![]() |
|
Świadectwo kwalifikacji - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Świadectwo kwalifikacji (/showthread.php?tid=5802) |
Świadectwo kwalifikacji - michu - 2012-01-22 Witam Wszystkich,mam zamiar podejść do egzaminu na świadectwo kwalifikacji ,ale bez wstępnego kursu ,i mam pytanie jakich pytań mogę się tam spodziewać ,dziękuje za pomoc Świadectwo kwalifikacji - crocens - 2012-01-22 z ochrony środowiska w kontekście obowiązujących ustaw oraz technicznych dotyczących ogólnopojętej wiedzy chłodniczej z naciskiem na te pierwsze. Świadectwo kwalifikacji - awax - 2012-01-22 Podstawowe pytanie to:"czy uiścił Pan opłatę za egzamin" A tak na poważnie to nie spotkałem się z eksternistyczną formą egzaminu,chociaż przepisy pozwalają na wydanie świadectwa na podstawie udokumentowanego doświadczenia zawodowego Świadectwo kwalifikacji - wit - 2012-01-22 są eksternistyczne formy. niby normalny kurs i egzamin -płatne za każdą część. -ale niektóre osoby nie muszą uczestniczyć w kursie i mogą podejść do samego egzaminu. doświadczenie zawodowe + wykształcenie techniczne. i można przystąpić tylko do egzaminu. ps. kiedyś -dawno... tak wyszło, że na moim pierwszym kursie chłodniczym -gdzie jakiś papier musiałem zdobyć... z powodu nieobecności jednego z prowadzących -przez kilkanaście godzin prowadziłem wykłady... potem zdawałem egzamin... prawo było takie, że mogłem prowadzić wykłady na takich kursach -a nawet mogłem być członkiem komisji egzaminacyjnej. Ale... bez zdania egzaminu osobiście nie wolno mi było wziąć przysłowiowego śrubokręta do reki. Musiałem skończyć kurs i zdać egzaminy... "jakie może być najwyższe ciśnienie skraplania ?" -prawidłowa -i jedyna akceptowalna odpowiedź brzmiała... -"do czerwonej kreski" Świadectwo kwalifikacji - michu - 2012-01-22 sprawa wygląda tak kurs 16 godzin i na końcu egzamin 800 pln netto sam egzamin 100 pln netto i dlatego pytam o rodzaj egzaminu tzn.testu i jakich pytań mogę się tam spodziewać ? po prostu czuje się w miarę na siłach i chcę troszkę kasy zaoszczędzić Świadectwo kwalifikacji - awax - 2012-01-22 michu napisał(a):sprawa wygląda takJeżeli kurs 700 ,a egzamin 100 to pytania będą trudne i odpowiedzi znane tylko dla uczestników kursu. Oczywiście Piszesz o certyfikacji "ozonowej"na R12,R22 ???? Świadectwo kwalifikacji - michu - 2012-01-22 chce pisać dokładnie w zakresie substancji kontrolowanych tzn R-12,R-22 Świadectwo kwalifikacji - michu - 2012-01-22 a z tego co wyczytałem to jest to test składający się z 40 pytań i na 33 trzeba poprawnie odpowiedzieć jak nie to poprawka po upływie 30 dni Świadectwo kwalifikacji - awax - 2012-01-22 Dokładnie to będzie "świadectwo kwalifikacji w zakresie substancji zubożających warstwę ozonową" Kontrolowanymi są obecnie wszystkie lecz nie wszystkie wymagają certyfikacji. Żonglerka słowami "kontrolowane" i "zubożające warstwę ozonową"to taka mała dezinformacja,chwyt marketingowy Świadectwo kwalifikacji - wit - 2012-01-22 pytania niekoniecznie będą trudne -choć łatwe też nie są... -będą typowe -niezależnie czy jest się uczestnikiem kursu czy nie takie same -pytania ustalane są odgórnie -i losowany jest zestaw na dany egzamin. Świadectwo kwalifikacji - tommatiz - 2012-01-22 michu napisał(a):sprawa wygląda tak Pytania są bardziej z zakresu prawnego i ochrony środowiska. Będąc na kursie dostajesz materiały z których na egzaminie możesz korzystać. Aby zaliczyć to musisz z 40 odpowiedzieć na 30 pytań. Mając materiały wcale nie znaczy że bez problemowo się zaliczy egzamin bo jest jeszcze CZAS w którym masz to napisać . Jestem po odświeżeniu Świadectwa i uporałem się bez większego problemu ale nie ukrywam że kilka pytań to czarna magia której zwykły technik monter czy serwisant nie wykorzysta. Pzdr
Świadectwo kwalifikacji - Szymonss - 2012-01-27 Ja ostatnio zdałem świadectwo kwalifikacji w COCH Kraków, mają dofinansowane szkolenia z unii i płaciłem jakieś 350zł. 2 dni szkolenia od 8 do 16 i ostatniego dnia egzamin tak jak pisali koledzy 40 pytań na min 33 możesz odpowiedzieć, z tym nie ma stresu bo jak mnie więcej kumasz temat do 3/4 napiszesz z głowy a reszte możesz wziąć z książki szkoleniowej gdzie jest wszystko egzamin praktyczny wymaga już trochę wiedzy ale nie ma tragedii.
Świadectwo kwalifikacji - mg - 2012-01-27 Szymonss napisał(a):Ja ostatnio zdałem świadectwo kwalifikacji w COCH Kraków, mają dofinansowane szkolenia z unii i płaciłem jakieś 350zł. 2 dni szkolenia od 8 do 16 i ostatniego dnia egzamin tak jak pisali koledzy 40 pytań na min 33 możesz odpowiedzieć, z tym nie ma stresu bo jak mnie więcej kumasz temat do 3/4 napiszesz z głowy a reszte możesz wziąć z książki szkoleniowej gdzie jest wszystko A najlepsze są dziewczyny z hotelu
Świadectwo kwalifikacji - peen - 2012-01-28 Widzę, że kolejna osoba ma dość biurowej bezproduktywności :-) Świadectwo kwalifikacji - mg - 2012-01-28 mg napisał(a):Szymonss napisał(a):Ja ostatnio zdałem świadectwo kwalifikacji w COCH Kraków, mają dofinansowane szkolenia z unii i płaciłem jakieś 350zł. 2 dni szkolenia od 8 do 16 i ostatniego dnia egzamin tak jak pisali koledzy 40 pytań na min 33 możesz odpowiedzieć, z tym nie ma stresu bo jak mnie więcej kumasz temat do 3/4 napiszesz z głowy a reszte możesz wziąć z książki szkoleniowej gdzie jest wszystko "Ziębiczki"
Świadectwo kwalifikacji - Bock - 2012-01-29 a orientujecie się może ile kosztuje odnowienie świadectwa SZWO (w Krakowie) bo mi też nie długo się kończy? Świadectwo kwalifikacji - łysy45 - 2012-01-29 Kolego Bock a czym jest ten temat .Na stronie COCH Kraków jest wszystko na temat wraz z cenami.Ja płaciłem w listopadzie około 250 zł z noclegami pozdrawiam piotr Świadectwo kwalifikacji - Bock - 2012-01-30 no i już wszystko wiem dzięki |