![]() |
|
Jaka wybrać izolację - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Jaka wybrać izolację (/showthread.php?tid=50) |
Jaka wybrać izolację - Guest - 2005-11-04 Witam , Jaką wybrać mam izolację , do izolowania furgonów ,busów , steropian i i wełna , ale jak wełna ma najmniejszy współczynik przenikliwośći . Z tego co wiem steropian po paru latach utleni się i nic z niego nie zostanie . Co powiecie o piance polireutanowej , jak ją wklejać w tego busa. Jaka wybrać izolację - barbie - 2011-06-29 najlepszą izolację ma szkło piankowe .piankę poliuretanową można nanieść metodą natryskową . Jaka wybrać izolację - tommatiz - 2011-06-29 Styropian wcale nie jest taki zły jak myślisz. Jeżeli szczelnie go zamkniesz bez dopływu wilgoci to nic mu się nie stanie. Standardowe wykończenie busa który ma blachę od zewnątrz a od wewnątrz np. 5cm styropianu i potem np. sklejka czyli izoterma to taka izolacja jest na długie lata. Jaka wybrać izolację - TomekM. - 2015-09-22 My polecamy XPS Styrodur, nasz oferta tutaj [REKLAMA] Głównie ze względu na niski współczynnik lambda oraz właściwości mechaniczne. Jaka wybrać izolację - p.obelix - 2015-09-22 Kuźwa gdzie są moderatorzy. Te forum umiera i jeszcze do tego jacyś akwizytorzy szaleją po tym forum. Z drugiej strony to może czas aby te forum umarło. :lol: Jaka wybrać izolację - obser - 2015-09-24 He,he,każdy chce trochę przy okazji przydłubać ,ale widziałem jak naryskują piankę poliuretanową i potem jak zaschło i naprawdę mnie to przekonało.Gryzonie podobno tego nie lubią,żadnych łączeń,gdzieby były ubytki temperatury i jak zrobi porządna firma bardzo estetycznie. A kto się reklamuje to zablokować i po kłopocie,mnie już wypytywano o firmy,ja nazwami nie operuję.
Jaka wybrać izolację - obser - 2015-09-24 Sorry,ze zaraz piszę następny post.W/g mnie pytania:co założyć to jest darmowe zaproszenie do przetargu i założę się ,że nadawcy mają zaraz całą skrzynkę PW zapełnioną ofertami,a tu tylko palą głupa.Przedstawiciele handlowiteż tu siedzą,mają swój plan do wykonania i przez takie forum to on sprzeda sprzęt nieraz nawet taniej niż instalatorowi jak mu zależy na ichnich punkcikach,dlatego robi się taka kicha.Kto macza palce w Allegro,ze sprzęt jest o 10% tańszy niż w hurtowni.Odpowiedź prosta superdealerzy np.LG podstawiają ludków,którzy to wystawiają. Jaka wybrać izolację - irroda - 2015-10-03 obser, masz rację, jako grupa zawodowa powinniśmy zaprzestać montować takie marki, klientom zakup odradzać, z uwagi na to, że chcą nas pominąć w procesie sprzedaży - to my pomińmy ich !. Są znane marki, które dbają o instalatora i nie są zainteresowane współpracą z sklepami internetowymi, które sprzedają z marżą 5%, z takimi należy współpracować. Jaka wybrać izolację - irroda - 2015-10-03 myślenie o wyłożeniu wnętrza pojazdu wełną mineralną jest dla mnie absurdalne, zapewne będzie wszystko fachowo wykonane, ale ja nie chciałbym tego wdychać !!! . |