![]() |
|
Mroźnia składowa - zapytanie/ opinia - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Chłodnictwo (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: Mroźnia składowa - zapytanie/ opinia (/showthread.php?tid=6502) |
Mroźnia składowa - zapytanie/ opinia - tommeks - 2012-08-13 Witam, Potrzebuję opinie na temat urządzeń do Mroźni składowej na około 250 ton towaru: > 2 komory > wysokość 6 metrów > Długość 21 metrów > Szerokość: 1) 6 metrów, 2) 8 metrów Sprężarki proponowane: 4j-13.2Y z grzałką oleju, olejem estrowym, presostatem MP54 4pcs=10.2Y z grzałką oleju, olej estrowy Chłodnice: SGBE 102C SGBE 092C Wykonawca zamiast 102C proponuje mi ECO ICE 43 B10 ED Jak myślicie: Co lepsze: ECO czy Kube? Dzięki i proszę o pilną pomoc. Mroźnia składowa - zapytanie/ opinia - klimatolog - 2012-08-13 Zapotrzebowanie mocy dla sałaty jest inne-dla truskawki inne-dla ziemniaków inne-dla nieboszczyków inne-dla mięsa wołowego inne -dla mięsa wieprzowego inne-Można tego wymienić wiele.Jak na czymś się nie znam korzystam z fachowej firmy. Mroźnia składowa - zapytanie/ opinia - radekklimat - 2012-08-13 Bierz Kube, jest najlepsza Mroźnia składowa - zapytanie/ opinia - klimatolog - 2012-08-13 A mrożnie nie podlegają wymogom odpowiedniej wilgotności podczas przechowywania?Czy częstotliwość i rozstaw lameli nic do tego nie mają?A czy mrożnie nie są czasami wentylowane?Czym większy rozstaw lamel w mrożni tym większa wilgotność.Radeklimat ktoś to zaprojektował.Bierzesz projekt na swoje barki?Podziwiam Ciebie biorąc fakt że robisz to publicznie i na pałę nie wiedząc o co chodzi. Mroźnia składowa - zapytanie/ opinia - tommeks - 2012-08-13 Przechowywanie surowego mięsa, - 18 stopnie Celcjusza, Zaznaczam, że po bokach chłodni będą regały - 2 piętra. Mroźnia składowa - zapytanie/ opinia - awax - 2012-08-14 tommeks,czego od nas oczekujesz? Urządzenia zostały dobrane przez kogoś kto dysponował wszystkimi potrzebnymi danymi. Chyba nie sądzisz,że ocenimy poprawność projektu wiedząc jedynie ,że bedzie tam przechowywane mięso w temp.-18C. |