![]() |
|
Honda osuszacz - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Honda osuszacz (/showthread.php?tid=5080) |
Honda osuszacz - klimek1303 - 2011-06-01 Ponieważ to mój pierwszy post na wstępie witam wszystkich obecnych na forum. Mam pytanie do znawców tematu. Pacjent to Honda Accord 2,4 benzyna 140kW 2003 rok. Gdzie w tym wozie jest osuszacz. Oglądam układ ze wszystkich stron i nie mogę znaleść. Przewód od kompresora idzie prosto do skraplacza a ze skraplacza do parownika i nic po drodze nie ma. Honda osuszacz - mg - 2011-06-01 Problem jest złożony, trudno będzie pomóc... PS Dlaczego go szukasz? Honda osuszacz - klimek1303 - 2011-06-02 Znajomy chce by w jego aucie zrobić serwis klimatyzacji i wymienić osuszacz. Ponieważ w mojej okolicy takich rzeczy nie można kupić od ręki tylko trzeba zamówić chciałbym wiedzieć jak on wygląda bym mógł go zamówić. Honda osuszacz - Tadeusz4321 - 2011-06-03 Osuszacz wymienia się zazwyczaj tylko po rozszczelnieniu układu, lub gdy stwierdzony jest zator w nim. Honda osuszacz - klimek1303 - 2011-06-03 Tadeusz4321 napisał(a):Osuszacz wymienia się zazwyczaj tylko po rozszczelnieniu układu, lub gdy stwierdzony jest zator w nim.Tadeusz4321 czy mam przez to rozumieć że jeżeli klima chłodzi normalnie to nie ma potrzeby wymiany osuszacza a tylko sam czynnik ? Honda osuszacz - Tadeusz4321 - 2011-06-04 Dokładnie.Czynnika tez sie nie wymienia, tylko wyciąga do maszyny która go oczyszcza ,oczyszcza sie cały układ z syfu i napełnia sie ilościa podana przez producenta auta dokładając brakująca ilość czynnika i oleju Honda osuszacz - klimek1303 - 2011-06-04 Dzięki Tadeusz4321 za zainteresowanie i radę . Z tą wymianą czynnika to był taki skrót myślowy ponieważ nigdy nie mamy pewności że maszyna załaduje uklad dokladnie tym czynnikiem ktory odciągnęła. Pewnie nie i ten czynnik pójdzie do jakiegoś innego samochodu, ale najważniejsze że wiadomo o co chodzi. Honda osuszacz - llort - 2011-06-04 Tadeusz4321 napisał(a):Dokładnie.Czynnika tez sie nie wymienia, tylko wyciąga do maszyny która go oczyszcza ,oczyszcza sie cały układ z syfu i napełnia sie ilościa podana przez producenta auta dokładając brakująca ilość czynnika i olejuTo jakieś kpiny? Typu Tadek szybkozłączka.? Honda osuszacz - Tadeusz4321 - 2011-06-05 Wiadomo,że akurat ten czynnik ściągnięty może iść do innego auta. ale jest w jednej butli. Honda osuszacz - KLIMAKOM - 2011-06-05 Moim zdaniem, jeżeli ukłąd pracuje prawidłowo to nie ma potrzeby ingerencji, Filtr osuszacz to nie to samo co filtr kabinowy, lub oleju, z tego względu, że sprawny układ chłodniczy jest szczelny a czynnik i olej nie ulegają "pzrepracowaniu" . Jak działa i działa dobrze to lepiej tak zostawić Honda osuszacz - j_a_c - 2011-06-06 rzadko accordy widuje ,ale np w nowym peugeocie osuszacz jest wbudowany w skraplacz,i wymienia sie w komplecie |