![]() |
|
Klimatyzacja w Kioti - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Klimatyzacja w Kioti (/showthread.php?tid=5217) |
Klimatyzacja w Kioti - Mariuszzz - 2011-06-21 Witam! Dwa dni temu nabiłem klimatyzacje w Kiotim DK901C. Klimatyzacja chodziła całe dwa dni aż do dziś. Dziś rano zapalam ciągnik i klimatyzacja nie działa.... Co mam zrobić? Klimatyzacja w Kioti - bxz - 2011-06-21 nabić i koniecznie w piątek żeby na weekend starczyło
Klimatyzacja w Kioti - Mariuszzz - 2011-06-21 Heh. Ale nabiłem ją 2 dni temu i działało... Układ jest szczelny... To gaz musi być.. Klimatyzacja w Kioti - monterod2002 - 2011-06-21 To jak byś się zapytał "nie świeci mi żarówka w pokoju co mam zrobić" . to jak wróżenie z fusów i przyczyn może być wiele. Sprawdź czy sprężarka się załącza czy jest jakieś ciśnienie w układzie itd. A to że dwa dni temu układ był szczelny to nie znaczy że dziś też jest.(koło też było szczelne a dziś nie ma powietrza) Przydało by się więcej szczegółów . pozdrowionka Klimatyzacja w Kioti - Mariuszzz - 2011-06-21 Ale jaka sprężarka?? Klimatyzacja w Kioti - bxz - 2011-06-21 wyluzuj Mariusz ![]() Najwyżej w sobotę pod remizę podjedziesz Golfem/Ścierrą Też może coś zarwiesz A jak mi się zepsuł telewizor to zadzwoniłem po gościa i naprawił, bo się nie znam na naprawie... gdybym był elektronikiem odnalazł bym schemat w necie, posprawdzał oczywiste elementy... a gdyby i to nie pomogło odwiedziłbym forum tematyczne np. doda.pl i tam opisałbym objawy i powiedział co i jak sprawdziłem i co podejrzewam xD Wtedy może ktoś z doświadczeniem, który akurat naprawiał kilka TV tej marki, a może nawet i mój model z takimi samymi objawami, podpowiedziałby mi co sprawdzić. A jak bym nie wiedział jak, a on po wcześniejszych moich tekstach/wpisach uznałby że czaję OCB to by mi podpowiedział, a może nawet ba powiedział. A jak bym nie był elektronikiem zadzwoniłbym po pana co naprawiał i powiedział że nie działa i żeby przyszedł bo znowu coś nie działa... A i cenna podpowiedź:ten stary TV to trzeba było podnieść 20cm i puścić na stolik... działał wtedy do następnego dnia przez pół roku tak xD /nie mam nic do miejsca zamieszkania, a do sposobu myślenia, że kończę wino po nieprzespanej nocy to zrozum bezpośredniość/ Klimatyzacja w Kioti - monterod2002 - 2011-06-21 Mariuszzz napisał(a):Ale jaka sprężarka??to takie coś co spręża freon pozdrowionka Klimatyzacja w Kioti - Mariuszzz - 2011-06-21 Hehe ten freon jest pusty... A jak facet nabijał gaz to mówił ze sprawdził i powiedział ze układ jest szczelny... A odkręciłem przed chwilą taką śrubę i tam nic nie ma żaden gaz nie wyleciał........ Klimatyzacja w Kioti - Ghost70 - 2011-06-21 A na pewno wszystkie śruby odkręciłeś? To nie gaz ma wylecieć tylko płyn ma wypłynąć, bo ten freon jest w stanie ciekłym ... no chyba, że parownik rozkręciłeś to wtedy para powinna lecieć. Klimatyzacja w Kioti - Mariuszzz - 2011-06-22 Tam gdzie jest ten freon. Tam odkręciłem taką śrube... do tego freonu dochodzą takie dwie rurki i odkręciłem i tam nic nie było... Klimatyzacja w Kioti - mg - 2011-06-22 Odkręć śrubkę w najniższym punkcie układu, powinien wypłynąć. Przygotuj dwa wiaderka 10 litrowe. Klimatyzacja w Kioti - Mariuszzz - 2011-06-22 Okejj zobacze jeszcze
|