![]() |
|
golf 3 wszystko ok a nie chłodzi - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: golf 3 wszystko ok a nie chłodzi (/showthread.php?tid=6172) |
golf 3 wszystko ok a nie chłodzi - krzysiek123 - 2012-05-22 witam nie wiem od czego zacząc , może od tego że pierwszy raz w życiu korzystam z forum a może inaczej pierwszy raz pisze na forum bo zawsze znajdowałem odpowiedzi a pomóc raczej nie mogłem opisze mój problem zmieniłem sprężarke osuszacz zawór rospężny ciśnienia są ok a z nawiewów leci powietrze 15 stopni podpiołem pod komputer pojawił się problem błąd 00796 czy przez to tak mi działa klima dodam że sprężarka osuszacz i zawór są nowe golf 3 wszystko ok a nie chłodzi - Shitashii - 2012-05-22 Mimo, że to nie ten dział (pewnie będzie przeniesionko), to napisz chociaż jakie były te ciśnienia. golf 3 wszystko ok a nie chłodzi - krzysiek123 - 2012-05-22 niskie 2 , 3 a wysokie 16 golf 3 wszystko ok a nie chłodzi - krzysiek123 - 2012-05-22 martwi mnie ten błąd czy to może miec taki wpływ golf 3 wszystko ok a nie chłodzi - Shitashii - 2012-05-22 A czy wyświetlający się komunikat "PULL UP! PULL UP!" może mieć jakiś wpływ na podróż? Kolego, ja nie znam tego błędu, ale dopóki go nie odczytasz, to skąd można wiedzieć? Może to wina klap/przepustnic powietrza ? golf 3 wszystko ok a nie chłodzi - krzysiek123 - 2012-05-22 796 Czujnik temperatury powietrza za dmuchawą - V42 golf 3 wszystko ok a nie chłodzi - awax - 2012-05-22 W takim wypadku właśnie przydaje się przegrzanie.Jeżeli jest ok klapy lub filtr itp .Jeżeli przegrzanie za duże to czynnik itp. golf 3 wszystko ok a nie chłodzi - krzysiek123 - 2012-05-22 jest to czujnik temp. wew w aucie z tego co przez ten czas zdażyłem popatrzec golf 3 wszystko ok a nie chłodzi - krzysiek123 - 2012-05-22 w jakim przypadku bo nie kumam do końca golf 3 wszystko ok a nie chłodzi - awax - 2012-05-22 W przypadku gdy ciśnienia w normie,a chłodzenia brak. Po prostu trzeba ustalić czy brak odbioru ,czy brak wydajności.? Warto zrozumieć co się dzieje w poszczególnych częściach układu i wtedy bez narzędzi można wstępnie zdiagnozować. Temperatury rur przy zaworze rozprężnym to 80% do diagnozy Takie tematy są właśnie na szkoleniach w Centrum. golf 3 wszystko ok a nie chłodzi - krzysiek123 - 2012-05-22 Tak na chłopski rozum to odbiór jest bo wiatraki pracują jak szalone pompując powietrze z zewnątrz A wydajnośc chyba dobra jak ciśnienia dobre wentylatory na chłodnicy pracują na dwóch biegach golf 3 wszystko ok a nie chłodzi - awax - 2012-05-23 Tak na chłopski rozum to jeżeli wentylatory skraplacza chodzą i skraplacz gorący to znaczy,że oddaje ciepło na zewnątrz.Jako,że w przyrodzie nic nie ginie to gdzieś musi je odbierać.Może pracuje jednocześnie nagrzewnica bo klapy mieszają powietrze. Cudów nie ma golf 3 wszystko ok a nie chłodzi - hubertox - 2012-05-23 Spróbuj upuścić czynnika te ciśnienie jest trochę spore chyba, że napełniona klima przy temp zewnętrznej 32 stopnie. Jeżeli wentylatory pracują jak dzikie może być przepełniona instalacja. Dodaj gazu do 3,5- 4 tys obrotów i zobacz czy wyłącza sprzęgło w sprężarce. Na tabliczce jest przeważnie tolerancja + - 50 g zaczynam zawsze od dolnej granicy. |