![]() |
|
minusowa temperatura przegrzania - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: minusowa temperatura przegrzania (/showthread.php?tid=5091) |
minusowa temperatura przegrzania - szaracen - 2011-06-03 prosze o pomoc co oznacza minusowa temperatura przegrzania czy tylko zbyt duza ilość czynnika lub źle wyregulowany zawór rozprężny czy coś jeszcze prosze o odpowiedz bo walcze z tym tematem juz dlugo minusowa temperatura przegrzania - crocens - 2011-06-03 ujemne przegrzanie... to nowy termin ![]() przegrzanie nie może być ujemne. Możesz mieć źle wykalibrowane manometry (jeżeli elektroniczne to uszkodzone przetworniki lub słaba bateria) Możesz mieć uszkodzoną czujkę temperatury Możesz też mieżyć temperaturę i ciśnienie w różnych miejscach Możesz ostatecznie napisać więcej danych to może ktoś coś innego jeszcze wymyśli
minusowa temperatura przegrzania - Robert81r - 2011-06-03 Cytat:ujemne przegrzanie... to nowy termin Moszesz tez zle odejmowac minusowa temperatura przegrzania - Fujitsu Szczecin - 2011-06-03 Witam No co ty Crocens, przecież są np. ciepłe lody albo zimne ognie. Pozdrawiam
minusowa temperatura przegrzania - crocens - 2011-06-03 można i tak ;p
minusowa temperatura przegrzania - llort - 2011-06-03 Nie ma to jak profesjonalne manometry.Jestem nadal ciekaw co było pierwsze.kura czy jajko.Jak testo może być dokładniejsze i ekologiczne skoro przetworniki kalibrowane są z odczytu manometrów fizycznych.Fajna sprawa dla ludzi którzy się na tym znają.Ale na miłość boską nie wmawiajcie doświadczonym że bez posiadania stacji do auto klimatyzacji nie można naprawić posiadając cylinder manometry i pompę dwustopniową.Po co stacja jak ktoś zadaje więcej pytań co do obsługi jak to warte :|
minusowa temperatura przegrzania - szaracen - 2011-06-05 Czesc tez mnie to zaskoczylo ale sprawdzone kilkoma manometrami i termometrem nie tylko przeze mnie - jest ujemne i to jakies -3 i temperatura rury ssacej ok -4 st. c nie wiem co to moze byc wszystko zamarza tzn. zaczyna od chłodnicy a konczy sie na sprezarce minusowa temperatura przegrzania - crocens - 2011-06-05 ok, mimo wszystko przegrzanie nei może wynosić mniej niż 0*C ![]() a to że zamraża Ci wszystko oznacza, że przegrzanie jest zbyt małe, może równe 0*C i zalewa Ci ciekły czynnik sprężarkę. Ale nikt ci nie pomoże... nie napisałeś nic o układzie, jaki czynnik chłodniczy, co to jest (lodówka, hipermarket czy inne ustrojstwo), nic o pozostałych parametrach, nic o agregacie (jakie części, czy jest zbiornik...), jakie elementy dławiące. Nasówa mi się na myśl ze 10 przyczyn... minusowa temperatura przegrzania - Robert81r - 2011-06-05 Cytat:Czesc tez mnie to zaskoczylo ale sprawdzone kilkoma manometrami i termometrem nie tylko przeze mnie - jest ujemne i to jakies -3 i temperatura rury ssacej ok -4 st. dobra, ale napisz jak ten ujemny wynik otrzymujesz ? Bo z tego co sie domyslam to mierzysz temp na wyjsciu z parownika i wychodzi Ci "-" ? |