Forum Klimatyzacja
Mitsubishi Galant 01` wysokie ciśnienie - Wersja do druku

+- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl)
+-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Klimatyzacja samochodowa (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: Mitsubishi Galant 01` wysokie ciśnienie (/showthread.php?tid=6487)

Mitsubishi Galant 01` wysokie ciśnienie - jurek123123 - 2012-08-08

Witam.

Mój problem polega na tym ,że na przewodnie wysokiego ciśnienia stwarza się ciśnienie powyżej 25barów.
Za bardzo nie wiem co może być powodem tego. Byłem u specjalisty i powiedzieli mi ,że może kończyć się kompresor ewentualnie stworzył się gdzieś jakiś zator. No to od razu wymieniłem osuszacz. Ale jednak to nic nie dało. I nie wiem za bardzo co zrobićSad może ktoś już miał taki przypadek i powie mi co zrobić??

Mitsubishi Galant 01` wysokie ciśnienie - jurek123123 - 2012-08-08

jurek123123 napisał(a):Witam.

Mój problem polega na tym ,że na przewodnie wysokiego ciśnienia stwarza się ciśnienie powyżej 25barów.
Za bardzo nie wiem co może być powodem tego. Byłem u specjalisty i powiedzieli mi ,że może kończyć się kompresor ewentualnie stworzył się gdzieś jakiś zator. No to od razu wymieniłem osuszacz. Ale jednak to nic nie dało. I nie wiem za bardzo co zrobićSad może ktoś już miał taki przypadek i powie mi co zrobić??

a no i na przewodnie niskiego spada ciśnienie do zera. Jak się gazuje. na wysokie cały czas rosnie

Mitsubishi Galant 01` wysokie ciśnienie - teleserwis - 2012-08-08

a zawory masz odkręcone? Pomierz temperatury przed skraplaczem i za skraplaczem, może kapilara zatkana?

Mitsubishi Galant 01` wysokie ciśnienie - Tadeusz4321 - 2012-08-09

Sprawdź czy chodzi wentylator skraplacza

Mitsubishi Galant 01` wysokie ciśnienie - falenciak23 - 2012-08-09

co to za autoo ono jest na zaworze rozpreznym czy na kapilarze????

Mitsubishi Galant 01` wysokie ciśnienie - teleserwis - 2012-08-11

Sorki, pomyliło mi sie z klimatyzacją Galanz Smile

Mitsubishi Galant 01` wysokie ciśnienie - barczystygogo - 2012-08-31

ostatnio chlopaki z warsztatu poprosili mnie o rade bo mieli podobny problem w tirze. podpiełem sie z zegrami ssanie zchodziło na -30 tłoczenie rosło powyzej 24barów. (nabijali sami z maszyny, wymieniali spręzarke bo stara sie zatarła) Po odciągniecu czynnika okazało sie ze olej jest grafitowy,opiłki ze starej spręzarki. stwierdzilem ze trzeba wypłukac układ i zalac nowy olej. lecz oni mieli inna diagnoze i wymienili zawór rozpręzny, no i pomogło lecz na jeden dzien... dwa dni temu dzwonili i sie pytali czy pomoze wymiana skraplacz... ale układu dalej nie wypłukali.

Mitsubishi Galant 01` wysokie ciśnienie - Tadeusz4321 - 2012-08-31

barczystygogo napisał(a):ostatnio chlopaki z warsztatu poprosili mnie o rade bo mieli podobny problem w tirze. podpiełem sie z zegrami ssanie zchodziło na -30 tłoczenie rosło powyzej 24barów. (nabijali sami z maszyny, wymieniali spręzarke bo stara sie zatarła) Po odciągniecu czynnika okazało sie ze olej jest grafitowy,opiłki ze starej spręzarki. stwierdzilem ze trzeba wypłukac układ i zalac nowy olej. lecz oni mieli inna diagnoze i wymienili zawór rozpręzny, no i pomogło lecz na jeden dzien... dwa dni temu dzwonili i sie pytali czy pomoze wymiana skraplacz... ale układu dalej nie wypłukali.
MINUS 30 barów???????????????

Mitsubishi Galant 01` wysokie ciśnienie - barczystygogo - 2012-08-31

jaja sobie robisz... Tongue stopni Smile

Mitsubishi Galant 01` wysokie ciśnienie - Tadeusz4321 - 2012-09-02

Tak odczytałem twoje zdanie: Ssanie schodziło na -30 ,tłoczenie rosło powyzej 24 barów.