![]() |
|
Procedury prowadzenia działaności - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Hyde Park (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=16) +--- Wątek: Procedury prowadzenia działaności (/showthread.php?tid=5735) |
Procedury prowadzenia działaności - mister - 2017-01-23 Czy ktoś mógł by to wyjaśnić ? o co konkretnie chodzi ? 1. Procedury prowadzenia działalności, 2. System dokumentowania czynności wykonywanych przez personel, 3. Wyposażenia technicznego odpowiedniego do zakresu prowadzonej działalności wymienionego w rozporządzeniach Ministra Rozwoju z dnia 10 oraz 17 grudnia 2015 r. (Dz. U. z 2015 r. poz. 2125 oraz 2251), Zażyczył sobie to inspektor UDT zapowiadając kontrolę. Procedury prowadzenia działaności - MarioO - 2017-01-24 Masz PM Procedury prowadzenia działaności - benedykt - 2017-01-24 To ja też poproszę na PM. Z góry dziękuję... Procedury prowadzenia działaności - PARTNER-MAR - 2017-01-25 To może upowszechnijcie wszem i wobec? Procedury prowadzenia działaności - Kikson - 2017-01-31 Dołączam się. Proszę o PM. Procedury prowadzenia działaności - MarioO - 2017-01-31 Witam.Niestety nie mam nic konkretnego.Żadnych gotowych procedur i wzorów. Procedury prowadzenia działaności - kris11 - 2017-02-04 Dla mnie też jeśli można... wszystko się przyda bo jestem w trakcie tworzenia procedur i całej reszty.Pozdrawiam Procedury prowadzenia działaności - mg - 2017-02-04 Te procedury tworzysz na potrzeby kontrolujących czy kontrolowanych?
Procedury prowadzenia działaności - obser - 2017-02-05 A może ktoś by opracował takie procedury z głową i najlepiej z konsultacją z kontrolującymi.Dużo ludzi chętnie kupiłoby takiego gotowca. Procedury prowadzenia działaności - awax - 2017-02-05 O gotowcu nie ma mowy.Procedury muszą być opracowane indywidualnie dla każdej firmy w zależności od rodzaju prowadzonej działalności. Planujemy w połowie lutego zorganizowanie szkoleń w tym temacie łącznie ze szkoleniami w kwestii sprawozdań i ewidencji odpadów. Procedury prowadzenia działaności - Klim - 2017-02-05 Jeśli ktoś przeszedł kontrolę, można podać jak to wszystko mniej więcej napisać i jak to skonstruować ? Procedury prowadzenia działaności - fgazudt - 2017-02-06 Klim nie są to rzeczy którymi się ludzie chcą chwalić lub przekazywać tą wiedzę. Oprócz samych przepisów przy procedurach jest bardzo dużej pracy własnej którą człowiek musi włożyć. To jest tak jak np. z Webasto ( bardzo mało wiedzy można uzyskać poprzez internet ). Procedury prowadzenia działaności - aempower80 - 2017-02-07 Witam, jestem po kontroli w związku z certyfikatem f-gazowym. Poprosiłem inspektora wcześniej o pomoc i wyjaśnienie tematu procedur. Procedury prowadzenia działalności są wymagane w zakresie certyfikacji w rozumieniu ustawy czyli dla: 1. instalowania/montażu 2. konserwacja serwis naprawa 3. kontrola szczelności 4. odzysk Powinny one określać sposób/zakres/określone reguły postępowania w jakiejś sprawie(sjp) w waszych firmach przy powyższych czynnościach. W dużym skrócie ja to opisałem w następujących podpunktach: 1. tytuł procedury, cel wprowadzenia 2. kto może wykonywać dane czynności (wymagania dla osób wykonujących czynność) opisałem tutaj ogólnie, że musi posiadać certyfikat w odpowiednim zakresie+ posiadać uprawnienia kwalifikacyjne i dodatkowo przeszkolony bhp 3. dokumenty odniesienia zgodnie z którymi należy wykonywać (przepisy rozporządznia, DTR, IE, BHP, normy branżowe) 4. ogólny opis czynności 5. dokumentowanie czynności (sposób sporządzania i obiegu dokumentów)- nie chodzi wyłącznie od karty urządzeń ale także o sporządzanie protokołów/raportów z prac. Ostatni podpunkt wiąże się także z wymogiem dotyczącym prowadzenia dokumentacji (wdrożony system dokumentowania) Mam nadzieję, że pomogłem
Procedury prowadzenia działaności - obser - 2017-02-09 awax napisał(a):O gotowcu nie ma mowy.Procedury muszą być opracowane indywidualnie dla każdej firmy w zależności od rodzaju prowadzonej działalności. Jak nie ma mowy.Piszę o gotowcu,co to się go personalizuję,tak jak mam program fakturująco-księgujący i np.wpisuję swoje dane,sposób opodatkowania,marże,stany minimalne i inne różne pierdoły i wtedy jest uszyty dla mnie.Pewnie, że Ty najlepiej byś tylko szkolił i najlepiej szkolenie i egzamin powinny być 2 razy w roku,tak jak przeglądy gwarancyjne. Procedury prowadzenia działaności - awax - 2017-02-09 obser napisał(a):awax napisał(a):O gotowcu nie ma mowy.Procedury muszą być opracowane indywidualnie dla każdej firmy w zależności od rodzaju prowadzonej działalności. Spoko,stwórz takiego gotowca i wstaw tu na forum.
Procedury prowadzenia działaności - obser - 2017-02-09 Czytaj ze zrozumieniem,tylko Ty chcesz nabijać kasę w związku z tą rozpierduchą, zwracałem się do kogoś kumatego, aby opracował jakiś program i nie wrzucał na forum, tylko sprzedawał i też coś z tego miał. Ja tylko deklarowałem, że chętnie bym kupił i zapłacił za jego pracę. A i może to temat dla Ciebie, wiedzę masz, potrzebny tylko dobry programista. Kasa do zarobienia, pewnie każdy z nas chętnie wysupłałby z tysiąca, albo lepiej jakby był pewien rzetelności takiego opracowania. Spokojny sen jest wiele wart. Procedury prowadzenia działaności - mister - 2017-02-09 Prozon udostępnia ogólne procedury Procedury prowadzenia działaności - awax - 2017-02-09 Poza obowiązkiem posiadania opracowanych procedur muszą one być wdrożone . Myślę,że jednak na szkoleniach można łatwiej i taniej nauczyć się wykonania tego samodzielnie. Taki Procedury prowadzenia działaności - mister - 2017-02-09 przestań już z tymi swoimi szkoleniami Procedury prowadzenia działaności - aempower80 - 2017-02-09 awax napisał(a):Poza obowiązkiem posiadania opracowanych procedur muszą one być wdrożone .kg Na szkoleniach dla personelu wspominacie o wymaganiach dla przedsiębiorców? Jak dla mnie to nowość bo w wlkp jest cisza na ten temat. Oczywiście zaskoczony jestem pozytywnie. Procedury prowadzenia działaności - byniom - 2017-02-09 aempower80 napisał(a):awax napisał(a):Poza obowiązkiem posiadania opracowanych procedur muszą one być wdrożone .kg O wymaganiach dla przedsiębiorców masz opisane w rozporządzeniu z 16 grudnia 2015 i 17 grudnia 2015 Procedury prowadzenia działaności - freegass - 2017-02-10 UDT w Białymstoku wychodząc na przeciw oczekiwaniom organizuje szkolenie z zakresu m.in. wymaganych procedur i dokumentacji. Szkolenie 17 marca. Procedury prowadzenia działaności - kris11 - 2017-02-10 Szkolenia dla przedsiębiorców prowadzi ten kto będzie kontrolował czyli UDT... nie ma na tym szkoleniu żadnych gotowców, ale wyjaśnione jest ogólnikowo czym się kierować podczas sporządzania dokumentacji... koszt około 200pln...Myślę że warto... |