Forum Klimatyzacja
Punto II presostat klimatyzacji i jego wymiana ?? - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: Punto II presostat klimatyzacji i jego wymiana ?? (/showthread.php?tid=4996)

Punto II presostat klimatyzacji i jego wymiana ?? - lumo - 2011-05-19

Witam wszystkich forumowiczów Big Grin
Mam do was pytanie... Dziś byłem na nabiciu klimy no i wszystko niby OK ale klima się nie załącza, facet który to nabijał powiedział że jest padnięty czujnik ciśnienia i że trzeba go wymienić bo jak z mostkowali go to klima zaczęła działać. No i teraz moje pytania:

Można go wymienić bez "spuszczania" czynnika chłodniczego ?? Facet powiedział że tak.... ale ja wolę się upewnić czy to oby na pewno...
Czy ten czujnik nie ma jakiejś tendencji do zawieszania ?? Nie idzie go przeczyścić ?? Próbować jeszcze przemywać kostki czy raczej na pewno wina czujnika ??

Pozdrawiam Smile

Punto II presostat klimatyzacji i jego wymiana ?? - cleanpark - 2011-05-19

Byłeś u nabijacza czy w serwsie klimatyzacji, bo w serwisie zaproponowaliby Ci odrazu wymianę. Poza tym Fiata można wpiąć do kompa i jak jest walnięty pres albo jego wiązka (a to mostkując wykluczyli) to wyrzuci błąd presostatu a w parametrach będzie pokazywać zero ciśnienia w ukłądzie klimatyzacji na kompie......
Raczej się nie podwiesił, ja dziś miałęm taki przypadek w stilo i wymiana presostatu pomogła. Jest zaworek pod czujnikiem i można wymienić bez spuszczania czynnika tylko szybko trzeba wykręcać żeby się zaworek zamknął SmileSmileSmile

Punto II presostat klimatyzacji i jego wymiana ?? - lumo - 2011-05-20

cleanpark napisał(a):Byłeś u nabijacza czy w serwsie klimatyzacji, bo w serwisie zaproponowaliby Ci odrazu wymianę. Poza tym Fiata można wpiąć do kompa i jak jest walnięty pres albo jego wiązka (a to mostkując wykluczyli) to wyrzuci błąd presostatu a w parametrach będzie pokazywać zero ciśnienia w ukłądzie klimatyzacji na kompie......
Raczej się nie podwiesił, ja dziś miałęm taki przypadek w stilo i wymiana presostatu pomogła. Jest zaworek pod czujnikiem i można wymienić bez spuszczania czynnika tylko szybko trzeba wykręcać żeby się zaworek zamknął SmileSmileSmile

Byłem jak się nie mylę w serwisie klimatyzacji Big Grin Oni powiedzieli że nie mają tego od reki i jak co to musza zamawiać i dopiero wtedy wymienią lub we własnym zakresie jak znajdę taki czujnik, a powiedziałem że poszukam bo moze na miejscowym szrocie coś by bylo ale teraz tak myślę że to chyba słaby pomysł i trzeba kupić nowy....

A gdzie szukac takiego presostatu ?? Tylko serwis ?? czy mozę jakiś inny sklep ?? bo jak zerkałem na allegro dla orientacji to są tylko Ori zamiennikow brak....

Więc jak mówisz że jest jakis zaworek to zrobię to sam tylko dostęp do niego nie jest zbyt dobry........ Sad

Pozdrawiam

Punto II presostat klimatyzacji i jego wymiana ?? - cleanpark - 2011-05-20

3 pinowy z gm jest identyczny SmileSmileSmile

ale też nie tani ....