![]() |
|
UDT w chłodnictwie. - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Hyde Park (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=16) +--- Wątek: UDT w chłodnictwie. (/showthread.php?tid=6171) |
UDT w chłodnictwie. - awax - 2012-05-21 Może podyskutujemy na temat w jakim zakresie urządzenia chłodnicze podlegają Urzędowi Dozoru Technicznego?Myślę,że część Kolegów Może być zaskoczona. Zapraszam do działu dla członków KCICHIK lub na czat UDT w chłodnictwie. - mentor12 - 2012-05-22 Znam mordercę ale go nie ujawnię na ogólno-dostępnym.To moje stwierdzenie.Chyba te przepisy nie są chronione przez stowarzyszenia a temat można podjąć na otwartym forum nie mając nic do ukrycia bo chyba warto chronić środowisko naturalne nie szepcąc tylko o tym a głośno mówiąc mając na uwadze nasze potomstwo i środowisko naturalne.Czy ukrywanie przepisów w stowarzyszeniach odnośnie ochrony środowiska naszego jest odpowiednią polityką w zakresie ochrony środowiska naturalnego?Czy ignorancją osób ktore w sposoNie dokończęTego.Bo uważam że ukrywanie Norm i przepisow jest dziecinnym rozwiązaniem .Jest strona internetowa dotycząca wszelkich przepisów i norm ale niestety płatna.Czy wy jako obywatele uważacie aby poczytać ustawy normy i rozporządzenia musimy za to płacić ? UDT w chłodnictwie. - awax - 2012-05-22 "Jest strona internetowa dotycząca wszelkich przepisów i norm ale niestety płatna.Czy wy jako obywatele uważacie aby poczytać ustawy normy i rozporządzenia musimy za to płacić ?" Płaci się nie za możliwość poczytania Ustaw,płaci się za ogromną pracę polegającą na wyselekcjonowaniu w gąszczu przepisów tych ,które dotyczą problemu. Co do tego jakie elementy układów chłodniczych podlegają UDT i jakie mamy w związku z tym obowiązki to przecież Możesz poczytać w internecie. Ja poświęciłem na to sporo czasu ponadto trzykrotnie spotykałem się z kompetentnymi ludzmi z UDT oraz obecnie wspólnie przygotowujemy zestawienie tych norm oraz szkolenia w tym względzie. Wszystko to robię jako prezes Krajowego Centrum Innowacji Chłodnictwa I Klimatyzacji,a więc dla członków Centrum. Może Ty zrobisz to bezinteresownie dla pozostałych???? Powodzenia UDT w chłodnictwie. - mentor12 - 2012-05-22 Obywatel ma prawo czytać prawa.Nie każdy obywatel potrafi z tego prawa skorzystać.A ty je ukrywasz.Tylko nie wiem po co mając na uwadze ochronę środowiska? UDT w chłodnictwie. - awax - 2012-05-22 Ja niczego nie ukrywam. Wszystkie te przepisy są w internecie ogólnodostępne. Ja nie widzę jedyniie powodu abym miał je bezinteresownie wyszukiwać i selekcjonować. Do Krajowego Centrum Innowacji Chłodnictwa I Klimatyzacji może wstąpić KAŻDY związany z branżą.Wpisowe to jedyne 50 zł. i składka roczna 200. Z tych właśnie środków finansowane są prace związane m.in. z tym tematem. Wstąp do Centrum ,a otrzymasz za darmo wszelkie informacje.możesz także poszukac ich samodzielnie. UDT w chłodnictwie. - mentor12 - 2012-05-22 A tak ponadto nie rób z prawa i norm tematu TABU. UDT w chłodnictwie. - awax - 2012-05-22 ILE RAZY mam Tobie pisać,że nie robię żadnego TABU.To nie ja publikuję te Akty prawne. Poszukaj Sobie w necie,albo zgłoś się na jakieś szkolenia,pewnie wszyscy organizują takie bezpłatnie. Poza tym zadziwiasz mnie,czyżby ten temat był Tobie nieznany??????????? UDT w chłodnictwie. - mentor12 - 2012-05-23 Mnie zadziwia podejście człowieka doświadczonego w zakresie nie podzielającego się z przepisami dotyczącymi UDT a mającymi wpływ na bezpieczną pracę tych urządzeń.awax zawsze warto pouczać bez interesownie mając na uwadze przyszłość.Komentarz-Nie moja sprawa że zgineli mogli się zapisać.Fakt że poszukanie wymaga czasu.Ale faktem jest też czy take postępowanie jest moralne?To moja uwaga.a każdy może mieć inne zdanie. UDT w chłodnictwie. - awax - 2012-05-23 Mentor,w czym problem?pouczaj. UDT w chłodnictwie. - mentor12 - 2012-05-23 Jak napisałem.W Etyce |