumie musisz wszystko sprawdzić. klimatyzacja Sinclair - europejczyk - 2011-05-08 Nie nie zalałem na 100 % tylko zrobiłem nie wybaczalny błand odpiełem te przewody od obudowy jeszce pod napieciem podczas odpinania zaczeła grzać i juz nic nie mogę zrobić połaczenia ok klimatyzacja Sinclair - llort - 2011-05-08 europejczyk napisał(a):standardowa konserwacja i czyszczenie poobno przed moim czyszczeniem działała a teraz nic nie mozna zrobic.Po czyszczeniu je.wew. nie moge przejsc na chłodzenie. Wniosek na przyszłość (Przed przystąpieniem do konserwacji sprawdzamy poprawność działania w obecności klienta) To należy do standardów
klimatyzacja Sinclair - Shitashii - 2011-05-08 barbie napisał(a):do sterowania pilotem uprawnienia są niepotrzebne .Masz rację, ale jeśli chce dalej grzebać w elektryce/elektronice, to wypadałoby aby się na tym znał... Ale tak to jest jak ktoś zajmuje się wszystkim. Teraz modne są firmy: alarmy - klimatyzacja - sprzątanie biur. klimatyzacja Sinclair - byniom - 2011-05-08 Teraz ten dziwny objaw może cię kosztować cenę nowej płytki sterowniczej. Nie od dziś wiadomo że takie odpinanie pod napięciem jest szkodliwe dla sprzętu a nie wspomnę już o bezpieczeństwie twoim. klimatyzacja Sinclair - llort - 2011-05-08 europejczyk podmień na próbę odbiornik podczerwieni z identycznej jednostki.To chyba nie problem skoro pracujesz w tej branży
|