Forum Klimatyzacja
Nowy klimatyzator i dziwny zapach z pudelka - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Nowy klimatyzator i dziwny zapach z pudelka (/showthread.php?tid=6445)

Nowy klimatyzator i dziwny zapach z pudelka - drivex - 2012-07-29

Witam serdecznie forumowiczow,
ostatnio stalem sie posiadaczem klimatyzatora Samsung AQV12 - jednostka wew i zew przyjechaly zapakowane fabrycznie.
Jednakze mam problem - postawilem je do schowka i teraz za kazdym razem jak tam wejde to w pomieszczeniu panuje dziwny zapach ?
Czy to normalne ? Sprezarka jest zapakowana fabrycznie ale to tak jakby z niej. Mozliwe ze to nieszczelna instalacja prosto z fabryki czy po prostuten typ tak ma ?

Reklamowac w sklepie czy nie przejmowac sie i montowac ?

dzieki za pomoc, pozdrawiam

Nowy klimatyzator i dziwny zapach z pudelka - miezala5 - 2012-07-29

drivex napisał(a):Witam serdecznie forumowiczow,
ostatnio stalem sie posiadaczem klimatyzatora Samsung AQV12 - jednostka wew i zew przyjechaly zapakowane fabrycznie.
Jednakze mam problem - postawilem je do schowka i teraz za kazdym razem jak tam wejde to w pomieszczeniu panuje dziwny zapach ?
Czy to normalne ? Sprezarka jest zapakowana fabrycznie ale to tak jakby z niej. Mozliwe ze to nieszczelna instalacja prosto z fabryki czy po prostuten typ tak ma ?

Reklamowac w sklepie czy nie przejmowac sie i montowac ?

dzieki za pomoc, pozdrawiam

No co ty na serio czy zartujesz!Smile
Wes czujnik freonu i sprawdz czy zawory jednostki zewnetrznej sa szczelne!

Jak bedziesz kupowal nowe buty to nie wstawiaj ich do szafy bo znowu bedziesz mial watpliwosci!Wink

Nowy klimatyzator i dziwny zapach z pudelka - drivex - 2012-07-29

hehe dzieki, to moze lepiej do sprzedawcy zareklamowac od razu ?

Nowy klimatyzator i dziwny zapach z pudelka - eryk_wiking - 2012-07-29

Na 99% nieszczelność na powrocie z bulgulatora z jednostki wewnętrznej.
Wytsaw na dwór i dzwoń żeby szybko zabierali, bo cały gaz się skropli i urządzenie na śmieci i po gwarancji.

Nowy klimatyzator i dziwny zapach z pudelka - klimatolog - 2012-07-29

A co to jest bulgulator Smile

Nowy klimatyzator i dziwny zapach z pudelka - adamdud - 2012-07-29

eryk_wiking napisał(a):Na 99% nieszczelność na powrocie z bulgulatora z jednostki wewnętrznej.
Wytsaw na dwór i dzwoń żeby szybko zabierali, bo cały gaz się skropli i urządzenie na śmieci i po gwarancji.

Kolego co ty piszesz jednostka wewnętrzna nabijana jest azotem po to aby sprawdzić szczelność i trochę ...... a nie powiem ci dlaczego azotem. Widzę że posiadasz wiedzę :lol:

Zapewne ja nie posiadam na temat bulgulator Do cholery co to jest za ustrojstwo.Chodzi mi po głowie separator albo tłumik ssania.

Adamdud, proszę nie mów czemu azotem.

Urządzenia wykonane z plastiku mogą śmierdzieć plastikiem.
Ewentualnie można powiesić Wunder bauma, najlepiej o zapachu nowego samochodu (tylko to też śmierdzi plastikiem)

I z zapakowanej jednostki wewnętrznej może śmierdzieć plastikiem i nie wiem co tam można szukać detektorem freonu, jak tam nie ma freonu i skąd klient ma mieć ten detektor?

...

eryk_wiking CK Dezerterzy to nic. SmileAle coś z tej komedii masz w sobie.CK dezerterzy.Zmień podpis Smile Smile

A czy się dowiem do czego przykleić bulgulatora Smile

To jest tak samo wielka tajemna tajemnica jak obecność azotu w j.w.
Wiedzieć mogą tylko wybrani Big Grin
Nie mam pojęcia, ale to coś nie istnieje, młodzi na praktykach zawsze mieli przynieść wiadro bulgulatora, koniecznie z pokrywką.

Czy Bulgulatory są powodem niedomagań w układach klimatyzacji? Smile Czy maszyny w autoklimatyzacji generują błąd bulgatora?Pytam z ciekawości? SmileBulgoczenie na fazie L1

Nowy klimatyzator i dziwny zapach z pudelka - Chris_W - 2012-07-29

Powodem niedomagań będą za 50 lat jak to ustrojstwo zaczną montować do panewek chłodzących atrament w długopisach.