Forum Klimatyzacja
patent - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: patent (/showthread.php?tid=6434)

patent - lolek - 2012-07-25

Witam , ma ktos jakis patent na zewaną nakrete zaworu serwisowego ??? ( chodzi o wydostanie jej resztki z wewnatrz )

patent - mg - 2012-07-25

Faktycznie, bardzo skomplikowana czynność Cool
Na przyszłość, odkręcamy odwrotnie do ruchu wskazówek zegara, zakręcamy zgodnie z ruchem wskazówek zegara.

patent - Tadeusz4321 - 2012-07-26

a zawór serwisowy ma nakrętkę?

patent - lolek - 2012-07-26

Gdyby zawor byl wymienny to wiadomo ... mam nasadki do tego itd ale mialem juz taki przypadek w a 6 2000r a w sierpniu bedzie klientka scenikiem 05

patent - lolek - 2012-07-26

mg napisał(a):Faktycznie, bardzo skomplikowana czynność Cool
Na przyszłość, odkręcamy odwrotnie do ruchu wskazówek zegara, zakręcamy zgodnie z ruchem wskazówek zegara.

SERDECZNE DZIEKI ZA FACHOWĄ PORADĘ DZIEKI DZIEKI PO STOKROĆ , ale to nie moj problem

patent - mg - 2012-07-26

lolek napisał(a):Gdyby zawor byl wymienny to wiadomo ... mam nasadki do tego itd ale mialem juz taki przypadek w a 6 2000r a w sierpniu bedzie klientka scenikiem 05
Jesteś dobry w podnoszeniu rangi problemu, moim zdaniem to zaleta. Smile

patent - klimatolog - 2012-07-26

lolek napisał(a):Witam , ma ktos jakis patent na zewaną nakrete zaworu serwisowego ??? ( chodzi o wydostanie jej resztki z wewnatrz )
Przynajmniej ja nie wiem o co ci chodzi.Wstaw zdjęcia problemu.

patent - Tadeusz4321 - 2012-07-26

lolek napisał(a):Witam , ma ktos jakis patent na zewaną nakrete zaworu serwisowego ??? ( chodzi o wydostanie jej resztki z wewnatrz )
Jak nakrętka mogła dostać się do wewnątrz?

patent - plusz730 - 2012-07-26

Czy to jest następna zagadka na zbliżający się weekend??
Poza tym pytanie chyba nie powinno paść. Jeżeli masz warsztat, a myślę że tak, bo tak się zaanonsowałeś, to chyba wiertarkę i wykrętaki masz? Jeżeli da się wykręcić zerwane śruby to chyba kawałek plastikowego gwintu też. No chyba, że się mylę?

patent - lolek - 2012-07-27

Tadeusz4321 napisał(a):
Jak nakrętka mogła dostać się do wewnątrz?

Ktos ukrecił ją i reszta z gwintem zostala w srodku zasłaniajac zaworek

plusz730 napisał(a):
Czy to jest następna zagadka na zbliżający się weekend??
Poza tym pytanie chyba nie powinno paść. Jeżeli masz warsztat, a myślę że tak, bo tak się zaanonsowałeś, to chyba wiertarkę i wykrętaki masz? Jeżeli da się wykręcić zerwane śruby to chyba kawałek plastikowego gwintu też. No chyba, że się mylę?

Wyobraz sobie ze plastik jest miekki - to nie to samo co sróby po za tym nie chciał bym placic klientowi za przewód w razie jakiegos uszkodzenia . Kto pyta nie błądzi tak ze pytanie jak najbardiej na miejscu bo po to jest to forum panie mądry

patent - klimatolog - 2012-07-27

Forum jest faktycznie na temat.Ale czy nie sądzisz że Twoje zapytanie jest trochę banalne.O co ci chodzi.wstaw zdjęcie problemu.

klimatolog napisał(a):Forum jest faktycznie na temat.Ale czy nie sądzisz że Twoje zapytanie jest trochę banalne.O co ci chodzi.wstaw zdjęcie problemu.

Nie bede wstawiac zdjec zobacz sobie jak wyglada nakretka w tych autach o ktorych pisalem , nie mam presji zapytalem czy ktos mial ten problem i jak go ew rozwiazał

patent - klimatolog - 2012-07-27

Ja też nie mam presji.Bo nie zadaję takich pytań.Ale czy ty nie masz presji?

patent - mg - 2012-07-27

Metoda dowolna, spotkałem się z tym raz w Magnumce, użyłem gratownicy ręcznej 45' obracając wokół zaworu do momentu wyczuwalnego oporu stawianego przez aluminiowe obrzeża wewnętrzne zaworu . Następnie zastosowałem mini wkrętarkę, wiertło fi3 ostrożnie, fi 4 i fi 5, resztę plastiku usunąłem ostrym małym wkrętakiem płaskim albo metalowym hakiem(nie pamiętam)

patent - klimatolog - 2012-07-28

http://www.tesam.pl/45856-narzedzie-do-wykrecania-urwanych-srub-p-5734.html

patent - klimatolog - 2012-07-28

Doświadczenie w ślusarce? A może przedmioty zawodowe?