Forum Klimatyzacja
serwisant, jakie zarobki? - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Chłodnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Wątek: serwisant, jakie zarobki? (/showthread.php?tid=6465)

serwisant, jakie zarobki? - Miki404 - 2012-08-03

Witam
Jestem tu nowy Smile
Mam pytanie : jak w tej chwili wyglądają zarobki serwisantów urządzeń chłodniczych. Chodzi mi głównie o duże markety. Miałem w tej branży parę lat przerwy i nie orientuje się jakie są stawki za taką prace, a mam możliwość zacząć pracę jako serwisant w dużej firmie na terenie śląska.

serwisant, jakie zarobki? - awax - 2012-08-04

Od 1200 do 18000 zł.

serwisant, jakie zarobki? - miezala5 - 2012-08-04

awax napisał(a):Od 1200 do 18000 zł.

18 kola!
Niezle!Wink

serwisant, jakie zarobki? - barbie - 2012-08-04

słyszałem że on płaci tylko 16 tys.

serwisant, jakie zarobki? - Miki404 - 2012-08-04

Panowie to było poważne pytanie Wink
1200 to stanowczo za mało a 18000 to chyba tylko w "erze"
Wiadomo jak wyglada praca w serwisie, telefon zgłoszenie, jedziesz naprawiasz... nigdy nie wiesz o której będziesz w domu itp.

Zadając na wstępie takie pytanie trudno będzie Ci o pracę.
Może najpierw wypada pochwalić się co potrafisz?
1200 za samo bycie serwisantem to stanowczo nie za mało.

serwisant, jakie zarobki? - łysy45 - 2012-08-04

Sorry Awax co w twoim wydaniu znaczy serwisant.Mnie się wydaje że Wasza fachowość /jest Was kilku / nas przerasta ,czyli tych zwykłych forumuwiczów.Wam się wydaje że reszta to rzemieślniki ,a Wy fachowcy.Na koniec się pytam ,co ostatnio zamontowłeś ,czy zrobili to twoji robole

łysy45 napisał(a):Sorry Awax co w twoim wydaniu znaczy serwisant.Mnie się wydaje że Wasza fachowość /jest Was kilku / nas przerasta ,czyli tych zwykłych forumuwiczów.Wam się wydaje że reszta to rzemieślniki ,a Wy fachowcy.Na koniec się pytam ,co ostatnio zamontowłeś ,czy zrobili to twoji robole
Miki pyta o serwis w dużych marketach i dla mnie taki serwisant oznacza umiejętność prawidłowej diagnozy oraz naprawy urządzeń występujących w takim markecie.
Pytasz co ostatnio zamontowałem?np.dzisiaj sprężarkę w kombajnie gdyż część moich "roboli" miała wolne.

serwisant, jakie zarobki? - Miki404 - 2012-08-05

Widzę, że niczego konkretnego się tutaj nie dowiem....
Co do mojej fachowości to powiem tak: robiłem różne rzeczy od zwykłych splitów do montażu instalacji na sredniej wielkości marketach. Budowałem zestawy spreżarkowe od podstaw. Duże chłodnie i mroźnie. Nie obce są mi "maszyny do lodów" a i jeszcze klime w swoim aucie tez naprawie jak trzeba Smile moge tak jeszcze troche powymieniać ale nie o to tu chodzi.
Podsumowując coś tam umiem ale za geniusza i wszystko wiedzacego sie nie uważam

chciałem się tylko dowiedzieć jakie są średnie zarobki pracownika serwisu. Mam taka sytuacje, że pracodawca pyta się mnie ile bym chciał zarabiać a ja po prostu nie chce się "zfrajerzyć"
Tylko tyle albo az tyle

pozdrawiam wszystkich fachowców tych prawdziwych jak i tych internetowych Wink

serwisant, jakie zarobki? - miezala5 - 2012-08-05

Mysle ze region Polski tu tez ma znaczenie!
Np moj kolega ktory pracuje w firmie z ktorej ja odszedlem w Jeleniej Gorze (zadupie)
ma na reke 2500 no moze dostal teraz jakas podwyzke i jet przed 3000!
Robi to co Ty p.lus jest dobrym elektrykiem i elektronikiem.
Jak jest slaby rynek pracy bo aglomeracja nie jest duza to nie podskoczysz z duza propozycja!
Powodzenia!
Pozdrawiam!
Robert
p.s Na kazdym forum tak jest raz sie czegod dowiesz i jestes zadowolony a czasami nic!Wink

serwisant, jakie zarobki? - Łukasz89 - 2012-08-05

Rejon kujawsko- pomorski, jednak serwis w całej Polsce (wyjazdy) na mniejsze, średnie i duże markety.

Zarobki wahają się od 12-20 zł za godz. na rękę(zależy od umiejętności i praktyki) + rożnego rodzaju premie i dodatki za nadgodziny.A jak wiadomo praca nienormowana,opcja 24h pod telefonem.
To porównanie z 2-ch firm z którymi współpracowałem, wiadomo na początku nie ma co skakać z kasa ;P
Najważniejsze jeszcze żeby było wszystko na papierku xD

Mam nadzieje, że pomogłem. Pozdrawiam

serwisant, jakie zarobki? - Miki404 - 2012-08-06

Dzięki to sa odpowiedzi konkretne. O to mi własnie chodziło.

serwisant, jakie zarobki? - klimatolog - 2012-08-07

Zarobki powinny być adekwatne do miejsca zamieszkania i umiejętności.W Warszawie serwisant potrafiący o połowę mniej niż serwisant z Drawska Pomorskiego zarobi mniej.Efektywnym rozliczeniem jest praca w godzinach nominalnych.Jeden ma 14 złotych i pracuje 8 godzin.Drugi powie to ty jesteś chory.Ja zarabiam
5 tysi.tylko że pracuje dwa miesiące w miesiącu siedząc na gorącym nocniku.A tak na poważnie stawki które znam.Od 10 do 42 złotych

serwisant, jakie zarobki? - popeye - 2012-08-07

od 10 do 42 pln czyli 2.5 do 10 euro a jak znasz niemiecki masz minimum 11 euro na godzine u zachodniego sasiada jaki rynek pracy takie zarobki, niestety ale ucze sie niemieckiego

serwisant, jakie zarobki? - Bock - 2012-08-11

Jak masz trochę doświadczenia, to zacznij działać na swoim, jeśli zbudujesz sobie rynek zyskasz klientów zarobisz o wiele więcej, jeśli jednak nie masz zapasu gotówki i chęci to musisz pracować u privaciarza. Zarobki to średnio od 10 do 80 za godzinę.

Pozdrawiam i powodzenia życzę

serwisant, jakie zarobki? - klimatolog - 2012-08-11

Trochę doświadczenia to chyba za mało.