![]() |
|
Jaki klimatyzator do pokoju - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Jaki klimatyzator do pokoju (/showthread.php?tid=5390) |
Jaki klimatyzator do pokoju - kruk - 2011-07-26 Witam w lecie w moim pokoju nie da sie wytrzymac mam wystawiony balkon bez dachu i cale slonce wchodzi do pokoju i jest ze 40*c myslalem nad zakupem klimatyzatora takiego przenosnego do pokoju ale wszystkie co ogladalem to maja ta rure z tyłu i wytwarzaja wiele ciepła a ja nie mam mozliwosci tej rury odprowadzic bo jak? robic dziure w scianie czy w oknie odpada czy sa jakies inne klimatyzacje ktore nie wytwarzaja ciepla lub cos w tym stylu? jestem sklonny dac 1300zł Jaki klimatyzator do pokoju - bartekw - 2011-07-26 podaj metraz pokoju okno na ktora strone wychodzi Jaki klimatyzator do pokoju - tommatiz - 2011-07-26 1300 to troszkę krótko nawet na chińskiego małego splita a o przenośnym raczej zapomnij. Pzdr Jaki klimatyzator do pokoju - Bobek - 2011-07-26 Za 1300 to mogę Ci te bezprzewodowe "klimatyzacje nie wytwarzające ciepła" zamontować A tak na poważnie za 1300 możesz udać się do pierwszego lepszego marketu, tam są fachowcy, którzy dobiorą Ci najlepszy klimatyzator i załatwią montaż za 200 zł. Jak dobrze pójdzie zostanie Ci jeszcze na dobre piwo Masz dwie opcje, klimatyzator przenośny z rurą z tyłu, albo splita z agregatem zewnętrznym na balkonie. Nie ma innej opcji, ale z tą ceną to żeś przyszalał... Jeżeli jeszcze chcesz spać w tym pokoju to już będzie całkowita ekstrema... Powodzonka w poszukiwaniach
Jaki klimatyzator do pokoju - adrianarktos1 - 2011-07-26 Panowie nie przesazajcie .W castorama np klimatyzator Air Force kosztuje około 800 zł montaż 500 wychodzi 1300 zł . Albo Alaska nieco ponad 700 zł więc zostanie jeszcze na piwko . Jaki klimatyzator do pokoju - bartekw - 2011-07-26 moge zaproponowac chigo. w 1300 za urzadzenie sie zmiescisz. doliczysz jeszcze montaz i po klopocie. albo sam zamontujesz bo ja i tak ci gwrancji na to nie dam ale chigo i tak ci czesci przysle i za darmo
Jaki klimatyzator do pokoju - kruk - 2011-07-26 acha tez tak myslalem a jesli chodzi o te klimatyzatory ze jest na zewnatrz skrzynka i w pokoju panel to trzeba jakos doprowadzic wode czy cos? bo sie nie znam moj pokoj ma z 12 m2 a cale mieszkanie tylko 38 m2 Jaki klimatyzator do pokoju - bartekw - 2011-07-26 nie. musisz poprowadzic linie freonowa od jed zew do jed wew. wode wyprowadzasz z jed wew na zewnatrz badz do kwiatuszka :d Jaki klimatyzator do pokoju - kruk - 2011-07-27 pokoj ma okna na poludniowy zachod Jaki klimatyzator do pokoju - Bobek - 2011-07-27 Na sam pokój potrzebujesz niecałe 2 [kW] mocy chłodniczej. Najmniejszą klimę w markecie kupisz o mocy ok. 2,5 [kW], ale nie ominie Cię prowadzenie instalacji (dwie rurki miedziane w izolacji, kabel sterowniczy i rurka ze skroplinami). Najtaniej i najprościej to klima przenośna, robisz sobie jeden przewiert koronką na balkon i sprawa załatwiona. Nie zaśniesz przy nim, ale w nocy nie będziesz miał już 40 st.C... Masz niską kwotę do zainwestowania i nie oczekuj za to czegoś rewelacyjnego... Powodzonka
|