![]() |
|
Który byście wybrali - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Który byście wybrali (/showthread.php?tid=5719) |
Który byście wybrali - adamdud - 2011-12-14 Witam zamierzam kupić cyfrowy manometr. Do wybory mam taki http://www.testosites.de/testo550/pl_PL/ lub taki http://brasner.pl/sklep/pl/p/Cyfrowy-zestaw-manometrow-REFCO-Digimon-3-Plus-CA-CCL-elektroniczne-manometry-REFCO/148 Który byście wybrali. A może ktoś ma inną propozycję. Proszę o poradę. Pozdrawiam Który byście wybrali - miezala5 - 2011-12-14 Ile z za TESTO 550? Który byście wybrali - byniom - 2011-12-14 Posiadam i testo i refco ale zdecydowanie preferuję testo. Który byście wybrali - kubabaku - 2011-12-15 zdecydowanie testo 550...jest jeszcze 570 Który byście wybrali - wit - 2011-12-15 osobiście wolę dobre analogowe i nie lubię cyfrowych -ale z tamtych to zdecydowanie testo. i może wyższy model... Który byście wybrali - bartekw - 2011-12-20 ja mam te refco. sa ok ale testo daje weicej mozliwosci. musisz wiedziec co chcesz tak na prawde z nimi robic. jak splity to refco wystarczy jak vrv/vrf to zdecydowanie testo. testo teraz kosztuje 1350pln refco jakies 900 tak naprawde zrobisz wszystko za pomoca analogow jakie preferuje kolega wit
Który byście wybrali - kubabaku - 2011-12-21 refco 900, testo 1350, podziw w oczach klienta...bezcenny
Który byście wybrali - wit - 2011-12-21 cóż analog -taki o włos lepszy -jak choćby refco z zegarami mieszkowymi glicerynowymi -czterozaworowa oprawa-wszystko w kolorowej oksydzie... też widać podziw w oczach klienta. ale ja stara menda... i stara szkoła jestem... po prostu lubię analogowe. bardziej ufam swoim obliczeniom i swojej interpretacji niż automatom... Który byście wybrali - andrewrc - 2011-12-23 Witam Testo 557 można dodatkowo ciągnąć próżnię Który byście wybrali - wit - 2011-12-23 ciągnąć -każdym można -tyle, że nie każdym zmierzyć... no i dodatkowo -zazwyczaj sam nie ciągnie -potrzeba jeszcze mieć i pompę próżniowa .... ![]() więc nie zastawem manometrów ciągnąć -a poprzez zestaw... tyle żartów -możliwość pomiaru próżni jest wskazana -choć zazwyczaj nie jest koniecznością. ale ta dodatkowa funkcjonalność czasem się przydaje. lepiej mieć -niż nie mieć. Który byście wybrali - slimtech - 2011-12-24 teoretycznie refco ma wiecej czynnikow i na wyświetlaczu sa wszystkie informacja a na testo trzeba przełączać sie miedzy odczytami Który byście wybrali - adamdud - 2011-12-24 Ma może ktoś dostęp do ceny i sklepu gdzie kupię Testo 557 Który byście wybrali - wit - 2011-12-24 wygodniej jak wszystko widać "na pierwszy rzut oka -i bez przełączania. za to testo ma opinię raczej solidniejszego... i jak dla mnie -fajniej wygląda. a jeśli jednym z zadań cyfrowych manometrów jest "robienie wrażenia na klientach" to wygląd też się liczy. choć to to tylko sprawa gustu. Który byście wybrali - adamdud - 2011-12-26 Ma może ktoś instrukcję do Testo 550 w pdf. Z góry dziękuje Można taniej kupić http://www.conrad.pl/websale7/?shopid=conrad&act=product&prod_number=101484&ref=Ceneo ale nie ma instrukcji bo towar jadzie z Niemiec.
Który byście wybrali - wit - 2011-12-27 niekoniecznie to taniej z opisu nie wynika -ale ze zdjęć wygląda to na zubożony zestaw -bez walizki i tylko jedna czujka temperatury. pełen zestaw -to z tego źródła wcale niekoniecznie taniej 550-2 Który byście wybrali - slimtech - 2011-12-28 widzalem uszkodzone 560 i nie po jakims dramacie ,maly wypadek Który byście wybrali - Shitashii - 2011-12-28 Rejestracja mierzonego ciśnienia i temperatury jest w tych manometrach ogromnym plusem. Może znacznie ułatwić i przyspieszyć diagnostykę, a w konsekwencji naprawę. Reszta to trochę bajer. Ale przyjemny bajer. Który byście wybrali - adamdud - 2011-12-28 wit napisał(a):niekoniecznie to taniej z opisu nie wynika -ale ze zdjęć wygląda to na zubożony zestaw -bez walizki i tylko jedna czujka temperatury.Sory ale jak mam kupić walizkę za 300 zeta i do tego 2-gą sondę za 200 zeta to dzięki zestaw kompletny to ponad 2500 zł a tu cena nie całe 1200 to dużo ? Który byście wybrali - Bogdan_New_Jersey - 2011-12-28 Ja z tego jestem bardzo zadowolony
Który byście wybrali - wit - 2011-12-28 dla wita ważniejsza zawartość -dlatego używa analogowych. adamdud napisał(a):Sory ale jak mam kupić walizkę za 300 zeta i do tego 2-gą sondę za 200 zeta to dzięki zestaw kompletny to ponad 2500 zł a tu cena nie całe 1200 to dużo ? dlaczego tyle ? różnica w tym samym źródle jest 330zeta. -dodatkowo walizka i druga czujka. zestaw 550-2 jeśli już pchamy się w cyfrowe -to druga czujka i to poprawnie WSPÓŁPRACUJĄCA z zestawem się przyda. nie każda najtańsza będzie współpracować -i nie każda będzie wystarczająco dokładna... -a jeśli jednym z zadań manometrów cyfrowych jest robienie wrażenia na klientach -to oryginalna walizka rzecz ważna. a nieoryginalna -dobra i zabezpieczająca delikatny przyrząd -to stówa. dobre walizki są drogie -i nie robią takiego wrażenia jak oryginalne z napisami... jeśli decydujemy się płacić za bajery... to bajerujmy do końca -a nie na siłę oszczędzajmy. dlatego -ja wolę zwykłe analogowe -dobrej klasy i dokładne. nie lubię bajeru... więc mam analogowe. ale... walizkę mam oryginalną... i wygląda i zabezpiecza i jest wygodna. inna rzecz, że nie miałem okazji kupić bez walizki taniej... Który byście wybrali - wit - 2011-12-28 kibicL napisał(a):Wit płacą ci za dobre wrażenie? płacą. jak pojedzie ktoś w brudnym drelichu i wysypie młotek i śrubokręty z worka -to dostanie przysłowiowe grosze. jeśli zażąda więcej -to go wyśmieją. pojedzie ktoś z porządnymi -zadbanymi narzędziami - czysto ubrany -i w dodatku z sensem rozmawiający -to może zażądać dużo więcej. prosta hierarchia "Pan Kazio" "fachowiec" i Fachowiec jak dodatkowo naprawi coś co wcześniej 5-ciu innych nie dało rady... to może wołać jeszcze więcej. i ponownie go zawołają... jak robi się dobre wrażenie -w tym poziomem usług -to ma się pracę i to lepiej płatną. jak się robi złe wrażenie... to nikt nie chce ani płacić ani zatrudnić. Który byście wybrali - miezala5 - 2011-12-29 Kupilem Testo 550-2 a niech tam! Bedzie i walizka! ![]() Mam instrukcje do 570 od Stefanbuda (ktory gdzies zniknol z forum swoja droga?) Bede mogl na podstawie tej instrukcji rozpracowac 550tke? Pozdrawiam! Robert Który byście wybrali - bxz - 2011-12-29 Gdzie i za ile kupiłeś? Który byście wybrali - barbie - 2011-12-29 manometry Bogdana są u nas w polsce do kupienia za 1969+VAT . Który byście wybrali - bxz - 2011-12-29 gdzie? |