Forum Klimatyzacja
Zawór cieczowy kapie woda - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Zawór cieczowy kapie woda (/showthread.php?tid=5296)

Zawór cieczowy kapie woda - michal1234zxcv - 2011-07-10

Witam jak w temacie mam klimatyzator .Ale nie wiem czy jest z nim wszystko ok . Podczas pracy kapie woda z zaworu cieczowego (tego mniejszego ) Jest to normalne ?

Zawór cieczowy kapie woda - llort - 2011-07-10

michal1234zxcv napisał(a):Witam jak w temacie mam klimatyzator .Ale nie wiem czy jest z nim wszystko ok . Podczas pracy kapie woda z zaworu cieczowego (tego mniejszego ) Jest to normalne ?
Skąd wiesz że to linia cieczowa ?A może parowa?Napisz więcej .Chociażby czy jesteś użytkownikiem.

Jestem użytkownikiem , moja wiedza kończy się na tym jak się włancza i programuje klimatyzator . Z informacji w internecie zlanazłem że cieńsza rurka jest cieczowa a grubsza gazowa .A mi kapie woda z tej cienkiej czyli cieczowej .Dla informacji temperatura na dworze 45 .A zadana w środku 20 i taką utrzymuje , tylko ta woda .

No nie ma izolacji.

Zawór cieczowy kapie woda - bartekw - 2011-07-10

to normalne. roznica temperatur. nie masz powodow do zmartwienia. jezeli jest to bardzo uciazliwe np kapie na elewacje, mozesz ten zawor czyms zaizolowac ale bedzie to utrudnienie dla ewentualnego serwisu

Aha , kapanie nie stanowi problemu , tylko chciałem wiedzieć czy to normalne .

Normalne przy nienormalnym tanim montażu Smile

Zawór cieczowy kapie woda - bartekw - 2011-07-10

llort napisał(a):Normalne przy nienormalnym tanim montażu Smile
mozesz jasniej?

Jaśniej się nie da. Smile

Zawór cieczowy kapie woda - KlimTech - 2011-07-11

llotr widocznie izoluje także zawory Smile

Zawór cieczowy kapie woda - bartekw - 2011-07-11

klimakonwektory z tego co sie orientuje z reguly sa oklejone moze ten byl jakis felerny? a moze sie myle Big Grin

Zawór cieczowy kapie woda - bartekw - 2011-07-11

KlimTech napisał(a):llotr widocznie izoluje także zawory Smile
nasz drogi kolega nic nie izoluje bo chlodzi sila woli Big Grin wiec nic mu sie nie wykrapla Tongue heheh

Zawór cieczowy kapie woda - maatius - 2011-07-11

michal1234zxcv napisał(a):Witam jak w temacie mam klimatyzator .Ale nie wiem czy jest z nim wszystko ok . Podczas pracy kapie woda z zaworu cieczowego (tego mniejszego ) Jest to normalne ?

dołącze sie, bo tez mam problem z wykraplaniem pary wodnej z powietrza, ale na parowniku.
Dokładniej na żaluzjach pionowych i poziomych, spodzie tacy i całym wnętrzu parownika.
Jest to klimatyzator Split SAC-09HW i nie ważne na jaka temperaturę ustawimy ciągle woda się zbiera na w/w elementach i kapie, a z parownik dmucha mgiełką.

dodam ze cisnienia sa na optymalnym poziomie, a parownik sie nie lodzi

pozderwiam

Zawór cieczowy kapie woda - llort - 2011-07-17

Przypuszczam że efekt mgiełki już zniknął i pojawił się inny problem Smile