Forum Klimatyzacja
Zamarza mi ROCA na niskim cisnieniu - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Zamarza mi ROCA na niskim cisnieniu (/showthread.php?tid=5395)

Zamarza mi ROCA na niskim cisnieniu - mlody - 2011-07-28

Witam, wszystkich i proszę o podpowiedzi. Mam problem z Klimatyzatorem podstropowym Roca który zamarza mi na niskim ciśnieniu w agregacje zewnętrznym . Agregat zewn. jest czysty ( chłodnice) jednostka zewnętrzna jest czysta filtry,skraplacz, wymieniony jest czynnik (r407) żadnej wilgoci w układzie nie ma. Problem zaczął się 2 tygodnie temu, może ktoś coś podpowie

Zamarza mi ROCA na niskim cisnieniu - SerwisantCr - 2011-07-28

A jaka temp z klimy??
Może przeładowana gazem i przelewa sie troche przez parownik. Skąd pewnosc ze niema wilgoći??

Zamarza mi ROCA na niskim cisnieniu - llort - 2011-07-28

Napisz dokładniej co ci zamarza co się dzieje w chłodnicy,czy jest funkcja grzania podaj ciśnienia.Bo z twojego opisu wynika że z jw jest ok a zewnętrzna zamarza Cool

Zamarza mi ROCA na niskim cisnieniu - barbie - 2011-07-28

czy niskie ciśnienie w jednostce zewnętrznej występuje przy grzaniu ?---czytaj ze zrozumieniem ekspercie z Bydgoszczy !!!!

Zamarza mi ROCA na niskim cisnieniu - llort - 2011-07-28

llort napisał(a):
barbie napisał(a):czy niskie ciśnienie w jednostce zewnętrznej występuje przy grzaniu ?---czytaj ze zrozumieniem ekspercie z Bydgoszczy !!!!

barbie czytaj ze zrozumieniem.Co to znaczy niskie.To że masz wysoki iloraz inteligencji nie oznacza że duża większość populacji na ziemi ma większy od ciebie bo tak musi być skoro odróżniasz tylko niskie i wysokie ciśnienie.Zapytałem jakie ciśnienia barbie.Dla ciebie bateryjka to może wysokie napięcia.Dla mnie do póki nie zmierzę to nie wiem z jakim napięciem mam do czynienia.Gdybyś był inteligentny to byś wiedział że nie jestem z Bydgoszczy.Teraz zacytuję ciebie(..............................)SKĄD TY ? Sad
Barbie występuje przy grzaniu chociażby w skraplaczu.....................................Barbie odpowiadaj roztropnie a nie pod wpływem emocji Big Grin Moje wypowiedzi sam stwarzasz.Nie porywaj się z motyką na słońce .....................

Proszę o przestrzeganie regulaminu
Admin

Zamarza mi ROCA na niskim cisnieniu - mlody - 2011-07-29

Maszyna jest bez grzania, wszystko było napełnione na wagę zamarza na odcinku od sprężarki do odolejacza i od odolejacza do śrubunku,a po jakimś czasie zamarza jednostka wewn, dodam że chłodnica w jednostce wewn. jest czysta . Maszyna ma założony regulator (ciśnieniowy) pracy całorocznej .

Zamarza mi ROCA na niskim cisnieniu - barbie - 2011-07-29

jakie jest ciśnienie na ssaniu ? .

Zamarza mi ROCA na niskim cisnieniu - llort - 2011-07-29

Niebywałe zjawisko.Czytaj barbie ze zrozumieniem.Niskie.Po co się pytasz jakie jak wczoraj miałeś odpowiedż odnośnie ciśnień.

Zamarza mi ROCA na niskim cisnieniu - barbie - 2011-07-29

llort--naucz się czytać ze zrozumieniem---na niskim ciśnieniu--ssaniu !!! .

Zamarza mi ROCA na niskim cisnieniu - llort - 2011-07-29

Czasem koleżko na ssaniu i tłoczeniu masz takie same ciśnienia z powodu uszkodzenia sprężarki.Nie bądż prymitywnym i nie odwracaj kota ogonem.Jakie wtedy będzie wysokie czy niskie?Moim zdaniem trzeba zmierzyć i porównać z czynnikiem w instalacji.

Zamarza mi ROCA na niskim cisnieniu - barbie - 2011-07-30

w tym sprzęcie jest tylko jedno złącze do manometru--jako alfa i omega powinieneś o tym wiedzieć ! .