![]() |
|
GALANZ - na co mogę liczyć? - Wersja do druku +- Forum Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl) +-- Dział: Klimatyzacja.pl (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Klimatyzacja (https://forum.klimatyzacja.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: GALANZ - na co mogę liczyć? (/showthread.php?tid=652) |
GALANZ - na co mogę liczyć? - quatrek - 2007-06-27 witam ponownie zwracam się do instalatorów, Panowie czego mogę się spodziewać po montażu splitów Galanz? jakie są typowe awarie dla tego sprzętu ? chciałbym w tym roku parę sztuk zamontować w bliskim kręgu - czy nie narobie sobie kłopotu z reklamacjami? i jeszcze jedno pytanie czy mogę w Galanz'u zainstalować jednostkę zewnętrzną na dachu powyżej jednostki wewnętrznej? pozdrawiam GALANZ - na co mogę liczyć? - Zbychu - 2007-06-28 Witam!!! Kupiłem klimatyzację typu split. Chcę ją wstępnie sam zamontować do momentu zakielichowania rurek i podłączenia pompy próżniowej oraz uruchomienia. To zrobi znajomy fachowiec. Proszę jednak o informacje jak podłączyć elektrykę, jak wyprowadzić przewody, jak wyprowadzić rurkę do skroplin, słowem wszystko do momentu skręcania rurek z czynnikiem. Czy klima ma zasilanie tylko jednostki wewnętrznej? Czy do zewnętrznej trzeba doprowadzić osobno prąd? Myślę, żę nie, ale proszę o pomoc. Nie życzę sobie odpowiedzi od super specjalistów ganiących mnie, że robię to sam i ... i nie będę miał gwarancji. Za ich cenę za montaż montaż kupię sobie kolejny split. GALANZ - na co mogę liczyć? - Zbychu - 2007-06-28 Proszę jeszcze o informację czy muszę wyciągać do tego klimatyzatora osobne zasilanie czy może być wzięte z puszki z domu z ogólnego prądu w domu? Czy mogę na jednej fazie podłączyć trzy splity, które mają pobór mocy 750-800Wat? Podpowiedz proszę kierować na zbychu17@wp.pl GALANZ - na co mogę liczyć? - senior - 2007-06-28 ale Nas pojechałeś, dzięki, takich jak Ty przerabiałem już 6 w tym sezonie: zawsze było to tak: Pan chce za dużo za zwykły montaż, klient wtedy bierze sie do roboty, wyciąga instrukcję i myśli.........., montuje rury nie tej średnicy, w nich pełno piasku i wody( padał deszcz, a leżały na dworze...), w dodatku dziury nie tam gdzie powinny aż nie mozna zamknąć pokrywy, do jednostek brakuje ze 3 kabli w wiązce( a tynk już położony), oczywiście bezpiecznik 6 A,bo pan w X sklepie mówił, że to bardzo oszczędny klimatyzator i jadę, składam wszystko w 6 godzin co normalnie zajmuje to 4. Następnym razem jak pojadę do mechanika na przegląd to sobie sam zdejmę klocki hamulcowe i powiem by resztę zrobił za pół ceny bo przecież połowa roboty zrobiona........... GALANZ - na co mogę liczyć? - kamaaa - 2007-06-29 Witam - tak wracając do początku tego wątku - napiszcie co sądzicie o Galanz. Podobno było źle z jakością, a tym roku coś się poprawiło. To chyba najtańsze klimatyzatory czy omijać z daleka czy może być ? Pozdrawiam GALANZ - na co mogę liczyć? - szaman - 2007-07-08 Pare lat temu zamontowałem kilka(jeszcze naR22) . Nie miałem z nimi większych problemów jak do tej pory,ale nie jest to wybitny sprzet. GALANZ - na co mogę liczyć? - czochracz - 2007-07-10 panie senior ile bierzesz za wypompowanie powietrza i odkreceniu zaworów??? GALANZ - na co mogę liczyć? - senior - 2007-07-10 jeśli jest tak w miare podłaczone to biorę wg cennika godzinowego i tyle..... nie ma w tym żadnych udziwnień... jeśli nie to wtedy tyle co za normalny montaż... pozdrawiam |