![]() |
|
Co wybrać i dlaczego - LG MS12AH czy Libero E12SQ, a może Samsung? - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Co wybrać i dlaczego - LG MS12AH czy Libero E12SQ, a może Samsung? (/showthread.php?tid=5242) |
Co wybrać i dlaczego - LG MS12AH czy Libero E12SQ, a może Samsung? - mkotek - 2011-06-25 Witam serdecznie specjalistów. Poszukuję klimatyzacji do domu - 4 pomieszczenia. Po wizji lokalnej otrzymałem ofertę wariantową na: 3x LG MS12AH + 1x LG MS09AH + MU5M30 lub 3x E12SQ + 1x E09SQ + MU5M30 Alternatywa Samsunga to: 3x MH035FNEA + 1x MH025FNEA + RJ080F4HXEA Mam następujące pytania: 1. Czy seria MS jest produktem, który możecie polecić z Waszego doświadczenia? 2. Czy Seria Libero E jest wyposażona w jakieś super funkcje lub jakieś cechy, które uzasadniają jej cenę wyższą o ponad 50% w ofercie w stosunku do MS? 3. Czy Samsung jest tu jakiś istotnie lepszy od MS lub gorszy niż Libero E? Już kwota za serię MS jest niebagatelna, ale przed podjęciem finalnej decyzji chciałbym poznać Wasze opinie. Co wybrać i dlaczego - LG MS12AH czy Libero E12SQ, a może Samsung? - llort - 2011-06-25 Moja opinia.Nie kupuj żony z ogłoszenia. Co wybrać i dlaczego - LG MS12AH czy Libero E12SQ, a może Samsung? - mkotek - 2011-06-27 llort napisał(a):Moja opinia.Nie kupuj żony z ogłoszenia.Wybacz, ale elokwencja Twojej odpowiedzi umknęła memu słabemu umysłowi. Liczyłem na opinię fachowców. Co wybrać i dlaczego - LG MS12AH czy Libero E12SQ, a może Samsung? - popeye - 2011-07-14 1.System multi jest dobrym systemem pod warunkiem fachowego montażu.Większość awarii spowodowana jest złym montażem,wiem taki banał ale też rzeczywistość; 2.Libero E jest nową serią, ładniejsza no i za to się płaci ;3. nie wiem nie montowałem samsunga Pozdrawiam Co wybrać i dlaczego - LG MS12AH czy Libero E12SQ, a może Samsung? - BarTerm - 2011-07-14 popeye napisał(a):1.System multi jest dobrym systemem pod warunkiem fachowego montażu.Większość awarii spowodowana jest złym montażem,wiem taki banał ale też rzeczywistość; Nie zgadzam się z punktem 1. Multi splity w wykonaniu LG są bardzo zaawansowane technologicznie. Żeby zepsuć układ mult trzeba na prawdę "fachowowca" górnej półki 1. Klimatyzatory LG są dla mnie o klasę lepsze od Samsunga. 2. Jak masz nadmiar gotówki to polecam serię ART COOL. 3. Na pewno Samsung nie ma nic więcej czego nie miał by wcześniej LG
Co wybrać i dlaczego - LG MS12AH czy Libero E12SQ, a może Samsung? - Kikson - 2011-07-14 MS są podstawowymi jednostkami. Libero jest nowością, poprawiony wygląd i wyższa cena. Montowałem jedno i drugie. Osobiście bardziej podoba mi się MS. Libero jest troszkę większy. MS ma bardziej smukłą budowę. Jeżeli chodzi o funkcje to Libero ma ich trochę więcej - proponuje przejrzeć katalog LG. Na temat Samsunga nie pomogę. Co wybrać i dlaczego - LG MS12AH czy Libero E12SQ, a może Samsung? - adrianarktos1 - 2011-07-14 Osobiście uważam że zastąpienie jednostek ArtCool mirror Libero jest pomyłką , mirror był ładniejszy od Libero Co wybrać i dlaczego - LG MS12AH czy Libero E12SQ, a może Samsung? - bartekw - 2011-07-15 adrianarktos1 napisał(a):Osobiście uważam że zastąpienie jednostek ArtCool mirror Libero jest pomyłką , mirror był ładniejszy od Liberomasz racje. ale to nie wszystko przyjzyj sie dokladniej materialom z jakich wykonane jest libero. porazka. chlopaki pokazali klase i sie wybili to teraz chyba na masowke chca isc Co wybrać i dlaczego - LG MS12AH czy Libero E12SQ, a może Samsung? - bartekyogico - 2011-07-15 adrianarktos1 napisał(a):Osobiście uważam że zastąpienie jednostek ArtCool mirror Libero jest pomyłką , mirror był ładniejszy od LiberoZgadzam się z przedmówcami - zwłaszcza 24 to masakra. Co wybrać i dlaczego - LG MS12AH czy Libero E12SQ, a może Samsung? - adrianarktos1 - 2011-07-15 Na szczęści dla systemów multi V są jeszcze jednostki ArtCool mirror . Co wybrać i dlaczego - LG MS12AH czy Libero E12SQ, a może Samsung? - TRYFIDY - 2011-07-16 michaljmb napisał(a):myślałem podobnie jak ty bo dużo montowałem różnych urządzeń lg , ale w technologi multi lg według samsunga jest jeszcze w lesie, porównaj sobie najbardziej zaawansowane technicznie urządzenia obu firm: lg multi v synch3 z samsungiem dvm plus 4popeye napisał(a):1.System multi jest dobrym systemem pod warunkiem fachowego montażu.Większość awarii spowodowana jest złym montażem,wiem taki banał ale też rzeczywistość;
Co wybrać i dlaczego - LG MS12AH czy Libero E12SQ, a może Samsung? - adrianarktos1 - 2011-07-16 Może jakiś konkret w budowice czy specyfikacji technicznej ? Co wybrać i dlaczego - LG MS12AH czy Libero E12SQ, a może Samsung? - mkotek - 2011-07-19 Dziękuję bardzo za wszystkie dotychczasowe wypowiedzi. Skłaniam się do wyboru MS. Kikson napisał(a):MS są podstawowymi jednostkami. Libero jest nowością, poprawiony wygląd i wyższa cena. Montowałem jedno i drugie. Osobiście bardziej podoba mi się MS. Libero jest troszkę większy. MS ma bardziej smukłą budowę. Jeżeli chodzi o funkcje to Libero ma ich trochę więcej - proponuje przejrzeć katalog LG. Na temat Samsunga nie pomogę.Próbowałem porównać funkcje, ale mam wątpliwości, czy te w Libero są warte dopłaty. Ew. pewnie oczyszczanie powietrza dla alergików, ale pytanie, czy korzystanie z NeoPlasmy nie daje równie dobrych efektów? |