Forum Klimatyzacja
Witam forumowiczów ;-) - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Witam forumowiczów ;-) (/showthread.php?tid=6376)

Witam forumowiczów ;-) - azydek - 2012-07-09

Witam Wszystkich forumowiczów.

Chciałbym się ze wszystkimi przywitać, a moja obecność na tym forum wzięła się z tego iż zamontowałem sobie klimatyzator w mieszkanku. Drobnostka a cieszy :-)

Pomieszczenie o powierzchni 37m2, kubatura 96m3, 4,5m2 otworu okiennego od północy, urządzenie LG split G12AH (3,5kW).

Pozdrawiam.

Witam forumowiczów ;-) - klimatolog - 2012-07-09

Ja bardzo się cieszę.Ja ostatnio za montowałem sobie nowy telewizor.Działa ale za cholerkę nie wiem na jakiej zasadzie on działa.

Witam forumowiczów ;-) - azydek - 2012-07-09

klimatolog napisał(a):Ja bardzo się cieszę.Ja ostatnio za montowałem sobie nowy telewizor.Działa ale za cholerkę nie wiem na jakiej zasadzie on działa.

No i fajnie. Ale mało mnie interesuje czy wiesz jak coś działa czy nie.
Zrozumiałem podtekst który insynuujesz nie znając moich kompetencji.

BTW. pisze się zamontowałem a nie za montowałem. A z własnego doświadczenie wiem, że telewizory się podłącza a nie montuje. Ale metodą dedukcji to może zamontowałeś w sensie "na ścianie" ale jeśli z tego powodu nie wiesz na jakiej zasadzie dział to już pozostawię bez komentarza.

Klimatyzatory przenośne też się podłącza a nie montuje.A to nie FORUM polonistyczne.

Przepraszam.azydek.

Witam forumowiczów ;-) - azydek - 2012-07-10

:-) Nic nie szkodzi. Pozdrawiam klimatologa

Miłego dnia.

Witam forumowiczów ;-) - awax - 2012-07-10

azydek napisał(a):Witam Wszystkich forumowiczów.

Chciałbym się ze wszystkimi przywitać, a moja obecność na tym forum wzięła się z tego iż zamontowałem sobie klimatyzator w mieszkanku. Drobnostka a cieszy :-)

Pomieszczenie o powierzchni 37m2, kubatura 96m3, 4,5m2 otworu okiennego od północy, urządzenie LG split G12AH (3,5kW).

Pozdrawiam.

Może warto by było zgłosić działalność gospodarczą i świadczyć usługi serwisowe w tym zakresie?

Może i warto. Działalność mam zgłoszoną... ale nie świadczę usług serwisowych akurat w tym temacie.

Witam forumowiczów ;-) - p.obelix - 2012-07-10

Witam Cię azydek. To te lg g12ah jest jeszcze w sprzedaży, toż to zabytek Smile

Witam forumowiczów ;-) - kubabaku - 2012-07-10

azydek...wszyscy cieszą się twoim szczęściem

Zdobyłem za naprawdę śmieszną cenę i zamontowałem :-)

Z tego co się dopatrzyłem to rok prod. 2007 / montażu 2008.

Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym modelem? Generalnie za dużo w sieci na temat tej jednostki nie znalazłem.

Witam forumowiczów ;-) - klimatolog - 2012-07-10

Cena naprawy nie zawsze jest śmieszna.

Witam forumowiczów ;-) - p.obelix - 2012-07-10

Bardzo nieszczelne jednostki zewnętrzne i slabe kondensatory Smile

Witam forumowiczów ;-) - aminokwas - 2012-07-10

azydek napisał(a):Witam Wszystkich forumowiczów
Cześć,
Gratuluję udanej pracy Smile

Z tego wynika, że zostanie u mnie aż do śmierci... albo naprawa będzie opłacalna albo skończy jako ''dawca''.
Trzymam kciuki by się j.z. nie rozszczelniła :-)