![]() |
|
skoda octavia,VW jetta,Mercedes e klasa okular ? - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: skoda octavia,VW jetta,Mercedes e klasa okular ? (/showthread.php?tid=6050) |
skoda octavia,VW jetta,Mercedes e klasa okular ? - Lee11 - 2012-04-26 Witam.Proszę o pomoc. 1.Skoda octavia rok 2007 2 szt. Puste układy.Jakieś słabe punkty tego modelu? Próba na azocie niby ok. Po napełnieniu czynnikiem jedna trzyma ok 5 miesięcy druga ok 1-2 miesiace -relacje właścicieli. 2.Vw jetta rok 2008 klimatronik ,temp zew 17°C nastawy na LO ciśnienia LP 3,HP 8-10. Min.temp. u wylotu z kratek nawiewowych 11-10°C,klient chciałby zimniej ?3.Mercedes e klasa rok 1997 klimatronik układ pusty świeci przycisk econ. Po napełnieniu brak reakcji kompresor stoi econ świeci nadal. Proszę o rady i POZDRAWIAM. skoda octavia,VW jetta,Mercedes e klasa okular ? - awax - 2012-04-26 Może do jakiegoś serwisu autoklimatyzacji zaprowadzić te autka? skoda octavia,VW jetta,Mercedes e klasa okular ? - Lee11 - 2012-04-26 Też tak myślę :lol: skoda octavia,VW jetta,Mercedes e klasa okular ? - Lee11 - 2012-04-26 No cóż, każde forum tematyczne jest czasami pomocne, powstaje i jest tworzone po to aby ktoś mógł się czegoś z niego dowiedzieć. Niezainteresowani raczej tu nie wchodzą. No ale... dzięki za wysiłek i okazaną pomoc.Nie każdy jest tak wszechwiedzący jak ty. Pozdrawiam skoda octavia,VW jetta,Mercedes e klasa okular ? - awax - 2012-04-27 Lee11 napisał(a):No cóż, każde forum tematyczne jest czasami pomocne, powstaje i jest tworzone po to aby ktoś mógł się czegoś z niego dowiedzieć. Niezainteresowani raczej tu nie wchodzą. No ale... dzięki za wysiłek i okazaną pomoc.Nie każdy jest tak wszechwiedzący jak ty. PozdrawiamJa równiez pozdrawiam i zapewniam ,że chętnie podzielę się swoją wiedzą z każdym kto traktuje ten zawód poważnie. Jeżeli oczekujesz pomocy to daj coś również od siebie. Zapraszam do włączenia się do KCICHIK lub innej organizacji i nie oczekuj prezentów w postaci darmowych porad odnośnie całej listy awarii w autkach. Inna sprawa,że poziom akurat tych pytań nie jest imponujący i tak: 1.szukać nieszczelności wszelkimi metodami,w przypadku gdy schodzi po dłuższym czasie szczególnie zwrócić uwagę na stronę ssącą i uszczelnienie czołowe kompresora,w drugim przypadku na skraplacz; 2Jeżeli klient chce zimniej to niech kupi sobie izotermę,zmniejsz nadmuch na min i po jakimś czasie pokażesz mu ,że ma niżej; 3,nie obejdzie się bez diagnozy komputerowej,KTS lub inny podobny przyrząd Czy to takie skomplikowane?nie ma złotych środków Pozdrawiam skoda octavia,VW jetta,Mercedes e klasa okular ? - Lee11 - 2012-04-29 Witam AWAX. Moja odpowiedź była kierowana do innej osoby która mi odpisała -ingerencja moderatora. Co do pytania 1, zapytałem w prosty sposób,chodziło mi o słabe punkty tego modelu tak jak np.opel astra G lecą skraplacze. W przypadku pytania 2 jak zauważyłeś sam się śmieję i zastanawiam, lecz coraz częściej spotykam się z opinią iż właściciele nowo zakupionych aut porównują je do wcześniej posiadanego modelu, marki. I tu padają słowa "Panie tamten to mi mroził" często tyczy się to właśnie VW. Zmniejszam prędkość nawiewu tak ja piszesz. Pytanie 3 zadałem ponieważ to mój pierwszy przypadek tego modelu z tymi objawami. Mogę tu otwarcie powiedzieć że nie mam kilkunastoletniego doświadczenia jak pewnie wielu tu piszących. Dziękuję za okazane zainteresowanie i odpowiedź. POZDRAWIAM skoda octavia,VW jetta,Mercedes e klasa okular ? - awax - 2012-04-29 Kolego Lee11 pomimo,że nie Masz kilkunastoletniego doświadczenia to pewnie niejednokrotnie miałeś Klienta,który informował Ciebie co jest zepsute i co Masz zrobić. To są najczęściej ludzie ,którzy właśnie wchodzą na otwarte fora i sami diagnozują swoją usterkę. Pomagajmy sobie wzajemnie,ale nie szkodząc jednocześnie. |