![]() |
|
co wybrać? Samsung czy może Sinclair - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: co wybrać? Samsung czy może Sinclair (/showthread.php?tid=6506) |
co wybrać? Samsung czy może Sinclair - MarekMMM - 2012-08-15 Witam. Bardzo proszę o poradę co wybrać, bo nie mam pojęcia w czym jest różnica (poza ceną oczywiście) mam do wyboru takie klimatyzatory: Samsung AQ12TSBNCEE/X - 1250 netto Samsung AQ12TSBN (bez tych literek na końcu) - droższy ok. 500 zł netto lub Sinclair ASH-13AC PT Nie mam pojęcia skąd taka różnica w cenach tych Samsungów, i czy jest sens dopłacić 500 zł. Porównując parametry z kart katalogowych, ten pierwszy nie ma opcji Quiet i jest minimalnie bardziej prądożerny. Czy to jedyne różnice? W domu od 3 lat używam 4 samsungów AQ09UGBN i jestem bardzo z nich zadowolony, urządzenia są bezawaryjne i ciche. Jak ma się jakość Samsunga do Sinclaira? (ok. 400 zł netto droższy od pierwszego z Samsungów). Klimatyzator ma być wykorzystany w biurze. Będę wdzięczny za pomoc. co wybrać? Samsung czy może Sinclair - miezala5 - 2012-08-15 Montuje Samsungi najczesciej wlasnie ta serie T! Jak na on /off jednostki wewnetrzne sa bardzo ciche! Do biura idealne!
co wybrać? Samsung czy może Sinclair - awax - 2012-08-15 Jak w on/off jednostki wewnętrzne ciche to rewelacja co wybrać? Samsung czy może Sinclair - MarekMMM - 2012-08-15 Dzieki. Są jakies istotne różnice między tymi dwoma Samsungami? co wybrać? Samsung czy może Sinclair - miezala5 - 2012-08-16 Przyznam sie szczerze dla mnie seria T ma symbol AQ09TSBN od 09 do 24 tak jest w katalogu. Ten model ma:Filtr Full HD,Funkcja good sleep,Funkcja oszczednosci energii,Turbo-szybkie chłodzenie,Powłoka antybakteryjna,Technologia Zero Standby Power,Cicha praca,Automatyczna zmiana trybu pracy,Powłoka antykorozyjna,Automatyczne osuszanie wymiennika. CEE/X? Nie wiem co to jest? co wybrać? Samsung czy może Sinclair - Kli-ko - 2012-08-16 miezala5 napisał(a):Przyznam sie szczerze dla mnie seria T ma symbol AQ09TSBN od 09 do 24 tak jest w katalogu. Witam, CEE - Model 2012. Model 2011 nie miał takiego oznaczenia. X - skrót od jednostki zewnętrznej AQ09TSBX Pozdrawiam co wybrać? Samsung czy może Sinclair - miezala5 - 2012-08-16 No prosze i wszystko jasne! Kolejny raz forum przyczynilo sie do poszerzenia mojej wiedzy! ![]() Pozdrawiam! Dziekuje! Robert co wybrać? Samsung czy może Sinclair - MarekMMM - 2012-08-16 Dzięki za odpowiedz. Jako że od 3 lat użytkuję dość intensywnie w domu 4 Samsungi (i przyznam że chodzą świetnie, mimo że nie robiłem im nigdy przeglądu - pewnie po tym sezonie dopiero zrobię pierwszy) więc zdecydowałem się na Samsunga. Sinclair pewnie też nie jest zły, ale 1250 netto za komplet to super cena. Pozdrawiam Marek co wybrać? Samsung czy może Sinclair - klimatolog - 2012-08-16 Samsung to marka.Zaufaj sprawdzonej marce.Samsung to korporacja.Nie spotkałem się z telefonami lub sprężarkami chłodniczymi firmy Sinclair.Sinclair pewnie też nie jest zły, ale 1250 netto za komplet to super cena.Diabeł pogrzebany? |