![]() |
|
Zamarza mi ROCA na niskim cisnieniu - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Zamarza mi ROCA na niskim cisnieniu (/showthread.php?tid=5395) |
Zamarza mi ROCA na niskim cisnieniu - mlody - 2011-07-28 Witam, wszystkich i proszę o podpowiedzi. Mam problem z Klimatyzatorem podstropowym Roca który zamarza mi na niskim ciśnieniu w agregacje zewnętrznym . Agregat zewn. jest czysty ( chłodnice) jednostka zewnętrzna jest czysta filtry,skraplacz, wymieniony jest czynnik (r407) żadnej wilgoci w układzie nie ma. Problem zaczął się 2 tygodnie temu, może ktoś coś podpowie Zamarza mi ROCA na niskim cisnieniu - SerwisantCr - 2011-07-28 A jaka temp z klimy?? Może przeładowana gazem i przelewa sie troche przez parownik. Skąd pewnosc ze niema wilgoći?? Zamarza mi ROCA na niskim cisnieniu - llort - 2011-07-28 Napisz dokładniej co ci zamarza co się dzieje w chłodnicy,czy jest funkcja grzania podaj ciśnienia.Bo z twojego opisu wynika że z jw jest ok a zewnętrzna zamarza
Zamarza mi ROCA na niskim cisnieniu - barbie - 2011-07-28 czy niskie ciśnienie w jednostce zewnętrznej występuje przy grzaniu ?---czytaj ze zrozumieniem ekspercie z Bydgoszczy !!!! Zamarza mi ROCA na niskim cisnieniu - llort - 2011-07-28 llort napisał(a):Barbie występuje przy grzaniu chociażby w skraplaczu.....................................Barbie odpowiadaj roztropnie a nie pod wpływem emocjibarbie napisał(a):czy niskie ciśnienie w jednostce zewnętrznej występuje przy grzaniu ?---czytaj ze zrozumieniem ekspercie z Bydgoszczy !!!! Moje wypowiedzi sam stwarzasz.Nie porywaj się z motyką na słońce .....................Proszę o przestrzeganie regulaminu Admin Zamarza mi ROCA na niskim cisnieniu - mlody - 2011-07-29 Maszyna jest bez grzania, wszystko było napełnione na wagę zamarza na odcinku od sprężarki do odolejacza i od odolejacza do śrubunku,a po jakimś czasie zamarza jednostka wewn, dodam że chłodnica w jednostce wewn. jest czysta . Maszyna ma założony regulator (ciśnieniowy) pracy całorocznej . Zamarza mi ROCA na niskim cisnieniu - barbie - 2011-07-29 jakie jest ciśnienie na ssaniu ? . Zamarza mi ROCA na niskim cisnieniu - llort - 2011-07-29 Niebywałe zjawisko.Czytaj barbie ze zrozumieniem.Niskie.Po co się pytasz jakie jak wczoraj miałeś odpowiedż odnośnie ciśnień. Zamarza mi ROCA na niskim cisnieniu - barbie - 2011-07-29 llort--naucz się czytać ze zrozumieniem---na niskim ciśnieniu--ssaniu !!! . Zamarza mi ROCA na niskim cisnieniu - llort - 2011-07-29 Czasem koleżko na ssaniu i tłoczeniu masz takie same ciśnienia z powodu uszkodzenia sprężarki.Nie bądż prymitywnym i nie odwracaj kota ogonem.Jakie wtedy będzie wysokie czy niskie?Moim zdaniem trzeba zmierzyć i porównać z czynnikiem w instalacji. Zamarza mi ROCA na niskim cisnieniu - barbie - 2011-07-30 w tym sprzęcie jest tylko jedno złącze do manometru--jako alfa i omega powinieneś o tym wiedzieć ! . |