![]() |
|
Wylot klimatyzatora przez kanał wentylacyjny - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Wylot klimatyzatora przez kanał wentylacyjny (/showthread.php?tid=5057) |
Wylot klimatyzatora przez kanał wentylacyjny - PiotrS - 2011-06-05 Dzień dobry, Mam takie pytanie. Chciałbym kupić do mieszkania klimatyzator przenośny, coś w rodzaju tego: http://www.ecomol.pl/urzadzenia_do_obrobki_powietrza/klimatyzatory/klimatyzator_olimpia,p855384531 Mieszkanie ma około 30 m2. Mieszkam na 4 i ostatnim piętrze kamienicy. Niestety nie mam możliwości montażu klimatyzacji na stałe (nie mam balkonu, a na elewacji i dachu nie mogę), tak więc w grę wchodzi tylko klimatyzator przenośny. Czy wylot klimatyzatora mogę podłączyć do otworu wentylacyjnego w ścianie? Jest to kanał wentylacyjny tylko dla mojego mieszkania (zaczyna się na poziomie mojej podłogi). Pytanie, czy ciepłe powietrze będzie sprawnie uciekać do góry? Pozdrawiam. Wylot klimatyzatora przez kanał wentylacyjny - system - 2011-06-05 Jezeli jest to twoj kanal wentylavyjny i jest on aktywny to nie ma problemu Wylot klimatyzatora przez kanał wentylacyjny - PiotrS - 2011-06-05 system napisał(a):Jezeli jest to twoj kanal wentylavyjny i jest on aktywny to nie ma problemu system napisał(a):Jezeli jest to twoj kanal wentylavyjny i jest on aktywny to nie ma problemu system napisał(a):Jezeli jest to twoj kanal wentylavyjny i jest on aktywny to nie ma problemu Jest mój i jest drożny, natomiast nie jest wspomagany mechanicznie. Będzie OK? Wylot klimatyzatora przez kanał wentylacyjny - barbie - 2011-06-05 wstaw klimatyzator okienny. Wylot klimatyzatora przez kanał wentylacyjny - system - 2011-06-05 PiotrS napisał(a):Ale grawitacja bedzie wyciagac wiec napewno bedzie oksystem napisał(a):Jezeli jest to twoj kanal wentylavyjny i jest on aktywny to nie ma problemusystem napisał(a):Jezeli jest to twoj kanal wentylavyjny i jest on aktywny to nie ma problemusystem napisał(a):Jezeli jest to twoj kanal wentylavyjny i jest on aktywny to nie ma problemu Wylot klimatyzatora przez kanał wentylacyjny - PiotrS - 2011-06-05 barbie napisał(a):wstaw klimatyzator okienny. Czy taki jest lepszy niż ten przenośny? Nie chciałbym jakkolwiek ingerować w strukturę ścian/okien, a po drugie podoba mi się fakt, że mogę zamknąć okna i się chłodzić! Wylot klimatyzatora przez kanał wentylacyjny - PiotrS - 2011-06-05 Cytat:Ale grawitacja bedzie wyciagac wiec napewno bedzie ok No to świetnie! Dzięki za odpowiedź Wylot klimatyzatora przez kanał wentylacyjny - barbie - 2011-06-05 ten model jest powszechnie stosowany w USA okno wymaga dostosowania,na zimę klimę wymontujesz . Wylot klimatyzatora przez kanał wentylacyjny - barbie - 2011-06-05 klimatyzator przenośny pożera 3 razy więcej prądu niż okienny . Wylot klimatyzatora przez kanał wentylacyjny - system - 2011-06-05 z klimatyzatorem okiennym wymagana jest duża przeróbka okna związana z trwałymi uszkodzeniami ramy okiennej. albo montaż w ścianie i nie wyglada to estetycznie Klimatyzatory takie montowane są zwykle w kioskach lub małych budkach, kwiaciarniach. Rzadko stosuje się w mieszkaniach. klimatyzacje przenosne sa bardzo glosne Wylot klimatyzatora przez kanał wentylacyjny - radekklimat - 2011-06-06 Jak kupi klimatyzator dobrej firmy a nie z marketu to bedzie cichy. Wylot klimatyzatora przez kanał wentylacyjny - Ghost70 - 2011-06-06 system napisał(a):z klimatyzatorem okiennym wymagana jest duża przeróbka okna związana z trwałymi uszkodzeniami ramy okiennej.przy odrobinie pomyślunku to wcale nie prawda, już takie rzeczy robiłem, mogę podpowiedzieć na priv system napisał(a):nie wyglada to estetycznieprawda, ale co to ma do rzeczy system napisał(a):Rzadko stosuje się w mieszkaniach.w Polsce tak, w USA nagminnie system napisał(a):klimatyzacje przenosne sa bardzo glosnechyba, że posłuchasz radekklimat radekklimat napisał(a):Jak kupi klimatyzator dobrej firmy a nie z marketu to bedzie cichy. Wylot klimatyzatora przez kanał wentylacyjny - system - 2011-06-06 Ghost70 napisał(a):Dla mnie jak i wielu klientow wyglad estetyczny sie liczy wiec napewno bym tego nie zalozyl. Poza tym co mnie obchodzi USA ? Mieszkamy w Polscesystem napisał(a):z klimatyzatorem okiennym wymagana jest duża przeróbka okna związana z trwałymi uszkodzeniami ramy okiennej.przy odrobinie pomyślunku to wcale nie prawda, już takie rzeczy robiłem, mogę podpowiedzieć na priv Wylot klimatyzatora przez kanał wentylacyjny - system - 2011-06-06 Poza tym PiotrS nie chce ingerowac w konstrukcje okien i scian. Wiec zostaje mu tylko przenosny. Wylot klimatyzatora przez kanał wentylacyjny - JB220765 - 2011-06-06 Witam 3170 pln przy 34 db ......nie ładnie... Pozdrawiam |