![]() |
|
7 klimatyzatorków - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: 7 klimatyzatorków (/showthread.php?tid=5783) |
7 klimatyzatorków - market - 2012-01-21 Witam po długiej przerwie Planowałem w zeszłym roku zamontować 14 klimatyzatorów w pomieszczeniach (40m.2),które wynajmuję dla sklepikarzy. Sfinalizowałem 5 pomieszczeń i nie ukrywam,że dzięki temu forum w atrakcyjnej cenie. Nie napiszę kto mi sprzedał i zamontował 5 szt 3,5 KW ale teraz chciałbym kolejne 7 kpl. Proszę o oferty Pomieszczenia na parterze,krótki montaż przez ścianę 7 klimatyzatorków - eryk_wiking - 2012-01-21 A miejsce montażu mamy zgadnąć ? 7 klimatyzatorków - market - 2012-01-21 Konin 7 klimatyzatorków - mateusz13236 - 2012-01-21 odezwij się na pw 7 klimatyzatorków - Bobek - 2012-01-21 Dlaczego nie zadzwonisz do firmy, która montowała Ci ostatnio? Czyżby coś było nie tak...?!?
7 klimatyzatorków - eryk_wiking - 2012-01-21 Poprostu liczy ze powstała kolejna nowa firma, albo inna która ma nóż na gardle i zrobi to jeszcze taniej. 7 klimatyzatorków - market - 2012-01-21 eryk_wiking napisał(a):Poprostu liczy ze powstała kolejna nowa firma, albo inna która ma nóż na gardle i zrobi to jeszcze taniej. Dokładnie i znalazłem ,nawet kilka. pozdrawiam 7 klimatyzatorków - Bobek - 2012-01-21 Cena czyni cuda... Ale co się dziwić, jak już montują hydraulicy, elektrycy i budowlańcy... (bez urazy dla większości) No to się ciesz kolego, tylko nie pisz, jak coś Ci nie będzie działać, albo będziesz miał problem...
7 klimatyzatorków - Bobek - 2012-01-21 Ja jak znajduję jakąś firmę i jestem z nich zadowolony, to daję im kolejne zlecenia. Nie szukam tańszych bo jest takie fajne powiedzenie: "jestem zbyt biedny, żeby oszczędzać" Zrobisz jak będziesz chciał, ale przytoczę jeszcze jedno powiedzenie: :chytry dwa razy traci", żeby w Twoim przypadku się nie sprawdziło
7 klimatyzatorków - eryk_wiking - 2012-01-21 market napisał(a):eryk_wiking napisał(a):Poprostu liczy ze powstała kolejna nowa firma, albo inna która ma nóż na gardle i zrobi to jeszcze taniej. Rozumiem Ciebie, że chcesz coś taniej, ale niestety to tak jak z każdym rodzajem produktu (którym usługi montażowe również są). Mielonką z marketu za 7 zł/kg też się najjesz, ale z jakiś powodów wolisz coś dobrego co kosztuje 4 razy tyle. Jak ktoś montuje tanio, to: -nie ma pojęcia albo narzedzi (nie poniósł kosztów zakupu dobrych=drogich gratów) wiec moze leciec po taniosci -leci jak najszybciej z robotą, jak sie jakaś rurka zagnie (a Ty tego nie dostrzesz nawet sojąc non stop nad nim) to nie bedzie bawił sie w poprawki tylko dalej ogień bo nie ma czasu/kasy na poprawki Rób jak chcesz, tylko potem nie płacz że coś nie działa, albo że zaraz po gwarancji coś poleciało. Okres gwarancji przelata wiekszość spartolonych montaży, tylko kto bedzie za to płacił ? 7 klimatyzatorków - Bock - 2012-01-22 kolego z marketu pochwal się chociaż za ile Ci zamontowano te 5 wcześniejszych jednostek i jaka to firma(klimatyzacji) że tak tanio i działają. Pamiętaj że to są tylko urządzenia i bez odpowiedniej obsługi wcześniej czy później się posypią. pzdr 7 klimatyzatorków - Bock - 2012-01-22 miki121 napisał(a):A czym tak naprawdę się różni split np. McQuay od Fujitsu??? No niczym się nie różni, nawet produkuje to ta sama fabryka tylko cena jest inna i gwarancja dłuższa <hahaha>
|