Forum Klimatyzacja
UDT w chłodnictwie. - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Hyde Park (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Wątek: UDT w chłodnictwie. (/showthread.php?tid=6171)

UDT w chłodnictwie. - awax - 2012-05-21

Może podyskutujemy na temat w jakim zakresie urządzenia chłodnicze podlegają Urzędowi Dozoru Technicznego?Myślę,że część Kolegów Może być zaskoczona.
Zapraszam do działu dla członków KCICHIK lub na czat

UDT w chłodnictwie. - mentor12 - 2012-05-22

Znam mordercę ale go nie ujawnię na ogólno-dostępnym.To moje stwierdzenie.Chyba te przepisy nie są chronione przez stowarzyszenia a temat można podjąć na otwartym forum nie mając nic do ukrycia bo chyba warto chronić środowisko naturalne nie szepcąc tylko o tym a głośno mówiąc mając na uwadze nasze potomstwo i środowisko naturalne.Czy ukrywanie przepisów w stowarzyszeniach odnośnie ochrony środowiska naszego jest odpowiednią polityką w zakresie ochrony środowiska naturalnego?Czy ignorancją osób ktore w sposoNie dokończęTego.Bo uważam że ukrywanie Norm i przepisow jest dziecinnym rozwiązaniem .Jest strona internetowa dotycząca wszelkich przepisów i norm ale niestety płatna.Czy wy jako obywatele uważacie aby poczytać ustawy normy i rozporządzenia musimy za to płacić ?

UDT w chłodnictwie. - awax - 2012-05-22

"Jest strona internetowa dotycząca wszelkich przepisów i norm ale niestety płatna.Czy wy jako obywatele uważacie aby poczytać ustawy normy i rozporządzenia musimy za to płacić ?"

Płaci się nie za możliwość poczytania Ustaw,płaci się za ogromną pracę polegającą na wyselekcjonowaniu w gąszczu przepisów tych ,które dotyczą problemu.
Co do tego jakie elementy układów chłodniczych podlegają UDT i jakie mamy w związku z tym obowiązki to przecież Możesz poczytać w internecie.
Ja poświęciłem na to sporo czasu ponadto trzykrotnie spotykałem się z kompetentnymi ludzmi z UDT oraz obecnie wspólnie przygotowujemy zestawienie tych norm oraz szkolenia w tym względzie.
Wszystko to robię jako prezes Krajowego Centrum Innowacji Chłodnictwa I Klimatyzacji,a więc dla członków Centrum.
Może Ty zrobisz to bezinteresownie dla pozostałych????
Powodzenia

Obywatel ma prawo czytać prawa.Nie każdy obywatel potrafi z tego prawa skorzystać.A ty je ukrywasz.Tylko nie wiem po co mając na uwadze ochronę środowiska?

Ja niczego nie ukrywam.
Wszystkie te przepisy są w internecie ogólnodostępne.
Ja nie widzę jedyniie powodu abym miał je bezinteresownie wyszukiwać i selekcjonować.
Do Krajowego Centrum Innowacji Chłodnictwa I Klimatyzacji może wstąpić KAŻDY związany z branżą.Wpisowe to jedyne 50 zł. i składka roczna 200.
Z tych właśnie środków finansowane są prace związane m.in. z tym tematem.
Wstąp do Centrum ,a otrzymasz za darmo wszelkie informacje.możesz także poszukac ich samodzielnie.

A tak ponadto nie rób z prawa i norm tematu TABU.

ILE RAZY mam Tobie pisać,że nie robię żadnego TABU.To nie ja publikuję te Akty prawne.
Poszukaj Sobie w necie,albo zgłoś się na jakieś szkolenia,pewnie wszyscy organizują takie bezpłatnie.
Poza tym zadziwiasz mnie,czyżby ten temat był Tobie nieznany???????????

UDT w chłodnictwie. - mentor12 - 2012-05-23

Mnie zadziwia podejście człowieka doświadczonego w zakresie nie podzielającego się z przepisami dotyczącymi
UDT a mającymi wpływ na bezpieczną pracę tych urządzeń.awax zawsze warto pouczać bez interesownie mając na uwadze przyszłość.Komentarz-Nie moja sprawa że zgineli mogli się zapisać.Fakt że poszukanie wymaga czasu.Ale faktem jest też czy take postępowanie jest moralne?To moja uwaga.a każdy może mieć inne zdanie.

UDT w chłodnictwie. - awax - 2012-05-23

Mentor,w czym problem?pouczaj.

UDT w chłodnictwie. - mentor12 - 2012-05-23

Jak napisałem.W Etyce