Forum Klimatyzacja
oprogramowanie lg w telefonie - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: oprogramowanie lg w telefonie (/showthread.php?tid=5204)

Strony: 1 2 3

oprogramowanie lg w telefonie - Paweł1983 - 2011-07-20

uzywacie takiego oprogramowania w telefonie do sprawdzania pracy systemu jednostek klimatyzacyjnych inverterowych. Jaki jest koszt czegos takiego.

oprogramowanie lg w telefonie - miezala5 - 2011-07-20

ale co kladziesz telefon na rurke ssaca i juz!Wink

oprogramowanie lg w telefonie - Paweł1983 - 2011-07-20

hmmm no raczej oprogramowanie do telefonu wgrywamy i z tego co slyszalem podlaczamy jakies urzadzonko za posrednictwem ktorego nastepuje połączenie telefonu z z systemem klimatyzacji. jak sie myle to mozesz cos sprostowac. pozdrawiam

oprogramowanie lg w telefonie - miezala5 - 2011-07-20

Sory Żartuje sobie!Wink
Choc znajac mozliwosci dzisiejszych telefonow juz mnie wiele nie zdziwi!
Pozdro!
Robert

oprogramowanie lg w telefonie - bartekw - 2011-07-20

nie slyszalem o niczym takim. w lg masz takie cos jak serwis sms. wysylasz ska z bledem a przychodzi ci jego oznaczenie. program masz na komputer i jest za darmo. ale kabel do niego juz troche kosztuje....

oprogramowanie lg w telefonie - popeye - 2011-07-20

sam kabel kosztuje okolo 10 euro. mozna go podlaczyc do laptopa z oprogramowaniem lg ,wersja postawowa jest ponoc do sciagniecia z netu za darmo a wersja bogatsza trzeba kupic. mozna tez podlaczyc modul bluetooth i sciagac dane na komorke na ktorej masz windows mobile system
nie wiem jaki koszt
pozdrawiam

oprogramowanie lg w telefonie - kondzio85 - 2011-07-21

popeye napisał(a):sam kabel kosztuje okolo 10 euro. mozna go podlaczyc do laptopa z oprogramowaniem lg ,wersja postawowa jest ponoc do sciagniecia z netu za darmo a wersja bogatsza trzeba kupic. mozna tez podlaczyc modul bluetooth i sciagac dane na komorke na ktorej masz windows mobile system
nie wiem jaki koszt
Gdzie widziałeś ten kabel LGMV za 10 euro?? W LG mówili że około 600PLN z oprogramowaniem. A wersja mobilna jest na palmtopy, i tez potrzebne oprogramowanie oraz adapter Bluetooth.

oprogramowanie lg w telefonie - bartekw - 2011-07-21

kondzio85 napisał(a):
popeye napisał(a):sam kabel kosztuje okolo 10 euro. mozna go podlaczyc do laptopa z oprogramowaniem lg ,wersja postawowa jest ponoc do sciagniecia z netu za darmo a wersja bogatsza trzeba kupic. mozna tez podlaczyc modul bluetooth i sciagac dane na komorke na ktorej masz windows mobile system
nie wiem jaki koszt
Gdzie widziałeś ten kabel LGMV za 10 euro?? W LG mówili że około 600PLN z oprogramowaniem. A wersja mobilna jest na palmtopy, i tez potrzebne oprogramowanie oraz adapter Bluetooth.
cgadza sie. jak kolega mi zalatwi te kable po 10 euro to biore hurtem

oprogramowanie lg w telefonie - popeye - 2011-07-21

Sorry miało być 100 euro Smile a widziałem że Wienkra miala promocje i dawala ten kabel za zamowienie za jakoms okreslona kwote .
jak komorka ma windows mobile to dziala jak palmtop Smile
pozdrawiam

oprogramowanie lg w telefonie - bxz - 2011-07-21

Ma ktoś taki kabel? Gdzie się go wpina j.wew czy zew.? Co odczytuje? Do wszystkich modeli pasuje?

bxz napisał(a):Ma ktoś taki kabel? Gdzie się go wpina j.wew czy zew.? Co odczytuje? Do wszystkich modeli pasuje?

Do jednostki zewnetrznej.Nie pasuje do starszych inverterów i mniejszych jednostek.
Na plycie głownej jest zdlacze do podlaczenia,sa ich dwa rodzaje.
Pozdrawiam

A coś więcej... macie jakieś materiały żeby o tym poczytać?
Co poza błędami można odczytać?

oprogramowanie lg w telefonie - TRYFIDY - 2011-07-21

wszystko: temperatury, ciśnienia, częstotliwości sprężarek i wentylatorów, roztwarcie zaworów. możesz też nagrywać prace klimy i odtwarzać kiedy chcesz

TRYFIDY napisał(a):wszystko: temperatury, ciśnienia, częstotliwości sprężarek i wentylatorów, roztwarcie zaworów. możesz też nagrywać prace klimy i odtwarzać kiedy chcesz
i niektore parametry pracy korygowac np predkosc wentylatorow

oprogramowanie lg w telefonie - TRYFIDY - 2011-07-21

popeye napisał(a):
TRYFIDY napisał(a):wszystko: temperatury, ciśnienia, częstotliwości sprężarek i wentylatorów, roztwarcie zaworów. możesz też nagrywać prace klimy i odtwarzać kiedy chcesz
i niektore parametry pracy korygowac np predkosc wentylatorow
o tym nie słyszałem, jedyne co można zrobić oprócz odczytów to w lgmv włączać lub wyłączać j.w.

Tego nie sprawdzalem ale tak mowil prowadzacy szkolenie LG we Wrocławiu. Może w nowszej wersji oprogramowania ?
Ogólnie jest to ciekawe narzedzie ale bez podstaw chłodnictwa nikomu niepotrzebne Smile
Pozdrawiam

oprogramowanie lg w telefonie - bartekw - 2011-07-21

prawda jest taka ze jezeli nie kupisz pelnego programu to nic nie zrobisz procz obserwacji i zapisu parametrow pracy. mam ten kabel i program i moim zdaniem nie nadaje sie do niczego oprocz systemow multi v czyli vrf. nie ma sensu ganiac z komputerem po dachu do pojedynczego splita bo cala diagnoza masz na zasadzie 1-1 i tyle Smile

bartekw napisał(a):nie slyszalem o niczym takim. w lg masz takie cos jak serwis sms. wysylasz ska z bledem a przychodzi ci jego oznaczenie. program masz na komputer i jest za darmo. ale kabel do niego juz troche kosztuje....
a niedawno kolega pisal co innego

oprogramowanie lg w telefonie - miezala5 - 2011-07-21

Co za czujnosc!Smile
Podziwiam!
Swoja droga to niedlugo bedziemy diagnozowac klimy z domku z fotelika,laptopik na kolankach i zimny browarek!Smile))

miezala5 napisał(a):Co za czujnosc!Smile
Podziwiam!
Swoja droga to niedlugo bedziemy diagnozowac klimy z domku z fotelika,laptopik na kolankach i zimny browarek!Smile))
ja nie mialbym nic przeciwko Smile a w sumie tylko modul GSM i jest imprezka Big Grin

kto mówi o kompie? palmptop kosztuje teraz grosze. A może to wygoda Smile I bez zbędnego podłączania węży znamy ciśnienie... przegrzanie można policzyć... I jak masz awarię czy nie łatwiej znaleźć przyczynę? Jest zasadnicze pytanie: ile kosztuje program i kabel Smile rząd wielkości jakby ktoś podał Smile

bxz napisał(a):kto mówi o kompie? palmptop kosztuje teraz grosze. A może to wygoda Smile I bez zbędnego podłączania węży znamy ciśnienie... przegrzanie można policzyć... I jak masz awarię czy nie łatwiej znaleźć przyczynę? Jest zasadnicze pytanie: ile kosztuje program i kabel Smile rząd wielkości jakby ktoś podał Smile
na priva wyslalem Ci wiadomosc.kabel kosztuje okolo 100 euro

oprogramowanie lg w telefonie - adrianarktos1 - 2011-07-21

Może któryś z kolegów zamieści fotka na żywo tego magicznego kabla ;p

oprogramowanie lg w telefonie - bartekw - 2011-07-22

popeye napisał(a):
bartekw napisał(a):nie slyszalem o niczym takim. w lg masz takie cos jak serwis sms. wysylasz ska z bledem a przychodzi ci jego oznaczenie. program masz na komputer i jest za darmo. ale kabel do niego juz troche kosztuje....
a niedawno kolega pisal co innego
tzn???

oprogramowanie lg w telefonie - bartekw - 2011-07-22

popeye napisał(a):
miezala5 napisał(a):Co za czujnosc!Smile
Podziwiam!
ja nie mialbym nic przeciwko Smile a w sumie tylko modul GSM i jest imprezka Big Grin
ha no wlasnie jedna z opcji tego programu jest mozliwosc pomiarow i drobnych korekt z odleglosci za pomoca internetu Smile