![]() |
|
Passat B5 - oszustwo ? - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Passat B5 - oszustwo ? (/showthread.php?tid=5268) |
Passat B5 - oszustwo ? - MZiobro - 2011-07-02 witam Byłem na przeglądzie/nabiciu klimatyzacji - auto VW Passat B5 99r climatronic, pojechałem na tą usługę gdyż ostatni raz byłem 2 lata temu więc czas na sprawdzenie - dodam że klima działała , nie było z nią żadnych problemów, po wykonaniu usługi kazali mi dopłacić 80zł po ponoć brakowało gazu - powiedzieli ze bylo 150g a powinno byc 725g, dwa mieli wymienić olej a chyba nic nowego nie wpuścili..nie wiem co mam myśleć i czy wogóle usluga zostala wykonana poprawnie Urządzenie TEXA Konfort 610 wydruk: FAZA RECYKLINGU g.150ref. poj.---lej FAZA PRÓŻNI min.29 mB.1 FAZA WTRYSKU OLEJU poj.--- FAZA WTRYSKU UV poj.5 FAZA NAPEŁNIANIA g.725 ref. Passat B5 - oszustwo ? - KLIMAKOM - 2011-07-02 Czyli, ile w sumie zapłaciłeś za usługę? I jak to mieli zmienić olej, kto im kazał? Passat B5 - oszustwo ? - MZiobro - 2011-07-04 zapłaciłem 200zł, nie znam się na tym stąd pytania - oleju nie zmienia się / sprawdza stanu co rok czy dwa? co można wywnioskować z tego wydruku jaki pokazałem ? Passat B5 - oszustwo ? - KLIMAKOM - 2011-07-04 Wynika z tego, że miałeś w ukłądzie 150 g czynnika, po zrobieniu próżni napełniono układ nominalną ilością czynnika i wpuszczono 5 ml barwnika UV. Olej uzupełnia się tylko przy wymianie któregoś z elementów układu, lub gdy jest pewność, że przy powstaniu nieszczelności olej uciekł razem z czynnikiem. Ja tu żadnych przekrętów nie widzę. Passat B5 - oszustwo ? - Tadeusz4321 - 2011-07-04 Oleju w klimatyzacji auta się nie wymienia.Miałeś 150 g czynnika w układzie.Dopełniono Ci do 725 g oraz dodano kontrast 5 ml .Jest podejrzenie że masz nieszczelny układ-stąd kontrast.Jeżeli maszyna nie wyciągłza z czynnikiem nic oleju więc i nic cin nie dodano Passat B5 - oszustwo ? - przemex - 2015-04-28 Ja mam pytanie w sumie podobne nie chcę nowego wątku otwierać aby nie zaśmiecać, miałem robioną klimę na tym samy urządzeniu ale na wydruku kontrolnym u mnie było napisane FAZA WTRYSKU OLEJU poj. 10 co to oznacza że u mnie podczas ponownego napełniania klimy wtłoczono też 10 ml oleju do układu ? (miałem spuszczany czynnik i ponowne napełnienie klimy) Passat B5 - oszustwo ? - obser - 2015-04-29 Tadeusz4321 napisał(a):Oleju w klimatyzacji auta się nie wymienia.Miałeś 150 g czynnika w układzie.Dopełniono Ci do 725 g oraz dodano kontrast 5 ml .Jest podejrzenie że masz nieszczelny układ-stąd kontrast.Jeżeli maszyna nie wyciągłza z czynnikiem nic oleju więc i nic cin nie dodano A na wydruku w fazie recyklingu nie masz nic odciągniętego oleju?Program w Texie z automatu dodaje przy każdej operacji 10 g oleju i 5 g UV, jak ktoś tego nie wyzeruje to zawsze wtłoczy ilość odzyskaną i 5 g oleju i 5g UV (bo od ilości oleju odejmuje automat ilość UV).Nie wiem kto to wymyślił i dlaczego,ale tak jest.Jak się coś dzieje i trzeba kilka razy puścić program i nie wyzeruje się oleju i UV, to za każdym razem będzie to wtłaczał. Passat B5 - oszustwo ? - Whisky - 2015-04-29 Zobacz datę bo kolega 'przemex' odświeżył 4letni temat. |