![]() |
|
WILLZ czy HYUNDAY? - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: WILLZ czy HYUNDAY? (/showthread.php?tid=5131) |
WILLZ czy HYUNDAY? - kiki99 - 2011-06-07 Witam. Proszę o poradę bo jestem zielony w temacie. Mogę kupic klimatyzator Hyunday HAC-GS07HRCL typ on/off za 1000pln lub klimatyzator Willz inverter AUS-12H53R120P26 za 1700pln. Co to za firma Willz i czy mial ktos juz z nią do czynienia? Warto doplacic te 700pln aby miec inwerter? Czy rzeczywiscie ta oszczednosc energii przy inwerterze jest tak duza jak piszą? Nie bede z klimatyzacji korzystal dluzej niz 6 miesiecy bo planuje przeprowadzke i klimatyzator zostanie na starym mieszkaniu wiec nie jestem pewny czy ta roznica w cenie mi się zwróci. Prosze o jakies cenne sugestie. Z gory dziekuje
WILLZ czy HYUNDAY? - Ghost70 - 2011-06-07 Ze strony www importera: "Urządzenia marki Willz, produkowane są w Chinach przez jedną z największych fabryk działających w branży klimatyzacyjnej od wielu lat. Sercem klimatyzatorów inverterowych Willz jest japońska sprężarka PANASONIC, gwarantująca najwyższą jakość i niezawodność w działaniu." Ale ile w tym prawdy o nie wiem. :/ Z wyglądu przypomina Galanza Red więc to pewnie ta sama chińska fabryka . Na kilka miesięcy to chyba nie warto 700 PLN dokładać WILLZ czy HYUNDAY? - kiki99 - 2011-06-07 ghost70 to samo wyczytalem na ich stronie. Faktem jest, ze chinczycy to juz chyba wszystko robia wiec made in china mnie nie dziwi ale na ile prawdfziwy jest kompresor Panasonica oraz informacja, iz jest to sprzet z wyzszej polki. Daikin jest z wyzszej polki to pewne
WILLZ czy HYUNDAY? - crocens - 2011-06-07 na 6 miesięcy nie warto dokładać... przynajmniej ja bym nie dołożył
WILLZ czy HYUNDAY? - llort - 2011-06-07 Nie wiem czy to prawda ale znajomy mi opowiadał że widział sprężarki PANASONIC,gdzie czynnik chłodniczy jest przenoszony metodą WIFI.Ponoć montaż odbywa się bez rurociągów.Ale technika poszła. WILLZ czy HYUNDAY? - kiki99 - 2011-06-07 a tak z ciekawosci i czysto orientacyjnie to po ilu latach (gdybym w sezonie letnim uzywalbym jej 2 miesiace nonstop) zwrocilaby sie roznica tych 700pln? WILLZ czy HYUNDAY? - crocens - 2011-06-07 a ile płacisz za prąd? za kWh WILLZ czy HYUNDAY? - kiki99 - 2011-06-07 220pln za 2 miesiace WILLZ czy HYUNDAY? - kiki99 - 2011-06-07 czyli okolo 400kwh zuzycia WILLZ czy HYUNDAY? - kubabaku - 2011-06-08 większość chińczyków ma sprężarki sygnowane japońską marką. jak chcesz klimę na 6 miesięcy to weź on/off-a. policz ile czasu tak naprawdę będziesz z niej korzystał WILLZ czy HYUNDAY? - Ghost70 - 2011-06-08 Na stronie importera, w zakładce "o nas" poczytaj sobie opinie klientów :lol: Co do zwrotu kosztów zależy to od wielu czynników. Musisz wiedzieć jaki jest EER i COP dla WILLZ'a żeby porównać z HYUNDAY'em. Podany przez ciebie Hyunday ma około 2,2 kW a Willz 3,2 kW - to dodatkowy 1kW różnicy ... Czy będziesz tylko chłodził czy też grzał? Musisz wiedzieć też jaka będzie średnia temperatura w miesiącach pracy urządzenia ![]() Wykorzystywanie klimy zakłada się przynajmniej na okres 6mcy w roku a nie dwóch ... Z tego co podałeś to minimum 5 lat zwrotu ale komu to się chce liczyć reasumując popieram crocensa WILLZ czy HYUNDAY? - frio - 2011-07-14 Tak Willz to GALANZ...Mają najnowsze modele z 2011. Jest to dobry sprzęt. Zamontowałem już kilku klientom. Bardzo duże rabaty dla instalatorów Uważa, że najlepszy INVERTER w średniej klasie!
WILLZ czy HYUNDAY? - klimjan - 2011-07-16 Hyunday, Daikin, LG czy Willz wszystko robione jest przez małe żółte rączki Tak więc nie ma się co zastanawiać CENA CZYNI CUDA ! INVERTER 3 KW za tą kasę to dobra inwestycja !
|