![]() |
|
Klimatyzator 6,5.Wyciekające skropliny. - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Klimatyzator 6,5.Wyciekające skropliny. (/showthread.php?tid=5505) |
Klimatyzator 6,5.Wyciekające skropliny. - miezala5 - 2011-08-25 Przeczytałem ten temat Stefanbuda z 2008 roku i juz duzo wiem ale mam jeszcze kilka pytań do problemu: Klima Fujitsu Inverter 3,5 kw. - duzy salon fryzjerski ale nie zawsze pelny i jak bylem to jedna klijentka. Problem to skraplanie sie wody na zaluzjach i kapanie a nawet wyrzucanie wody na zewnatrz przez wentylator. Nie znam parametrów pracy bo podjechalem na fajrant bez dlugiej drabiny i wysoko do j.zewn. Nie widac zeby parownik byl mocno zaszroniony ale napewno idzie nisko ssanie. Filtry srednio zabrudzone. Ustawiona rozsadnie na 22C Po wiedzy z tematu z 2008 wydaje mi sie ze za mala jednostka i te 3,5 to malo.Okien co prawda nie ma w salonie ale duzo lamp i suszarek. Doradzcie jak podejsc do tematu. -- najlepiej podlaczyc sie do urzadzenia i z 1-2h pobserwowac. Wiem ze troche malo info ale temat zawsze aktualny. Pozdrawiam! Robert Klimatyzator 6,5.Wyciekające skropliny. - crocens - 2011-08-25 odpowiedziałem w innym poście. Klimatyzator 6,5.Wyciekające skropliny. - llort - 2011-08-25 Lakier to lakier.Obniża wydajność chłodnicy i temperaturę parowania z powodu zmniejszonej wymiany ciepła.Zbyt niska temperatura parowania spowodowana obniżeniem wydajności chłodnicy plus zabrudzona taca skroplin powoduje wykraplanie poza tacę niechcianego kondensatu
Klimatyzator 6,5.Wyciekające skropliny. - miezala5 - 2011-08-25 Dziekuje dziekuje! Rozumiem! Tylko jak to przelozyc na jezyk klijenta i zminimalizowac zjawisko! Pozdrawiam! Robert Klimatyzator 6,5.Wyciekające skropliny. - llort - 2011-08-25 Intensywność serwisu rozwiązuje takie problemy.Niestety klientom żal pieniędzy.Zafajdana demontaż bez gwarancji skuteczności.Psychologia na wymianę na nową.Ponieważ demontaż i montaż = się jakiś procent kosztów nowej z gwarancją
Klimatyzator 6,5.Wyciekające skropliny. - tommatiz - 2011-08-26 Jeżeli urządzenie jest drożne tzn. czysty wymiennik nie zaklejony farbami lakierami i włosami i ze skraplaczem to samo że jest czyściuteńki to odpowiedź zawarta jest w tym co Shitashii ma w opisie = czyli przeczytaj instrukcję obsługi . JEŻELI WILGOTNOŚĆ W POMIESZCZENIU PRZEKRACZA 80% TO MOŻE NASTĄPIĆ WYKRAPLANIE SKROPLINY PO PRZEZ ŻALUZJĘ. Klimatyzator 6,5.Wyciekające skropliny. - miezala5 - 2011-08-26 O.K ale jesli wilgotnosc jest o.k jesdnostka jest czysta to pozostaje: -mała ilosc czynnika niskie odparowanie -zle dobrana jednostka chodzi na okraglo i sie zmraza dobrze czy cos jeszcze Klimatyzator 6,5.Wyciekające skropliny. - barbie - 2011-08-26 jeśli jest zbyt mała ,chodzi na okrągło ,nie będzie zamarzać . Klimatyzator 6,5.Wyciekające skropliny. - llort - 2011-08-26 barbie napisał(a):jeśli jest zbyt mała ,chodzi na okrągło ,nie będzie zamarzać .Zgadzam się z wypowiedzią barbie że zbyt mala jednostka nie powoduje w pewnych warunkach
Klimatyzator 6,5.Wyciekające skropliny. - crocens - 2011-08-26 a w jakich powoduje? Klimatyzator 6,5.Wyciekające skropliny. - bartek2700 - 2011-08-28 może być jeszcze jeden powód bardzo często spotykany w takich miejscach,zawalona turbina i kiepski odbiór chłodu... Klimatyzator 6,5.Wyciekające skropliny. - byniom - 2011-08-28 To by jednostka szroniła i zalewało by kompresor. Klimatyzator 6,5.Wyciekające skropliny. - llort - 2011-08-28 miezala5 napisał(a):O.K Klimatyzator 6,5.Wyciekające skropliny. - crocens - 2011-08-28 Robert, priv Klimatyzator 6,5.Wyciekające skropliny. - llort - 2011-08-28 tommatiz napisał(a):Jeżeli urządzenie jest drożne tzn. czysty wymiennik nie zaklejony farbami lakierami i włosami i ze skraplaczem to samo że jest czyściuteńki to odpowiedź zawarta jest w tym co Shitashii ma w opisie = czyli przeczytaj instrukcję obsługi . JEŻELI WILGOTNOŚĆ W POMIESZCZENIU PRZEKRACZA 80% TO MOŻE NASTĄPIĆ WYKRAPLANIE SKROPLINY PO PRZEZ ŻALUZJĘ.Dlatego istnieje pojęcie doboru urządzeń do wymagań Uczestnictwo w przetargu zobowiązuje do meritum przetargu
Klimatyzator 6,5.Wyciekające skropliny. - joon - 2011-09-07 Pojęcie istnieje ale dla większości liczą się jedynie pieniążki. Niechlujny montaż brak serwisu i za mała jednostka i rodzą się takie "rodzynki"
|