![]() |
|
wskazania hp - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: wskazania hp (/showthread.php?tid=6312) Strony:
1
2
|
wskazania hp - lolek - 2012-06-26 Witam mam pytanie czym moze byc spowodowane drganie zegara hp im wieksze obciązenie układu tym drgania sie powiekszaja ? skraplacz ?? wskazania hp - plusz730 - 2012-06-26 Czy to nowa zagadka na między weekend?? wskazania hp - lolek - 2012-06-26 plusz730 napisał(a):Czy to nowa zagadka na między weekend?? jak widac wyzej to pytanie wskazania hp - barbie - 2012-06-26 kup manometry z gliceryną w środku . wskazania hp - lolek - 2012-06-26 barbie napisał(a):kup manometry z gliceryną w środku . mam na mysli manometry w kombajnie texa .. myslałem ze stosują jakies markowe wskazania hp - plusz730 - 2012-06-26 Poza tym na szkoleniu chyba mówili co się dzieje z układem jak manometry drżą. wskazania hp - mg - 2012-06-26 Moim zdaniem sprężarka pracuje już tylko na jednym tłoku. Jeden serwis na wulkanizacji jeden tłok mniej. Stąd to pulsowanie wskazania hp - plusz730 - 2012-06-26 mg napisał(a):Moim zdaniem sprężarka pracuje już tylko na jednym tłoku.Źle. Jeden tłok nie pracuje z pozostałych, podobnie jak w pompie CR. Po prostu jest tam zawór odcinający jeden tłoczek. Stąd to pulsowanie. wskazania hp - mg - 2012-06-26 A może to drżenie jest spowodowane wibracjami od silnika? wskazania hp - awax - 2012-06-26 Ja sądzę,że to pogoda.Zimno to i drży wskazania hp - awax - 2012-06-26 lolek napisał(a):Witam mam pytanie czym moze byc spowodowane drganie zegara hp im wieksze obciązenie układu tym drgania sie powiekszaja ? skraplacz ?? A co miałby skraplacz z tym mieć wspólnego? wskazania hp - lolek - 2012-06-26 awax napisał(a):lolek napisał(a):Witam mam pytanie czym moze byc spowodowane drganie zegara hp im wieksze obciązenie układu tym drgania sie powiekszaja ? skraplacz ?? Manometr drzy i rosnie cisnienie wskazania hp - awax - 2012-06-26 Trzeba szukać dlaczego ciśnienie pulsuje w 90% sprężarka w 10% filtr lub zawór wskazania hp - plusz730 - 2012-06-26 lolek napisał(a):albo pomagasz doradzasz albo nie zajmuj tu miejscaPewnie by Ci pomógł i doradził, gdybyś nie zadawał pytań podstawowych, na których pewnie nie było odpowiedzi w Tiptopolu. wskazania hp - awax - 2012-06-26 Co do szkoleń to trzeba rozróżnić te "marketingowe" oraganizowane przez dystrybutorów.Tam chodzi o to żeby sprzedać określony towar i uzasadnić jaki to wspaniały produkt wskazania hp - lolek - 2012-06-26 awax napisał(a):Trzeba szukać dlaczego ciśnienie pulsuje w 90% sprężarka w 10% filtr lub zawórdzieki awax Klima jest w pełni sprawna ale manometr hp drży spotkałem sie juz z takim przypadkiem dwa razy Doradzacie tylko domowym naprawiaczom albo trzeba byc na szkoleniu w Szczecinku i wtedy jest ok wskazania hp - lolek - 2012-06-26 awax napisał(a):Co do szkoleń to trzeba rozróżnić te "marketingowe" oraganizowane przez dystrybutorów.Tam chodzi o to żeby sprzedać określony towar i uzasadnić jaki to wspaniały produkt Jesli chodzi o szkolenia to pisalem juz ze interesuje mnie wasze szkolenia ale po sezonie jak mam wiecej czasu . Informacyjnie : nie jestem wulkanizatorem tylko mechanikiem wskazania hp - awax - 2012-06-26 lolek napisał(a):awax napisał(a):Trzeba szukać dlaczego ciśnienie pulsuje w 90% sprężarka w 10% filtr lub zawórdzieki awax Na szkoleniu na pewno dowiedziałbyś się jak działają płyty zaworowe i co się dzieje gdy np któraś pęknie Jeżeli jeden z tłoków nie pracuje prawidłowo to klima będzie udawała sprawną "w pełni" wskazania hp - lolek - 2012-06-26 plusz730 napisał(a):lolek napisał(a):albo pomagasz doradzasz albo nie zajmuj tu miejscaPewnie by Ci pomógł i doradził, gdybyś nie zadawał pytań podstawowych, na których pewnie nie było odpowiedzi w Tiptopolu. To chyba normalne ze zadaje proste pytanie po to jest to forum a niektórzy sa złosliwi i tyle czy to nie przyjemnosc służyc swoją wiedzą ? wskazania hp - awax - 2012-06-26 Lolek,nie wiem jak inni,ale dla mnie to przyjemność móc komuś pomóc. Uważam jednak,że trzeba wiedzieć komu się pomaga i robienie tego publicznie szkodzi interesom branży. Dlatego właśnie na szczegółowe porady ode mnie Możesz liczyć ale na zamkniętym subforum KCICHIK.Tam do uzyskania dostępu trzeba zrezygnować z anonimowosci. Zapraszam wskazania hp - mg - 2012-06-26 lolek napisał(a):Bardzo przyjemnie, najprzyjemniej jest służyć wiedzą będąc klientem.plusz730 napisał(a):lolek napisał(a):albo pomagasz doradzasz albo nie zajmuj tu miejscaPewnie by Ci pomógł i doradził, gdybyś nie zadawał pytań podstawowych, na których pewnie nie było odpowiedzi w Tiptopolu. wskazania hp - lolek - 2012-06-26 awax napisał(a):Lolek,nie wiem jak inni,ale dla mnie to przyjemność móc komuś pomóc. Racja ale biorąc pod uwage ilosc postów na tym forum sadze ze choć 30% to porady wskazania hp - lolek - 2012-06-26 ..i miło popatrzec jaka dyskusja sie wywiązała ale szkoda ze nie na temat posta wskazania hp - awax - 2012-06-26 lolek napisał(a):..i miło popatrzec jaka dyskusja sie wywiązała ale szkoda ze nie na temat postaSzczegółowo na temat to zapraszam na zamknięte lub zawsze Możesz zadzwonić. Sam chyba byś nie chciał ,żeby Klient oskarżył Ciebie o fuchę bo ciśnienie skacze,a zostawiając tak robisz fuszerkę. Przemyśl to wskazania hp - obserwator - 2012-06-26 Myślę, że temat został wyczerpany. Zamykam |