![]() |
|
Samsung AQ09TSBN/X vs.Toshiba RAS 10 SKHP-ES - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Samsung AQ09TSBN/X vs.Toshiba RAS 10 SKHP-ES (/showthread.php?tid=5028) |
Samsung AQ09TSBN/X vs.Toshiba RAS 10 SKHP-ES - radamant - 2011-05-23 Witam, Szukałem na forum informacji jednak nie udało mi się znaleźć informacji o tych modelach. Generalnie zaproponowano mi w/w modele do mieszkania. Użytek prywatny lokal mały 33m. Cenowo model są zbliżone jednak nie do końca chodzi mi o cenę tylko o awaryjność tych modeli a raczej firm. Z "ulotki" samsung posiada więcej dodatkowych funkcji oraz filtr HD, który w moim przypadku jest dość ważny ze względu na dzieci. O awaryjności samsunga tylko słyszałem i tak naprawdę nie wiem jak to z nim jest. Czy faktycznie są takie problemy z tym sprzętem. Z góry dziękuje za pomoc. Samsung AQ09TSBN/X vs.Toshiba RAS 10 SKHP-ES - bartekyogico - 2011-05-23 To trochę jakbyś porównywał Kię i Lexusa. Toshiba to ekstraklasa a dodatkowe funkcje w Samsungu to bajery z których i tak pewnie nie będziesz korzystał. Samsung AQ09TSBN/X vs.Toshiba RAS 10 SKHP-ES - radamant - 2011-05-23 Rozumiem, że chodzi o wykonanie i użyte materiały ? A może ktoś wie jak z awaryjnością tych samsungów jest ? Samsung AQ09TSBN/X vs.Toshiba RAS 10 SKHP-ES - kubabaku - 2011-05-23 radamant napisał(a):A może ktoś wie jak z awaryjnością tych samsungów jest ?montujemy samsungi od 3 lat nie nie ma z nimi większego problemu. raz mi się zdarzyła partia z wadliwą elektroniką ale to nie był problem bo wymiana gwarancyjna. w tym roku samsung wprowadził nowe modele i poprawił wady poprzednich więc powinno być tylko lepiej. samsungi mają kilka fajnych rzeczy jak właśnie filtry, parownik silver nano i np dobra funkcja jezeli montujesz w mieszakniu "good sleep". Podsumowując: Samsunga mogę spokojnie polecić ale Toshiba to Toshiba...zdecydowanie lepsza firma i lepiej wykonany sprzęt. Jest kwestia ceny...w detalu chyba 900 różnicy. jak będziesz miał poprawnie zrobiony montaż i gwarancję to nie ma się co bać samsunga Samsung AQ09TSBN/X vs.Toshiba RAS 10 SKHP-ES - radamant - 2011-05-23 Model Toshiba RAS 10 SKHP-ES mam z montażem za 4,400 Model Samsunga przykładowo seria P - AQV12PWAN - 3,400 Model Samsunga przykładowo seria E - AQV12EWAN - 4,000 Oczywiście Toshiba to moc chłodzenia to 2,5 a Samsunga > 3. Do tego seria P z Inverterem a Toshiba tego nie ma. Kurcze mówisz o montażu. Generalnie nie mam chyba na to wpływu. Jak zawszę człowiek patrzy na kasę. Ale jak to w przypadku Polaka tu się zaoszczędzi a po 2 latach sprzęt do wymiany. Sam już nie wiem... Samsung AQ09TSBN/X vs.Toshiba RAS 10 SKHP-ES - kubabaku - 2011-05-23 Weź invertera z samsunga. jak chcesz poprostu klimatyzator z inverterem to seria P jeżeli coś więcej to E. o zaletach invertera poczytaj w necie. te 3,5kw tez chyba sie lepiej sprawdzi. Samsung AQ09TSBN/X vs.Toshiba RAS 10 SKHP-ES - radamant - 2011-05-23 wlasnie ta seria P jest dla mnie atrakcyjna. Dotego ta wieksza moc. A do chlodzenia mam 33m Samsung AQ09TSBN/X vs.Toshiba RAS 10 SKHP-ES - miezala5 - 2011-05-23 jak klimy Toshiby dzialaja jak laptopy Toshiby to bierz Samsunga! ![]() ja juz dwa razy chcialem swojego laptopa wywalic przez okno! ![]() Zapas mocy kw dobrze miec! ![]() Pozdrawiam! Robert Samsung AQ09TSBN/X vs.Toshiba RAS 10 SKHP-ES - kubabaku - 2011-05-23 radamant napisał(a):wlasnie ta seria P jest dla mnie atrakcyjna. Dotego ta wieksza moc. A do chlodzenia mam 33mMyślę że to rozsądny wybór...chyba najbardziej optymalne rozwiązanie Samsung AQ09TSBN/X vs.Toshiba RAS 10 SKHP-ES - Ghost70 - 2011-05-23 No cóż ... co by Ci tutaj poradzić, żeby nie być posądzonym o kryptoreklamę ....
Samsung AQ09TSBN/X vs.Toshiba RAS 10 SKHP-ES - tommatiz - 2011-05-23 Witam. Seria RAS w TOSHIBIE jest naprawdę godna polecenia do mieszkań. Toshibą zajmuję się 12 lat i brak słów o tej marce. Co do Samsunga to niestety bywały z nimi usterki ale jak już działa to działa. Pzdr Samsung AQ09TSBN/X vs.Toshiba RAS 10 SKHP-ES - radamant - 2011-05-23 Nooo raz kozie śmierć. Wybrałem TOSHIBA RAS-13SKHP-ES2 o mocy 3,8
Samsung AQ09TSBN/X vs.Toshiba RAS 10 SKHP-ES - tommatiz - 2011-05-23 Będziesz zadowolony a dokładnie sprawdzisz klimkę w pierwszych upałach . Perfekcyjny wybór. Pzdr
Samsung AQ09TSBN/X vs.Toshiba RAS 10 SKHP-ES - Ghost70 - 2011-05-23 pozostaje jeszcze kwestia designu jednostki wew. ale podobno o gustach się nie dyskutuje miłego chłodku
Samsung AQ09TSBN/X vs.Toshiba RAS 10 SKHP-ES - radamant - 2011-05-23 Oby tak było. Inaczej wyrwę pieniądze z gardła firmy montującej
Samsung AQ09TSBN/X vs.Toshiba RAS 10 SKHP-ES - tommatiz - 2011-05-23 A skąd jesteś? Samsung AQ09TSBN/X vs.Toshiba RAS 10 SKHP-ES - radamant - 2011-05-23 tommatiz napisał(a):A skąd jesteś?Warszawa Samsung AQ09TSBN/X vs.Toshiba RAS 10 SKHP-ES - radamant - 2011-05-23 Ghost70 napisał(a):pozostaje jeszcze kwestia designu jednostki wew. dziękuję. |