Forum Klimatyzacja
klimatyzator do sklepu - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: klimatyzator do sklepu (/showthread.php?tid=5019)

klimatyzator do sklepu - sylwo18l - 2011-05-22

Witam
jestem laikiem w temacje klimatyzatorów dlatego chciałbym zapytac was ludzi znających temat.
jaki klimatyzator byłby odpowiedni dla sklepiku spożywczego
powierzchnia- lokalu 20m2
okno i dzwi od strony- wschodniej
źródła ciepła- 2 chłodziarki i zamrażarka

pyt 1. jakiej mocy kilmatyzator powinienem wybrać
pyt 2. jaki jest przybliżony koszt montażu (jestem z okolic Rzeszowa)
pyt 3. na allegro widziałem kilmatyzatory do samodzielnego montażu co o nich sądzicie

może ktoś ma konkretne modele do polecenia

z góry dziękuje za odpowiedzi na moje pytania

klimatyzator do sklepu - llort - 2011-05-22

pyt 1. jakiej mocy kilmatyzator powinienem wybrać-Po co klimatyzator skoro brak klientów.
pyt 2. jaki jest przybliżony koszt montażu (jestem z okolic Rzeszowa)-1000 złotych
pyt 3. na allegro widziałem kilmatyzatory do samodzielnego montażu co o nich sądzicie-Tanie.
Jeżeli sprzedajesz warzywa to powinieneś wiedzieć że klimatyzatory ich nie znoszą.
W goglach wpisz program doboru klimatyzatorów.

klimatyzator do sklepu - monterod2002 - 2011-05-22

pyt.1 Moc ok.3,5kW.
pyt.2 koszt montażu ok. 800 zł
pyt.3 na allegro samodzielny montaż ????? nie polecam ale to twój wybór
Model to zależy na co cię stać a jak szukasz na allegro samodzielnego montażu to znaczy chcesz coś taniego???
pozdrowionka

klimatyzator do sklepu - kubabaku - 2011-05-22

samodzielny montaż...nie polecam. lepiej kup coś z niższej półki ale z montażem i gwarancją.

klimatyzator do sklepu - llort - 2011-05-22

monterod2002 na jakiej podstawie obliczyłeś moc Smile Tam zawsze kupa klientów a drzwi się nie zamykają.No i pewnie brak oświetlenia w tym sklepie jest kolejnym atutem twojego doboru.

klimatyzator do sklepu - zenek123 - 2011-05-22

Witam,

Widzę, że zmieniła się tendencja. Sezon rozpoczęty ceny w dół. 800 zł za montaż Sad . W pomorskim krzyczą po 1000-1300 netto za montaż.

klimatyzator do sklepu - monterod2002 - 2011-05-23

llort napisał(a):monterod2002 na jakiej podstawie obliczyłeś moc Smile Tam zawsze kupa klientów a drzwi się nie zamykają.No i pewnie brak oświetlenia w tym sklepie jest kolejnym atutem twojego doboru.
sam mówiłeś że klientów niema czyli nie będą drzwi otwierane więc po co większa.

klimatyzator do sklepu - monterod2002 - 2011-05-23

A tak poważnie to znając życie klima już zakupiona 2,5kW samodzielnego montażu bo na niej pisze że jest przeznaczona na dwadzieścia kilka metrów kwadratowych. Bo jak ktoś poważnie myśli o schłodzeniu sklepu to nie zadaje pytań na forum i nie szuka klimy do samodzielnego montażu żeby zaoszczędzić nie płacąc za montaż.
pozdrowionka

klimatyzator do sklepu - kubabaku - 2011-05-24

monterod2002 napisał(a):pyt.2 koszt montażu ok. 800 zł

PROSZEE...

klimatyzator do sklepu - monterod2002 - 2011-05-24

kubabaku napisał(a):
monterod2002 napisał(a):pyt.2 koszt montażu ok. 800 zł

PROSZEE...
to nie Kraków to podkarpackie.
pozdrowionka