![]() |
|
jak dziala monobloc... - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: jak dziala monobloc... (/showthread.php?tid=4973) |
jak dziala monobloc... - m1979 - 2011-05-14 Moze to dziwne pytanie, ale wszedzie się pisze, że monobloki z jedną rurą sa nieefektywne m.in. dlatego, że pobierają ciepłe powietrze z pomieszczenia, część schładzają i oddają ale większość wyrzucają rurą na zewnątrz... Może głupie pytanie ale... czemu nie działa to po prostu na zasadzie obiegu wewnętrznego? Pobieram, schładzam, oddaję... jak dziala monobloc... - llort - 2011-05-14 Nie ukrywam że dziwne pytanie
jak dziala monobloc... - mg - 2011-05-14 Tak. Pobiera obrobione już powietrze i wysyła je za okno, czyli kiepska efektywność. jak dziala monobloc... - llort - 2011-05-14 Monoblok to nie tylko klimatyzator okienny
jak dziala monobloc... - mg - 2011-05-14 Niekiedy niemają rury
jak dziala monobloc... - mg - 2011-05-14 Pomieszanie z poplątaniem :lol: jak dziala monobloc... - m1979 - 2011-05-14 No więc czemu nie działa w obiegu zamkniętym??? jak dziala monobloc... - mg - 2011-05-14 Zepsuł się ?, niewiem jak dziala monobloc... - bxz - 2011-05-14 Przenośny w zamkniętym działa i to bardzo dobrze, trzeba tylko umieć go używać... Ustawiasz frontem do SB, a tyłem do teściowej
jak dziala monobloc... - m1979 - 2011-05-14 mg... probujesz być zabawny? słabo ci wychodzi... Jeśli coś jest nieefektywne to zadałem pytanie, bo wydaje mi się to mało logiczne. Po co klimatyzator przenosny ma dwie rury? Jedna wyrzuca powietrze z pokoju, druga pobiera i chladza powietrze z zewnatrz, ktore najczesciej jest jeszcze bardziej gorace od tego co bylo w pokoju??? jak dziala monobloc... - mg - 2011-05-14 Dziwne pytanie: a Ty? jak dziala monobloc... - mg - 2011-05-14 Zadzwoń do producenta, wytłumacz mu że nie tak to powinno być. jak dziala monobloc... - mg - 2011-05-14 Istnieją urządzenia o zadowalającej efektywności, kwestia wyboru. jak dziala monobloc... - p.obelix - 2011-05-14 Bo to to takie wygibajło do biberesu jest i tyle. Jeszcze jakieś pytania? jak dziala monobloc... - m1979 - 2011-05-14 tak obelix... z glowa wszystko ok? Co jest takiego strasznego w tym pytaniu, ze piszecie jakbym wam rodzine wymordował? jak dziala monobloc... - mg - 2011-05-14 Manipulacja jak dziala monobloc... - wit - 2011-05-14 m1979 napisał(a):Co jest takiego strasznego w tym pytaniu, ze piszecie jakbym wam rodzine wymordował? wiem, że troszkę niegrzecznie jest odpowiadać pytaniem na pytanie... ale... co takiego strasznego jest w pytaniu czy litera a to takie okrągłe spłaszczone kółeczko -czy ma jeszcze jakiś ogonek z boku? zwłaszcza -co takiego strasznego w TAKIM pytaniu -jeśli się je zada na fachowym forum polonistycznym... przeznaczonym dla fachowców -nauczycieli polonistów? jak dziala monobloc... - mg - 2011-05-14 Po prostu ktoś nas wodzi za nos zadając głupawe pytania to tu to tam a my odpowiadamy. Administracja to toleruje. jak dziala monobloc... - m1979 - 2011-05-14 fachowcy sie znaleźli.... ahahaha.... Gdzie miałbym zapytać jak nie na takim forum? Na forum polonistycznym? A może jest forum 'klimatyzacja dla początkujących' Zreszta... jak to w Polsce... zawiść i ordynarne zachowanie. Na forum zagranicznym otrzymałem odpowiedź w 10 sekund, rzeczową i na temat. Mimo iż tam NAPRAWDĘ siedzą fachowcy... Zdrowia życzę i dalszej zabawy we własnym kółku różańcowym jak dziala monobloc... - mg - 2011-05-14 Prześlij linka to ci uwierzę jak dziala monobloc... - llort - 2011-05-14 Dlaczego ja to wyczuwam?Nie odpowiadajcie na nie zrozumiałe zapytania.Mi się dziwicie że niektórych nazywam po imieniu(idiota,debil)Będąc idiotą nie zrobię z siebie debila
jak dziala monobloc... - Shitashii - 2011-05-15 m1979 napisał(a):Moze to dziwne pytanie, ale wszedzie się pisze, że monobloki z jedną rurą sa nieefektywne m.in. dlatego, że pobierają ciepłe powietrze z pomieszczenia, część schładzają i oddają ale większość wyrzucają rurą na zewnątrz...Zatem ja Ci z grubsza odpowiem. A chodzi Ci konkretnie o klimatyzator przenośny... Jak masz dwie rury, to jedną pobierane jest ( z zewnątrz) powietrze do schładzania skraplacza, a drugą to (już nagrzane) powietrze jest wyrzucane na zewnątrz schładzanego pomieszczenia. Chłodzenie pracuje na zasadzie obiegu zamkniętego w pomieszczeniu - bierze chłodne i jeszcze je dochładza. Przy jednej rurze miałbyś taki motyw, że chłodne powietrze z pomieszczenia po nagrzaniu w skraplaczu byłoby wyrzucone za okno/ścianę. Poza tym - jakie zadałeś pytanie, takie miałeś odpowiedzi. To "abecadło" |